#Battle

Sunt cele mai populare materiale de zidarie din ultimii ani, sunt cele mai reclamate de marketologi, sunt materialele care creeaza cele mai aprinse discutii pe forumuri pana la injurii si cearta, iar noi am decis ca e timpul pentru un Battle! BCA sau Blocuri ceramice? Tu ce alegi?
- Fii parte în Comunitatea noastra: kzread.info... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Servicii: premiumhouse.md/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2021 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 148

  • @mihaipaius4005
    @mihaipaius40053 жыл бұрын

    Multumim pentru informații.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Cu placere!

  • @siliconeheaters1492
    @siliconeheaters14922 жыл бұрын

    O cladire adevarata si trainica se va construi din pereti dubli de caramida, cu izolatie bazaltica intre ei. Ceea ce platesti in plus la al doilea rand de caramida, scazi de la aparatura de incalzire si din costurile ulterioare cu mentinerea caldurii. In doi ani, ai scos cheltuiala suplimentara. O casa se construieste si pentru a putea fi lasata mostenire sau chiar pentru a o putea vinde, dupa ceva vreme, cand veti trece la alt nivel. Si va capata valoare, daca a fost bine facuta. Va fi usor de vandut, daca veti arata cat de bine a fost construita. Nu va va fi rusine cu casa pe care veti dori sa o vindeti. Nu va uitati la cei care vin cu idei si tehnologii noi, roata a fost deja inventata si perfectionata pana in anii '60. Peste tot in lume. Feriti-va si de polistiren, e boala curata si nici nu izoleaza. Daca construiesti cu BCA si ai ghinionul sa se umezeasca BCA-ul, vei avea igrasie pe viata. BCA-ul nu a trebuit sa fie niciodata asa de scump, a fost caramida calicului. Este eronat sa calculezi avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de caramizi sau sa le compari. Folositi robinete, calorifere si conexiuni hidraulice de cea mai buna calitate. O casa bine facuta, va fi usor de reparat si intretinut. O casa frumoasa dar prost facuta, va va chinui la batranete, exact in momentele cand veti cauta liniste si confort. Faceti casele "ca la carte", nu folositi solutii "ieftine si inovative" si veti avea fericire in casa. Daca nu aveti bani pentru un lucru bun, nu e o scuza ca sa faceti un lucru de calitate medie sau scazuta. Nu faceti si gata! Mai strangeti bani si mai invatati, intre timp. Nu incurajati vanzarile de produse si materiale ieftine, nu veti face decat sa bagati bani in buzunarele fraierilor si sa ucideti profesionistii adevarati, care fac materiale bune. Nu cumparati centrale si calorifere ieftine, expierenta arata ca defectele aparute in primii doi ani, costa mai mult decat ar fi costat cea mai buna centrala termica. Ma refer la cele pe peleti sau lemn. O soba pe lemne clasica, cu plita, va asigura existenta unei familii pe vreme de razboi. Veti gasi oricand ceva de ars in plita, dar gaz, peleti sau curent, nu! Pentru cei care isi aleg acum o casa, bagati-va mintile in cap si nu aruncati cu parale. Invatati despre ce este bun si de calitate, pentru a sti ce sa cereti meseriasilor. Toti se grabesc sa castige bani, de la proiectant pana la executant. Voi sunteti singurii care nu trebuie sa va grabiti, ca nimeni nu va va da banii inapoi. Si veti trai nefericiti, veti plati rate, intr-o casa proasta, pentru ca v-ati grabit.

  • @saibamoe

    @saibamoe

    Жыл бұрын

    Mai mult nu inseamna mereu mai bun Complicat nu e mereu eficient pe termen lung. Daca apare vreo problema....tre sa distrugi un strat de caramida? Ca sa accesezi vata si orimul strat? Daca faci cu cap si cu mesteri buni (da stiu aici astia sunt extrem de rari si greu de gasit. Ajunge un singur strat de caramida ca sa faci o casa pasiva. Daca faci doua straturi si dorel nu face bine? Nu stai 24 din 24 cu el sa vezi fiecare miscare actiune etc

  • @sergiusilaghi5734

    @sergiusilaghi5734

    11 ай бұрын

    Nenică , in 7 postari caramida vs bca ai lasat acelasi comentariu ai limita de cuvinte in vocabular sau altceva nu ai de zis in privinta asta ?

