Beden Algısı Bozukluğu Neden Yaygınlaşıyor? | Kadın - Erkek Açısından Beden Algısı Farklı mı?

Psikiyatr Dr. Gülcan Özer, Klinik Psikolog Ece Kutsal ile gittikçe yaygınlaşan beden algısı bozukluğunu tartışıyorlar.
Ece Kutsal
Klinik Psikolog
Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra Üsküdar Üniversitesinde Klinik Psikoloji yüksek lisansını tamamlamıştır. 2019-2022 tarihleri arasında Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesinde alkol, madde, kumar bağımlılığı alanında çalışmıştır. Bağımlılık Danışmanlığı, Aile Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Diyalektik Davranış Beceri Eğitimi Ve İçsel Aile Sistemleri Terapisine Giriş Atölyesi eğitimleri almıştır. Genç yetişkin ve yetişkin alanında çalışmaktadır.

Пікірлер: 16

  • @themotherofginger
    @themotherofgingerАй бұрын

    Çoğu sorunu sosyal medyaya bağlıyoruz ancak tüm bozuklukların kaynağı toplum. Ben ortaokulun başındayken Milli Güvenlik dersimize gelen bir askerin sizin yaşınızdaki kızların bedeni 36-38 olmalıdır, fazlası kabul edilemez dediğini dün gibi hatırlıyorum. Yine lisedeyken kızlara dönüp erkeklerle şimdi ilgilenmeyin, üniversiteye kapak attığınızda görünüşünüze çok dikkat edin, süslenin ve bulabildiğinizin en iyisini bulun diye hemcins öğretmenimizi de dün gibi hatırlıyorum. Kendi dönemlerinde işlenmiş gıdanın yaygın olmaması ve hareketin daha fazla olmasından mütevellit şişman olmayan annelerimizin sürekli belim çok inceydi, 45-50 kiloydum dediklerini de iyi biliyorum. Toplum sorunlu.

  • @berfinc

    @berfinc

    Ай бұрын

    Kesinlikle katılıyorum. Topu sosyal medyaya atmak işin kolayına kaçmak gibi geliyor artık. Tabi ki sosyal medyanın etkisi yadsınamaz ancak sosyal medya yokken de bu zorbalıklar hep vardı. En basitinden hepimiz okulda dış görünüşümüzle alakalı dalga geçilmesini yaşamışızdır ya da başkasının yaşadığına şahit olmuşuzdur. Yaştan da bağımsız aslında, sadece akranlarımız değil anne babamız dedemiz ninemiz yaşındaki insanlardan da dış görünüşümüzle alakalı yorumlara maruz kaldık, hala da kalıyoruz maalesef. Annelerin kendi çocuklarını başka çocuklarla kıyaslaması da bir başka sorun ne yazık ki.

  • @ayfersusam
    @ayfersusamАй бұрын

    Herkes birbirine benzemeye başladı. Tornadan çıkmış gibi kadınlar çoğaldı. Bir yere kadar tamam kabul edilebilir. Ancak Gencecik kızlarımızın estetik yaptırması üzücü 😢😢

  • @zeynep-bc7pz
    @zeynep-bc7pzАй бұрын

    Dr Gülcan hanım ele aldığınız konular o kadar değerli ki...Sizinle karşılaştığım için çok mutluyum...Arasam bulamazdim sizi Çok mutluyum sizin programlarınıza denk geldiğim için...İyi ki varsiniz❤

  • @emelkoru5784
    @emelkoru5784Ай бұрын

    Böyle ne kadar güzel konuşuyoruz bazen kendi kendime kabul ettirebildiğim bakış açısı ama en basiti bayramda komşu teyzelerin bir cümleyle talan ettiği düşünceler oluvermesi ne kötü…

  • @yaseminysmnn
    @yaseminysmnnАй бұрын

    Merhaba, kanalınız o kadar faydalı oluyor ki teşekkür etmek istedim. Karmakarışık düşüncelerimi sayenizde klasörleyebiliyor gibi hissediyorum. Antidepresanlar videonuzu izledim ve aklıma çok önemli bir soru geldi: Doğru ilaçları bulduğumuzda ilaçlar çok faydalı ve güvenilir fakat kendimizi doğru hekime emanet ettiğimizi nasıl anlarız? Doğru doktor nasıl seçilir? Bununla alakalı bir video gelirse harika olur. Aynı zamanda yeme bozuklukları hakkında ayrı bir video yapabilirseniz çok faydalı olacağını düşünüyorum.

  • @yogabugra
    @yogabugraАй бұрын

    Ruh algısı bozukluğu eşittir beden algısı bozukluğu.

  • @pelinyldz8401
    @pelinyldz8401Ай бұрын

    Hocam çok şahane bilgiler verdiniz 🎉 ne kadar doğru tespitler❤❤❤

  • @aysesevinc5250
    @aysesevinc5250Ай бұрын

    Kusursuz görünmek istemek absürt oldu.. boş vasat insanlar bile görüntü ile level atladı. Estetikçiler muhteşem geçici güzellik te yeryüzü tanrısı oldular.

  • @busesoylak
    @busesoylakАй бұрын

    Uzun süredir beklediğim konu, teşekkürler🙏🏻

  • @cattomeowempire
    @cattomeowempireАй бұрын

    Şu an göte verilen abartılı değeri de konuşsaydınız keşke😹 Bu kadar ilgiyi anlayamıyorum gerçekten

  • @sedaneptun3796
    @sedaneptun3796Ай бұрын

    hep zaten bilinip konuşulan şeyleri konuşmuşsunuz keşke biraz daha derinleşseydiniz

  • @Leila77784

    @Leila77784

    Ай бұрын

    Kesinlikle katılıyorum. Muhteşem bir konuşma. Bununla birlikte biraz daha çözüm odaklı veya ufku genişleten bir konuşma dinlemek isterdim çünkü potansiyel çok yüksek.

  • @Yaseminakbas00

    @Yaseminakbas00

    20 күн бұрын

    Aslında sorunu anlayınca kişi kendisine uygun çözümün neler olacağını bilebiliyor. Birçok karmaşık duygunun nedenin sorunun kendisinin ne olduğunun bilinmemesi bana göre.

  • @user-nn7cf2ue4h
    @user-nn7cf2ue4hАй бұрын

    Crispy-Cas 9 , m-RNA , OpenCRISPR AI vb genetik teknolojilerle daha doğmadan güzel ve sağlıklı olunabilecek gibi.

Келесі