Avrupa Birliği vatandaşlarının hakları nelerdir? (Benefits of being an EU citizen)

🇪🇺 AB ÜYESİ her ülkenin vatandaşı otomatik olarak AB vatandaşı olarak görülmektedir ve çok önemli haklara sahiptir.
🇬🇧Ingiltere'nin AB'den ayrılışı sonrasında (Brexit) Avrupa Birliği’nde yalnızca 27 ülke 🌍 kalmıştır.
Bu videoda sizler için en önemli avantajları listelemeye özen gösterdim.
Video'da sizler icin Türkçe anlattığım konuları, hem Türkçe hem de İngilizce de madde madde burada listeledim:
🇪🇺 NO NEED FOR VISA : If you qualify for EU citizenship, you can travel between the 27-member states freely, with no visas and remain there with no restrictions. Out of EU countries, a fast online visa application might be necessary for some countries.
🇹🇷 AB vatandaşlarında, Avrupa Birliği’ne dahil 27 ülkeye düzenleyecekleri seyahatlerde vize şartı aranmamaktadır ve maximum ikamet süresi ile sınırlandırılmazlar. Bazı ülkeler, AB vatandaşlarından seyahat öncesinde Online olarak veya uçakta hızlı vize başvurusu yapmalarını talep edebilir.
🏘 FULL WORKING & RESIDENTIAL RIGHTS : Moving & living in any EU country without being discriminated against on the grounds of your nationality. Trying to get an employee-sponsored visa if you are not an EU citizen can be very expensive and difficult. European employers look for mobile, culturally aware, bilingual professionals with experience in international settings. They prefer to work with dual citizens as they do not need complicated permits or visas.
🇹🇷 Bir AB ülkesinde oturum ve çalışma izni olanlar, diğer bir AB ülkesine taşınıp rahatça çalışabilirler. Ekstra özel bir ine daha ihtiyaçları yoktur. Çalışan tarafından finanse edilen çalışma vizesi pahalı ve uzun bir süreç olabilir. Avrupa‘lı işverenler genelde mobil, kültürel farklılıklara açık, çift dilli ve uluslarası bir firmada çalışabilecek profesyoneller tercih ederler. Çifte vatandaşlığı olan çalışanlar da Avrupa’lı işverenler için oldukça caziptir, böylece komplike çalışma izni ve vize sürecinden kaçınabilirler.
🩺 ACCESS TO NATIONAL HEALTH CARE BENEFITS : Under the current EU laws, EU citizens benefit from reciprocal healthcare when they are in any of the European Union’s 27-member states. These rights apply whether they are travelling temporarily between EU member states, for example, on holiday or studying abroad, residing permanently in another EU country, or when travelling to another EU member state to receive medical treatment.
🇹🇷 AB ülkelerinde geçerli sağlık sigortası ile seyahatlerinizde de kendi ülkenizde aldığınız hizmetten faydalanabiliyorsunuz. Öğrenci, turist, iş seyahati nedenlerinden bağımsız olarak bu hizmetten faydalanmak mümkün.
⚖️ EUROPEAN LABOUR LAW : EU policies in recent decades have sought to
* achieve high employment & strong social protection,
* improve living & working conditions,
* protect social cohesion.
🇹🇷 Avrupa İş Kanunu : AB yönergeleri ile son on yıllardır, yüksek istihdam ve güçlü sosyal korumayı başarmayı hedeflemiştir. Bunun yanında yaşam ve çalışma standardını da yükselterek, sosyal dayanışmaya önem vermiştir.
NON-DISCRIMINATION PRINCIPLE : Any discrimination based on any ground such as sex, race, colour, ethnic or social origin, genetic features, language, religion or belief, political or any other opinion, membership of a national minority, property, birth, disability, age or sexual orientation shall be prohibited.
🇹🇷 Ayrımcılık Karşıtı İlkeler : Cinsiyet, ırk, ten rengi, etnik ve sosyal köken, genetik özellikler, dil, din veya inanç, politik veya diğer herhangi bir düşünce, azınlığa dahil olma, mülkiyet, doğum, engel, yaş ve cinsel yönelime karşı her ayrımcılık yasaktır.
✈️ FAST TRACKING THROUGH CUSTOMS (Hızlı Pasaport kontrolü): If you’ve ever had to stand in a long queue with non-EU citizens before getting out of the airport, you will appreciate that.
💺 EASY "VISITOR VISA" FOR FAMILY MEMBERS FROM NON-EU (Aile üyeleri icin kolaylaştırılmış ve uzun süre geçerli Ziyaretçi vizesi)
🏡 PROPERTY OWNERSHIP (Mülkiyet Sahibi Olmak): Another benefit of EU dual citizenship is the ability to own property in any of the EU countries without a permit.
💶 FREE OF CHARGE MONEY TRANSFER (AB Ülkeleri arası havale ücreti yok)
🗺 Right to consular protection by EU member states (AB dışı ülke ziyaretlerinde, gerektiği takdirde konsolosluk koruması)
📚 SUBSIDISED TERTIARY EDUCATION & SCHOLARSHIPS (Finanse edilen Yükseköğretim ve Burs olanakları): There are many reasons to study in the EU: reputable universities, opportunities for international networking and career development, famously diverse cities, high quality of life, and, of course, 27 different countries with free or very affordable tuition fees.
🔑 PRIVACY (Kişisel bilgilerin korunmasi) : EU has been recently introduced General Data Protection Regulation (GDPR), which covers data collection, storage and usage and allows individuals to move their personal data from one service provider to another.
#avrupabirliği #vatandaşlık #kariyer #europeanunion #citizenship #rights #career #europe #avrupa