  • @Depecroaziera

    @Depecroaziera

    16 күн бұрын

    Spam

  • @gheorghenicau2514
    @gheorghenicau25142 жыл бұрын

    Felicitări pentru acest video!

  • @gheorghenicau2514

    @gheorghenicau2514

    2 жыл бұрын

    Se pot folosi și blocurile ceramice zidite in sistem de lipire(adeziv), având avantajul termoizolării mai bună. Dar cred că doar anumiți producători fac asemenea materiale.

  • @knuckles0bws
    @knuckles0bws3 жыл бұрын

    Multumesc mult pentru ce faci! Salutari din Iasi! 👍

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Cu placere! Salutari!

  • @molia_7645
    @molia_76452 жыл бұрын

    Bune informatii.

  • @danieli8079
    @danieli80793 жыл бұрын

    Excelent material ! Foarte bine explicat!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Multumim!

  • @MariusSoflete
    @MariusSoflete3 жыл бұрын

    știu și eu un băiat care tot strică lucruri :))

  • @gabrielgherman2562

    @gabrielgherman2562

    3 жыл бұрын

    Cine ?

  • @gabrielgherman2562

    @gabrielgherman2562

    3 жыл бұрын

    @de caesaris Păi sînt abonat, dar nu prea mă uit...

  • @gabrielgherman2562

    @gabrielgherman2562

    3 жыл бұрын

    @de caesaris Am văzut câteva filmulețe și când a fost în direct. Sînt abonat la multe canale și nu pot să urmăresc tot. Nu vreau să înțeleg tot din construcții, am altă meserie.

  • @stirbanioanflorian

    @stirbanioanflorian

    3 жыл бұрын

    Il stiu si eu ! 🤣 Dar e băiat bun ! 🤣✌ Salutari Marius !

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Cateodata sa strici lucruri, ajuta mai mult ))) Salutari!

  • @MisterMD1
    @MisterMD12 жыл бұрын

    Foarte interesant!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Merci!

  • @paulozabalotnicu1897
    @paulozabalotnicu18973 жыл бұрын

    salut, intreb ca si necunoscator crezi ca este posibil inlocuirea caramizilor ceramice pentru europlanseu cu BCA ? avand in vedera ca distanta intre grinzile prefabricate sa fie de 45 cm. Intreb din considerente economice.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, nu am un raspuns concret, mai exact ar putea sti un inginer de rezistenta care pe calculele exacte ale casei dvs va poate oferi un raspuns. Insa daca blocuri ceramice pentru planseu cu rigle de beton am mai vazut, de BCA nu prea.

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan83483 жыл бұрын

    Multumesc pentru video.Nu stiam de posibilitatea armarii zidariei.Balanta se inclina tot mai mult pentru BCA. Desi pe la noi inca e conceptia ca cei care construiesc cu BCA vor sa iasa mai ieftin,desi Ytong e mult mai scump decat blocul ceramic.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Cu multa placere. Vedem in finalul video-ului Partea II-a unde se inclina balanta ))) Multumesc.

  • @stirbanioanflorian
    @stirbanioanflorian3 жыл бұрын

    Nu se putea explica mai bine ! Felicitări !

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Multumesc!

  • @nicutudor9692
    @nicutudor96923 жыл бұрын

    Salutare , daca se poate sa specifici si producatorii materialelor ! Astept partea 2😍 . Succes!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, nu as dori sa induc o idee de lauda sau critica a anumitui producator anume, acest Battle Partea 1 si 2 este la general despre BCA vs Blocuri ceramice. Merci!

  • @sebastianpacurar8350
    @sebastianpacurar8350 Жыл бұрын

    Salut,interesant canal, totuși am o întrebare: dacă ai pereți ridicați la o casă și nu ai turnat încă centura de rezistență (de beton),acum că vine iarna trebuie să pun folie pe construcție sau nu este cazul, pereți sunt din cărămidă poroton, vă mulțumesc!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    Жыл бұрын

    Salut, nu ar strica de protejat peretii sa nu se umezeasca si inauntru. Daca nu se face, casa se va usca mai incet ulterior, insa nu e nici grav.

  • @bogdanqyw8644
    @bogdanqyw86443 жыл бұрын

    Buna ziua! Urmaresc cu interes toate clipurile dvs. Marturisesc ca sunt incantat de initiativa, perseverenta si tenacitatea dvs. Mi-ar face placere sa putem discuta despre un anumit proiect de case pasive... Succes in toate proiectele pe care le veti intreprinde pe viitor!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Buna ziua, multumesc de apreciere. Sunt deschis la o discutie, ma puteti contacta scriindu-mi un mesaj pe Pagina de Facebook sau adresa de email, ambele sunt in descriere.