Пікірлер: 70

  • @violincoversbyh
    @violincoversbyh Жыл бұрын

    Çok samimi, akıcı ve açıklayıcı bir video olmuş. Teşekkür ederim 😊

  • @emrahoktem8050
    @emrahoktem80502 жыл бұрын

    Video için çok teşekkür ederim

  • @emrahoktem8050

    @emrahoktem8050

    2 жыл бұрын

    2 . Madde için bı sorum olacaktı. Polonya ya Çalışma izni cıktı ve Polonya ya geldim oturum başvurusunda bulundum diyelim. Almanya ya geçip çalışamaz sin diyorlar bazı kanallarda. Bu şekilde diğer ülkelerde çalışa bilmem için gösterilen bir ab maddesi varmı dir.

  • @gpursoken
    @gpursoken3 жыл бұрын

    Açıklamalar kısmında hem İngilizce hem de Türkçe bu hakları detaylı listeledim. İyi seyirler diliyorum ! 😊

  • @hulyaturhan6758
    @hulyaturhan67583 жыл бұрын

    Teşekkürler güzel kızım 😍

  • @gpursoken

    @gpursoken

    3 жыл бұрын

    Rica ederim, seve seve 🥰👍

  • @sibeltokgoz1018
    @sibeltokgoz10182 жыл бұрын

    Aciklamaliniz oldukça faydali..takipteyiz

  • @timluk2546
    @timluk25463 ай бұрын

    27 sene mucadeleden sonra İspanyol vatandaşı oldum Bir anda dünyadaki ülkelerin hepsinin kapısı bana açıldı. İnanılmaz bir huzur ver rahatlık veriyor

  • @gpursoken

    @gpursoken

    3 ай бұрын

    Ne mutlu size, gözünüz aydın tebrik ederim 💪🏻 Alman vatandaşlığını aldığımda aynı huzuru yaşamıştım 🌸

  • @fulya578
    @fulya5783 жыл бұрын

    videolarınız için çok teşekkür ederiz çok bilgilendiricler❤️ sayısal alanda okumayanlar için de videolarınız gelir mi acaba? İngiliz dili ve edebiyatı okuyorum imkanlarım ne olur bilmeyi çok isterim. mesela akademisyenlik dışı alanlar mümkün müdür acaba?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    3 жыл бұрын

    Merhabalar Fulya, çok teşekkür ederim. Evet sırayla Sosyal bilimler, Siyasi bilimler ile ilgili de kısa videolar çekmeyi düşünüyorum. Şu an teknik bölümler ile başlıyoruz, devamı gelecek ama her branş için ✌️☺️

  • @fulya578

    @fulya578

    3 жыл бұрын

    @@gpursoken çook teşekkür ederim merakla bekliyor olacağım 🌸💘

  • @emincankabukcu901

    @emincankabukcu901

    2 жыл бұрын

    @@gpursoken p 0 0

  • 3 жыл бұрын

    avrupa birliği vatandaşıyım üniversiteyi almanya'da vs. okumak için türkiye'deki üniversite sınvına girmem gerekir mi? orada üniversite bulmak ve tek başıma yaşamak (yurt vs.) mümkün veya zor mu? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim🥲

  • 3 жыл бұрын

    oradaki üniversitede genetik vs. gibi fen dersleri üzerine okumayı düşünüyorum bu arada

  • @gpursoken

    @gpursoken

    3 жыл бұрын

    Merhabalar, teşekkürler sorunuz için. Her AB ülkesinde üniversite okuma şartları farklıdır, lakin AB vatandaşı olduğunuz için diğer AB ülkelerinde okumanız gayet mümkün. Hangi ülkeye gitmek istiyorsanız, üniversitelerin ilgili bölümleri ile direkt iletişime geçip daha sağlıklı bilgi almanızı tavsiye ederim. Almanya'da Abitur var malum lise sonrası, ve popüler okul/bölümlerde okula giriş için bekleme süreleri bile mevcut. Dikkatle inceleyin hepsini ki en uygun okulu bulabilin ✌️

  • @sinemiste9137

    @sinemiste9137

    Жыл бұрын

    vaybe ömer burda karşılaşmayı beklemiyordum ve ab vatandaşlığın oldugunu da . umarım istediğin yer gelmiştir ve bu sene gidebilirsin umarım, aynı konudan da muzdaribiz.

  • @filmlerdekikz9081
    @filmlerdekikz90812 жыл бұрын

    Selamlar, çok yararlı bir video olmuş, emeğinize sağlık. Ben Türkiye’de yaşayan bir AB vatandaşıyım. Güzel sanatlar mezunuyum ve 13 senedir sinema sektöründe çalışıyorum. Bu sene Almanya’ya yerleşmeyi iyiden iyiye düşünmeye başladım. Bir noktada kafa karışıklığı yaşadım. Oturma izni ile ilgili bir sıkıntım olmadığını anladım ama çalışma izni için vize almam gerekiyor mu, onu kavrayamadım.

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar, cok tesekkürler. Bir AB vatandasi olarak Almanya'ya tasininca yapmaniz gereken ilk is ikamet edeceginiz bir yeriniz olunca bunu Bürgerbüro'ya bildirmenizdir. AB icerisinde Freizügigkeit esasi vardir ve 3 aya kadar oturum icin ekstra izne gerek duyulmaz. Lakin daha uzun kalacaklar icin bazi sartlarin yerine getirilmesi gerekir: *Sie sind dort als Arbeitnehmer oder Selbständige tätig, oder *sie suchen dort Arbeit - nach sechs Monaten müssen sie aber nachweisen, dass Aussicht darauf besteht, dass sie eine Arbeitsstelle auch finden, oder *sie sind nicht erwerbstätig, sowie Studierende oder Auszubildende - dann müssen sie aber über ausreichende eigene Existenzmittel und Krankenversicherungsschutz verfügen, oder *sie halten sich bereits seit fünf Jahren im anderen Staat auf - dann sind sie Daueraufenthaltsberechtigte und brauchen weitere Voraussetzungen nicht mehr zu erfüllen. Türkiye AB disi oldugu icin, oradaki oturumunuz ile Almanya'ya direkt giris konusunu detayli bilmiyorum maalesef. Genelde finansal destegi/geliri olan insanlar icin herhangi bir sorun yok 27 AB ülkesinde ikamet icin. Kolayliklar dilerim, iyi calismalar.