  • @hutanulavinia
    @hutanulavinia3 жыл бұрын

    Puteti sa-mi spuneti daca merita sa construiesti din caramizi interconectate ( interlocking brick sau caramizi lego cu le spun unii)? Pentru Romaina este un material de construictie nou si nu am gasit multe informatii, dar in Asia de est si Africa este folosit pe scara larga. Producatorii spun ( se lauda) ca aceste caramizi sunt mai rezistente la compresiune decat cele clasice, iar ca pret sunt mai ieftine. Va multumesc pentru munca depusa la aceasta enciclopedie video a constructiilor ! Este foarte utila pentru cei care doresc sa-si construiasca o casa si nu stiu ce materiale sa aleaga si de unde sa inceapa...mai ales cand ai un buget mic.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut. Depinde de cum se face caramida, de producator si alte lucruri. Daca din aceeasi materie prima se face una lego, si alta obisnuita, nu vad de unde aceea lego ar fi mai rezistenta. E un sistem interesant si se poate construi cu el, insa nu l-as folosi ca structura portanta, adica daca vreti zidarie cu aceste caramizi, poftim, insa structura de rezistenta trebuie sa fie din otel-beton calculata de inginer. Cu multa placere.

  • @viorelrujavnita
    @viorelrujavnita3 жыл бұрын

    Bună apropo dar la ce preț e cubu de clădit BCE și Brikstonu?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Preturile sunt variate in dependenta de tara, regiune si producator. Va puteti informa si singur din multiplele magazine online de constructii, e foarte comod, va ia doar 2 minute.

  • @laurentiu-ionutbudau1295
    @laurentiu-ionutbudau12953 жыл бұрын

    Cand anume cărămizile pot fi expuse la un asemenea șoc în postutilizarea construcției ? Cedarea la zidărie din seism poate aparea fie prin lunecarea în rost orizontal ,forfecare sau rotire . Rezistența la șoc nu știu să fie un criteriu după care se alege modelul de bloc ceramic.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Despre care anume soc aveti in vedere?

  • @Salamander-Ferestre
    @Salamander-Ferestre3 жыл бұрын

    Ce facem daca dupa executarea proiectului ne schimbam cu parere ca sa trecem de la bloc ceramic la bca ?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Daca inca nu v-ati construit, vorbiti cu proiectantul si inginerul daca aceasta schimbare duce la anumite schimbari majore in proiectul de rezistenta si arhitectural, sau nu.

  • @darius-emanuelsucioni2901
    @darius-emanuelsucioni29013 жыл бұрын

    Salutare ,am o curiozitate , ce reprezintă structura din beton pe care ați așezat materialele de zidărie , se află pe terenul dumneavoastră ?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, e o placa din beton-armat prefabricata.

  • @darius-emanuelsucioni2901

    @darius-emanuelsucioni2901

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc! ,crease puțină confuzie la mine in minte începeam să cred că e ceva fundație

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@darius-emanuelsucioni2901 :)))

  • @danielpruteanu4598
    @danielpruteanu45985 ай бұрын

    Salut Ce parere ai despre blocuriile din calcar? Mulțumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 ай бұрын

    Salut, a iesit un video despre acestea 2 saptamani in urma, il gasesti pe canal. La fel mai avem alt video de vreo 4 ani in urma despre cotilet, la fel e pe canalul nostru.

  • @raresdumitru4333
    @raresdumitru43333 жыл бұрын

    Foarte interesant canalul. Felicitari. De ce nu ai facut comparatia cu caramida umpluta cu vata bazaltica? In care nu ar mai intra mortar si se foloseste spuma ca adeziv. Multumesc

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Multumesc mult. Nu exista caramida cu vata bazaltica, exista blocuri ceramice cu goluri verticale umplute cu vata bazaltica, a nu se incurca caramida cu blocul ceramic, sunt 2 materiale diferite, chiar daca marketologii au bagat agresiv in constiinta publicului ideea ca e caramida, cand defapt e bloc ceramic, insa ce sa-i faci, asa functioneaza reclamele in prezent ))). Nu am folosit-o deoarece nu e populara mai deloc, ori eu am dorit sa fac o comparatie pe baza a ceea ce este in prezent, iar peste 95% din cei care folosesc blocuri ceramice, sunt fara vata bazaltica in acele goluri. Cu placere!

  • @naomispelciuc9806
    @naomispelciuc98063 жыл бұрын

    Cine stie unde pot gasi vata bazaltica pentru fasad de tip eco in republica moldova

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Putine sanse, asa tip de vata minerala eco cu densitati mari in Moldova nu prea se importa, neexistand cerere inca. Puteti sa intrebari la magazinele care importa vata minerala eco cu densitati mici, poate pot importa.

  • @grigoreman7198
    @grigoreman71983 жыл бұрын

    Am vazut pe mai multe cladiri din bca ca tencuiala era cazuta pe anumite portiuni. Are tencuiala o aderenta mai scazuta pe bca sau au fost grseli de executie?

  • @valimy

    @valimy

    3 жыл бұрын

    Pot spune ca la camida daca doreii nu au dat cu sprit de ciment cu nisip innainte de tencuit pica pentru ca nu are de ce sa faca aderenta., caramida trage apa din tencuiala f rapid, iar spritul astupa un pic aceasta capilaritate, si suprafata devine rugoasa si f aderenta.

  • @raduovidiu2925

    @raduovidiu2925

    3 жыл бұрын

    @@valimy si daca tencuiala e de ipsos?

  • @valimy

    @valimy

    3 жыл бұрын

    @@raduovidiu2925 Eu m-am referit la tencuiala clasica cu Multibat+nisip pe caramida... aa acum am vazut ca s-a referit la BCA..my bad. Daca vrei sa dai direct finisaj din tencuiala atunci da se preteaza la BCA.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Si una si alta. BCA-ul ca si alte materiale inainte de tencuire trebuie udate, apoi trebuie gruntuite, apoi tencuite.

  • @AKAIGXF71
    @AKAIGXF713 жыл бұрын

    Va salut. Ambele materiale sunt bune. Fiecare are partile lui bune.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, corect, ambele au si caracteristici bune.

  • @fulger.
    @fulger.3 жыл бұрын

    Salutare! Cred ca am văzut toate clipurile tale și de mult timp așteptam acest clip. Aștept partea a 2-a. Am și o întrebare: Dacă la o construcție folosești un BCA de 40 cm lățime, câți cm de termoizolație ai nevoie pentru a te apropia cât de cât de standardul casa pasiva, din punct de vedere al pereților? Din câte știu Blocurile ceramice nu au lățimi asa mari, un alt dezavantaj. Mult succes!

  • @paulozabalotnicu1897

    @paulozabalotnicu1897

    3 жыл бұрын

    inteleg ca sunt firme astazi fabricante de BCA care mentioneaza 40 cm nu necesita izolatie. Interesanta intrebarea, interesat si eu de raspuns, chiar si la 60 cm grosime perete bca, daca se exclude izolatia tot este un beneficiu.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut si merci de apreciere. In video acesta - Cum calculezi singur grosimea termoizolatiei necesare casei tale - kzread.info/dash/bejne/g2SLq4-NeNi4Y9Y.html , am oferit si un exemplu de calcul si pentru calcul de casa pasiva (primar). Merci.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@paulozabalotnicu1897 Despre acest aspect o sa vorbesc putin in video viitor, insa eu cred ca orice zidarie trebuie termoizolata. Mai bine ai 30 cm + 10 cm de izolatie (40 cm in total), decat 40-60 cm doar de zidarie.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @de caesaris Merci de precizare.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @de caesaris In viitor numaidecat, deja suntem in discutii si suntem ambii doritori de materiale comune!

  • @sergentul3014
    @sergentul30143 жыл бұрын

    Te rog ea mai multe bucăți de BCA de la mai mulți producători și fă-le test e mare diferență, succes sigur o faci din BCA te cunosc bine de vreo 4 ani sau poate mai bine (sunt de la început abonat la tine)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Tipul de BCA folosit este unul de la un producator bun, nu ieftin. Cum video este la general despre BCA vs Blocuri ceramice, eu alegand practic materiale de la marii producatori, cred ca ca o comparatie este okay. Daca vreodata o sa fac o testare intre BCA sau alt material de la mai multi producatori, atunci la sigur o sa cumpar si o sa le testez pe toate. Multumesc ca esti alaturi de acest proiect!!!