  • @halidfatihgurdal1570
    @halidfatihgurdal15702 жыл бұрын

    Merhabalar, öncelikle bu faydalı video için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum. Ben AB vatandaşıyım fakat Almanya'da kalabilecek herhangi bir yerr sahip değilim. İş yerleri çalışabilmem için oturumun olması gerektiğini söyülüyorlar. Oturum alabilmem için de adresimi kaydettirebileceğim bir yere ihtiyacım var. Oda kiralamak istiyorum fakat ev sahipleri de garanti olması için bir iş sahibi olmam gerektiğini söylüyor. Airbnb den bir oda kiralayıp landlord ile anlaşıp adres kaydettirerek oturumu bu şekilde almayı planlıyorum. Sizce oturum için kiralayacağım yeri en az kaç ay kiralamam gerekir ve bunun haricinde bana ne gibi önerileriniz olur? Umarım görürsünüz.

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar, teşekkür ederim. Almanya’daki merciler oturum izni vermek İçin ne kadar minimum süre talep ederler bunu bilmiyorum. Normal koşullarda çünkü ilk başta iş sözleşmesi imzalanır, o iş sözleşmesi ile çalışma ve oturum iznine başvurulur. Bu netleşince de daire tutulur ve Almanya’ya taşınılır. Siz AB vatandaşı olduğunuz İçin (burada Bulgar, Romen vs farklılıklara bakar mı Almanya bilemiyorum) Türk vatandaşlarından durumunuz farklı sonuçta. AB vatandaşları 27 ülke içinde geçimlerini kendileri idame ettikleri takdirde istedikleri kadar yaşayabiliyorlar. Sizin vatandaşlığınıza yönelik spesifik de araştırma yapmanız mantıklı olacaktır. Kolay gelsin size

  • @UmutcanAkova
    @UmutcanAkova2 жыл бұрын

    Merhaba, dolu dolu icerik icin tesekkurler. AB vatandasi olarak TR’den Avrupa’ya giderek yuksek lisans yapmak istiyorum. Bloke hesap gostermem yine gerekir mi?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar, teşekkür ederim. AB vatandaşlarından, 27 AB ülkesi dahilinde (hatta İsviçre’ye taşınmak isteseniz bile) böyle bir bloke hesap istenmiyor. Tek gerekli olan, sizin geçiminizi nasıl sağladığınıza dair kanıt. Çoğu ülke çünkü orada sosyal sigortalarınızı 1 yıl boyunca ödemediğiniz takdirde size finansal destek veya işsizlik maaşı bağlamayacaktır. Gelir kaynağınızı (iş sözleşmesi gibi) göstermenizi isteyebilirler kayıt olmaya gittiğinizde. Kolaylıklar dilerim.

  • @cagla5102
    @cagla51023 жыл бұрын

    AB vatandaşıyım, yurt dışında eğitim görmek istiyorun. Bunun için Türkiyede bir üniversite kazanmak zorunda mıyım? yoksa liseyi bitirip direkt herhangi bir AB ülkesinde üniversite eğitim görmeye başlayabilir miyim? mesela Hollanda

  • @gpursoken

    @gpursoken

    3 жыл бұрын

    Merhaba, haklarınızı okuduysanız açıklamalar kısmında eğer, sizin serbest dolaşım/eğitim ve çalışma hakkınız vardır AB ülkeleri içinde. Bol şans diliyorum size.