  • @gheoprisacaru9376
    @gheoprisacaru93765 ай бұрын

    Probabil ca o absoarbe mai bine ceramica, insa tind sa cred ca doar mai mult la exterior. Blocul cermaic poate fi uscat si iar udat, insa BCA-ul isi pierde din calitate si se macina daca nu este ferit de umezeala. Apropo ca nu ati mentionat care din cele doua variante este mai trainica?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    5 ай бұрын

    Vedeti si partea a II-a a analizei.

  • @laurentiucristianstancu4143
    @laurentiucristianstancu41432 жыл бұрын

    Ce este mai bum , caramida sau bca ?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    2 жыл бұрын

    Fiecare decide pentru sine.

  • @denisaardeleanu8946
    @denisaardeleanu8946 Жыл бұрын

    Rare ori se foloseste armarea blocurilor de bca , pana acuma nu am vazut pe mine sa faca asa !

  • @marcogabriel6005
    @marcogabriel60053 жыл бұрын

    Salut,ce bca o sa folosesti la casa daca nu e secret?

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, Ytong Classic.

  • @marcogabriel6005

    @marcogabriel6005

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Multumesc de info!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@marcogabriel6005 cu placere.

  • @danielatofan345
    @danielatofan3452 жыл бұрын

    Bunăziua spuneți-mi va rog dacă BCA yotang este un produs foarte bun sau cărămida PROTHEM sunt intr-o mare dilema nu știu ce sa cumpăr sunt foarte multe opini și de una și de alta și sunt confuza meseriașul meu inginer in Constructi ma sfătuiește ca ce mai buna este cărămida prothem pt casa Multumes sa va meargă bine

  • @zos09

    @zos09

    Жыл бұрын

    Eu va recomand sa ramaneti la oale, pahare, linguri, si eventual sa puneti mana pe abecedar. Nu va bagati unde nu va fierbe oala.

  • @cosminbruna9885
    @cosminbruna98853 жыл бұрын

    Salut, are cineva idee cât costă certificarea unei case pasive? Mulțumesc.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salut, nu e vorba de sute de euro, ci mai mult de atat. Insa fiecare caz e particular, iar un pret se ofera doar de catre certificatorul de case pasive.

  • @cosminbruna9885

    @cosminbruna9885

    3 жыл бұрын

    Am auzit ceva de genul 12000 euro... Pare și este, exagerat de scump.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@cosminbruna9885 Nuuu, e mult, cateva mii de euro maxim.

  • @gz4wyr
    @gz4wyr3 жыл бұрын

    Am vazut in Romania la o casa construita de niste italieni prin anii 90 varianta constructiva cu blocuri ceramice de 25 cm latime, izolate la exterior cu blocuri de bca de 20 cm latime. Cred ca asta ar fi o optiune foarte buna, daca facem abstractie de costul destul de ridicat.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Candva 30 ani in urma era o optiune buna, in prezent sunt multe alte materiale de termoizolatie care ofera un rezultat mai bun. Daca se doreste tare de mers cu BCA la exterior, exista placi minerale termoizolatoare (despre care am realizat 2 video-uri in trecut), si care sunt in mare parte acelasi BCA.

  • @ionloghin5250
    @ionloghin52503 жыл бұрын

    Salutare. Poate cineva sa ma ajute cu o lista curenta de preturi pentru manopera in RM? In special lucrari cu betonul si zidarie (cladit). Sant in afara si am de construit o casa. Multumesc pentru orice informatie.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Salutare, fiecare companie sau brigada de lucratori are politica lor de preturi, unii o expun public, altii nu prea (fapt pentru care inca nimeni nu a sarit cu un comentariu cu cifre si preturi exacte, fiind in acest sens si mari deosebiri in dependenta de ce anume aveti nevoie, cine aprovizioneaza materialele, cati lucratori vor fi necesari, cine asigura cofrajul, tehnica etc etc etc). Eu cred ca cel mai simplu este sa va adresati concret la compania sau companiile care va adreseaza, sau consultati site-urile de anunturi, unii isi pun preturile orientative acolo.

  • @ionloghin5250

    @ionloghin5250

    3 жыл бұрын

    Apreciez raspunsul. Multumesc

  • @ionloghin5250

    @ionloghin5250

    3 жыл бұрын

    Apreciez raspunsul. Multumesc

  • @ionloghin5250

    @ionloghin5250

    3 жыл бұрын

    Apreciez raspunsul. Multumesc

  • @fulger.
    @fulger.3 жыл бұрын

    Am văzut construcții cu etaj din BCA, fără stâlpi, ce puteți spune despre asta? Înțeleg ca BCA-ul nu este portant, dar de ce totusi se fac case fără stâlpi?

  • @costilautaru388

    @costilautaru388

    3 жыл бұрын

    B.C.A-ul este portant dar de la o anumita lățime!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Pentru zona noastra seismica nu se recomanda sa nu existe centuri si stalpisori din beton-armat, adica fie e structura in cadre, fie e structura cu zidarie portanta care oricum are stalpisori si centuri.

  • @hr.m885

    @hr.m885

    3 жыл бұрын

    Depinde in ce zona construiesti. In N-W (Romania) poti face si fara stalpi.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@hr.m885 Posibil, insa si acolo inginerul de rezistenta are niste coeficienti si parametri de accelelare a terenului la seism, care sunt mai mici, insa totusi exista...

  • @isfanromeo
    @isfanromeo3 жыл бұрын

    Din moment ce o sa folosesc si o izolare exterioara, as dori sa stiu care dintre materialele prezentate are inertie termica mai buna. Banuiesc totusi ca blocurile din caramida au inertie termica mai buna. Am vazut si comparatiile de anul trecut, plusuri si minusuri la fiecare. Inca am dubii ce sa aleg.

  • @iulianbibica3551

    @iulianbibica3551

    3 жыл бұрын

    Verifica fișa tehnică la fiecare in parte pe hartie BCA este mai bun termic , adica pierde mai putina căldură , acum sa ii credem sau nu ?

  • @valimy

    @valimy

    3 жыл бұрын

    Depinde .. Uite Vali cel care a facut acest canal face peretii interiori din caramida ca sa aiba de ce agata corpurile suspendate (+alte motive). Asta ar trebui sa iti dea de gandit. Depinde si de zona seismica, eu sunt aproape de Varncea si am avut nevoie de rezistenta seismica mare.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    In video trecut am prezentat alegerea noastra pentru casa pasiva. Legat de inertia termica, mai mare e la beton, cotilet si caramida (nu bloc ceramic, ci caramida, kirpich), mai mica e la blocuri ceramice, ca inca si mai putin la BCA, BCU etc. La termoconductibilitate (sau brut vorbind la evitarea puntilor termice), aici e invers, BCA-ul e mai bun ca blocurile ceramice.

  • @isfanromeo

    @isfanromeo

    3 жыл бұрын

    ​@@EnciclopediaConstructiilor M-am exprimat gresit mai sus, m-am referit la blocurile de ceramica versus BCA. Deci cu cat eficienta termica este mai mica cu atat inertia termica este mai mare, ceea ce ma face sa cred ca cu cat densitatea este mai mare cu atat si inertia termica mai mare.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@isfanromeo Aproximativ e corect asa cum ziceti in mare parte.

  • @valimy
    @valimy3 жыл бұрын

    La mine constructorul a armat blocurile ceramice la 2 randuri (1 caramida are 25cm inaltime) cu 2buc pc52 fi8 de la un capat la altul avand caramida GV290. A spus ca o sa ii multumesc la cutremur unde fortele de forfecare sunt mari. Mortarul de legatura nu a intrat in goluri, dar acesta este meritul lui ca a facut reteta corect. Nu am vazut o crapatura in toata zidaria. Despre caramida folosita de tine pare Porotherm 25 N.. nu stiu prea multe despre ea dar eu am folosit de la Brikston: modelul GV290 si nu e casanta, se taie frumos, carne ff groasa, dimensiuni exacte fara tolerante mari. Am vazut asta la tencuit unde nu a fost nevoie de 2cm de tencuiala. 1 cm a fost arhisuficient. In legatura cu capilaritatea.. confirm ce ai spus.. da caramida trage apa si inca destul de mult.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Armarea ar trebui mai mult dicatata de inginerul de rezistenta, mai putin de constructor, insa sa asteptam un cutremur sa vedem rezultatul ))) Nu vreau sa dau denumirea exacta a producatorului... vorbesc la general de blocuri ceramice.. insa o zi inainte am facut filmari pe alt bloc ceramic, adica in 2 zile am folosit 2 producatori, iar rezultatul e la fel in multe cazuri. Alte caracteristici deja in video viitor. Merci.

  • @valimy

    @valimy

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor La armare structuristul a facut cadre dupa normativul zonei IV de risc seismic, dar la armare blocuri ceramice a dat decat la marginea stalpilor.(Oricum am stalpi din 4 in 4m minim) Si cum OB52 aveam constructorul impreuna cu dirigintele au ales sa prelungeasca pa toata lungimea.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@valimy E o solutie ca si altele, cred ca o sa fie okay.

  • @surecom12
    @surecom122 жыл бұрын

    Cu BCA acoperiti o suprafata mai mare decat cu caramida, adica va trebuie 2 caramizi de 30 ca sa ziditi spre deosebire de BCA cu care va trebuie doar un bloc de BCA pentru aceeasi suprafata.

  • @gyksy

    @gyksy

    6 ай бұрын

    adevarat. iar in final casa cu caramida o sa fie cu minim 2-300kg mai mult. s-ar putea ca domnul sa fie fan bca si nu a observat

  • @alynxkarts.8940
    @alynxkarts.89403 жыл бұрын

    nu e corect ce spui legat de greutatea celor 2 materiale . ambele au 15-20 kg, însă bca ul are aproape 2x lungimea blocului ceramic , deci e de cel puțin 2x mai ușor . ( comparând același volum de material).

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Inteleg ce spuneti si am prins ideea, insa am vorbit de greutate a unui bloc, care e cam aceeasi cu mici diferente. Deja densitatea e altceva, despre care la fel am mentionat.

  • @alynxkarts.8940

    @alynxkarts.8940

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor ce voiam sa punctez e faptul ca o casa din bca va fi mai ușoară . dacă au aceeași greutate și ai nevoie de 2 blocuri ceramice pentru a acoperi lungimea bca ului ( in zidărie) considerând ca înălțimea și grosimea materialelor sunt identice , eu zic ca e mai ușoară zidăria de bca. nu sunt specialist, va rog sa ma corectați dacă greșesc . :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@alynxkarts.8940 Depinde foarte mult de grosimea zidariei, mortarul folosit (care la blocuri ceramice e mai mult), insa acea greutate mai putina a BCA-ului (in cazurile cand exista) nu e foarte semnificativa (cred eu), in unele cazuri. Daca e structura in cadre indeobste mai bine sa se mearga cu materiale mai usoare si mai subtiri (nu grosimi prea mari ca nu e sens, mai bine adaugi cm de termoizolatie decat zidarie).

  • @notrickytoyota

    @notrickytoyota

    2 жыл бұрын

    Într-o clădire, greutatea zidărie nu se compara cu cea a betonului. Ca e mai grea cărămida de doua ori ca bca, aduce greutatea clădirii poate cu 10-15% mai mare

  • @TGBdani
    @TGBdani3 жыл бұрын

    Eu am casa din caramida si pot spune ca fata de bca este mai buna izolatoare si mai rezistenta la comprimare,dar daca vrei sa dai o gaura sa prinzi ceva (un diblu)este durere.se tine mai mult in tencuiala.ca retentie de apa pot spune ca "suge"😅..ma rog,absoarbe mult mai multa apa caramida.e asa si asa batalia asta BCA vs caramida.nu e diferenta asa mare intre ele,poate doar de pret.pt cineva cu un bugetmai restrans si care isi face casa cu mana lui,personal cred ca se lucreaza mai usor cu BCA-ul.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Cifrele spun contrariul, si am si mentionat in video, BCA-ul ofera o rezistenta termica mai buna ca blocurile ceramice. Legat de dibluri, rezistente la compresiune, absorbtia de apa si altele o sa vorbesc in Partea II-a. Multumesc de opinie!

  • @claudiarusu7192
    @claudiarusu71923 жыл бұрын

    Care ce mai bun la zdării cărămida sau beciau

  • @hr.m885

    @hr.m885

    3 жыл бұрын

    Cea mai buna este o carte de gramatica!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Va invit sa vizionati ambele Battle-uri, iar in final sa decideti. Totusi acest battle este intre bloc ceramic si BCA, nu caramida, care e alt material. Am creat despre toate video-uri pe canal.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@hr.m885 :))))

  • @duduloi
    @duduloi3 жыл бұрын

    Se lucreaza mai usor cu BCA. Se taie mai usor, pierderi mai mici. Se armeaza mai usor. Izolatie mai buna, punti termice reduse. Daca e bine ferit de apa, BCA e alegerea corecta.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Multumesc de opinie.

  • @SirbutzOfficial
    @SirbutzOfficial3 жыл бұрын

    Deci BCA si am rezolvat :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Ambele materiale sunt bune, eu le prezint asa cum sunt, mai departe e alegerea fiecaruia!

  • @SirbutzOfficial

    @SirbutzOfficial

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor ma informez ca vreau sa ma apuc de cap anul acesta.adica de casa

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@SirbutzOfficial Bine faceti, bravo!

  • @dragosalexa
    @dragosalexa3 жыл бұрын

    Blocul ceramic și bcaul trebuiau sa fie volum identic, cântărite uscate apoi cântărire ude ca să vedem cata apa a absorbit

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Nu prea exista volum identic. Experimentul nu este finalizat, continuarea va fi in Partea a II-a.

  • @robertdarie3434
    @robertdarie34343 жыл бұрын

    Tu ai sa pui fier la colțuri

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    La colturi in cazul nostru de casa pasiva vor fi stalpi din beton armat, avem structura in cadre, nu zidarie portanta.

  • @costincristian18
    @costincristian183 жыл бұрын

    ....caramida bea Mai multa apa parerea mea ... :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Vom vedea in video viitor continuarea...

  • @costincristian18

    @costincristian18

    3 жыл бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor ....cel mai solide informati vin din experimente ...

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    @@costincristian18 De aceea si facem si noi subiectiv cateva...

  • @dumyjobby
    @dumyjobby3 жыл бұрын

    casa mea este ridicata cu BCA, dar ce ma surprinde pe mine este ca bca este aproape necunoscut in restul europe, am muncit in multe tari si nu retin sa fi vazut macar o data o cladire ridicata cu acest material. Ma intreb de ce caci ca material de contructie este chiar fantastic

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Sunt si in Europa exemple cu BCA, insa mai putin, nu e un material prea popular, insa isi ia avand. Nu are el istoria de mii de ani ca caramida sau piatra )))

  • @solaris3627

    @solaris3627

    3 жыл бұрын

    Ba, se foloseste foarte mult. Cineva mi-a trimis poze cu un bloc din bca cu 7 niveluri, era undeva in Germania. Dar ideea pt. care a facut si mi-a trimis acele poze era ca blocul nu avea stalpi din beton armat, doar planseele erau din beton, iar asta este o mirare pt. ca dupa normativele din Romania, acel bloc nu ar fi primit autorizatie de constructie. Legat de normativele din Romania in domeniul constructiilor, pai si aici e o mafie a producatorilor de otel-beton si ciment. A, sa nu uit, am vazut ca se foloseste bca si in SUA. Sunt o serie de emisiuni despre constructii, demolari, renovari, etc, din state.

  • @dumyjobby

    @dumyjobby

    3 жыл бұрын

    @@solaris3627 nu prea cred că blocul nu avea structura de rezistență ( trimite și mie să văd pozele la email: dumyjobby@gmail.com), tot ceea ce este peste două rânduri are obligat nevoie se structura metalica sau mai convențional beton armat. Probabil blocul nu avea stâlpii de rezistență pe perimetru deci nu erau vizibili de afara. Afirmația că se folosește foarte mult in afara nu este așa. Am lucrat în toată Europa în afara de Spania și Portugalia și nu rețin sa fi văzut macar o data o casa în construcție folosind BCa. Se folosește desigur și afara dar inca este un produs de nișă.

  • @zos09

    @zos09

    Жыл бұрын

    @@solaris3627 Germania , austria, nu sunt zone seismice. nu se folosesc nici stalpisori din beton armat (samburi) la colturi si nu numai... Doar caramida.

  • @ionutzavalica8001
    @ionutzavalica80013 жыл бұрын

    Fiecare face casa După buget din ce are Nimeni nu a murit în casa de boltari dacă nu a avut bani de BCA sau Caramida

  • @valimy

    @valimy

    3 жыл бұрын

    Si la casa cu boltari daca ii aplici o izolatie zdravana de 15-20cm stai in ea excelent fara nici o problema. Daca dublezi grosimea izolatiei nu dublezi pretul ca ai nevoie si de adeziv muuult, plasa, etc, etc +manopera care este la fel indiferent de grosime. Costul dublarii grosimii poate fi undeva cu 20% mai mult decat normal, deci se merita.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Corect, o casa buna se poate face din orice material daca se iau in calcul toti factorii: seismicitate, rezistenta, termice, fonic, protectie la foc, apa, intimperii etc.

  • @mihai1595
    @mihai15953 жыл бұрын

    BCA Macon No1

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    3 жыл бұрын

    Acest BCA folosit nu e de la macon.

Келесі