  • @ibrahimakpinar4184
    @ibrahimakpinar41843 жыл бұрын

    👍👍👍

  • @gpursoken

    @gpursoken

    3 жыл бұрын

    Teşekkürler! Daha derinlemesine bilgiye ihtiyaç olursa lütfen yorum yapmaktan çekinmeyin ☺️

  • @sibeltokgoz1018
    @sibeltokgoz10182 жыл бұрын

    Merci

  • @esadozcan5573
    @esadozcan5573 Жыл бұрын

    Merhaba,ben hollanda vatandaşıyım.Fakat türkiye'de yaşıyorum.16 yaşındayım. Orada(avrupada)hayatımın geri kalan kısmını idame etmek istiyorum.3 senede 1 gidip gelirim.Fakat,orada yaşayabilmem mümkün müdür?(hollanda vb diğer avrupa ülkeleri) Vize anlamında.Bu konuda pek bilgili değilim.Dil sorunum yok. Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Merhabalar, Hollanda bir AB ülkesi olduğundan ve siz de vatandaşı olduğunuzdan her AB ülkesinde, kendinizi finansal olarak idame ettirebildiğiniz sürece yaşayabilirsiniz. Vizeye ihtiyacınız yok, videoda anlattım. Lütfen tekrar dinleyin ve haklarınızı öğrenin. İyi günler dilerim

  • @hoz1004
    @hoz10042 жыл бұрын

    merhaba ben bulgarıstan vatandaşıyım hollanda sera 9 aylık iş buldum peki ben oturum kard alacakmıyım ve illerde orada sosyal haklardan yararlanmak için gerekirmi

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Hollanda'da calisma izni detaylari ile ilgili bilgim yok maalesef. AB ülkelerinde calistiginiz süre boyunca tabi ki oturumunuz olacak, ve saglik/emeklilik sigortasi gibi sosyal ödemeleriniz de olacak calisirken dogal olarak. Hollanda'nin yabanci calisan alma ve ülkede tutma politikasina bagli, gelecekte ne tür haklariniz olacak. Bunlara kimse garanti vermez. Kolayliklar size calisma hayatinizda.

  • @kutaydevinc809
    @kutaydevinc8092 жыл бұрын

    Merhabalar Sadece Almanya vatandaşlığım var İngiltere’ye giriş için vize isteniyor mu? Yoksa direkt bileti alıp giriş yapabilir miyim? Sevgiler

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhaba Kutay bey, birkaç ay önce Alman vatandaşı olarak ben de Londra’ya giriş yaptım. Herhangi bir belge veya vizeye ihtiyaç yok şu an. Covid ile ilgili bilgileri de güncel government sayfalarından takip edebilirsiniz. İyi yolculuklar şimdiden.

  • @metinoguzersoz9604
    @metinoguzersoz96042 жыл бұрын

    Merhabalar efendim, bu güzel video için teşekkürler. Ben de kardeşimle avrupada okumak istiyorum ancak bunun bilgilerini nereden öğrenebilirim. Bize yol gösteren birisi lazım. Yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar, rica ederim. Almanya için konuşacak olursak “Studying in Germany” diye arattığınızda böyle sitelere ulaşırsınız: www.studying-in-germany.org/studying/requirements/ En doğru ve güncel bilgilere bu şekilde ulaşırsınız, hangi ülkeye gitmek istiyorsanız. Selamlar sevgiler.

  • @metinoguzersoz9604

    @metinoguzersoz9604

    2 жыл бұрын

    @@gpursoken teşekkür ederim efendimm🌿💐

  • @Masrupaseverim
    @Masrupaseverim7 ай бұрын

    Merhabalar ben Avrupa birliği vatandaşıyım ben eğer Almanya’da okumak istersem ne yapmam gerekir

  • @furkanyucel6924
    @furkanyucel6924 Жыл бұрын

    Merhabalar, ben ab vatandaşıyım Avrupa okumak istiyorum istediğim üniversiteye girebilir miyim yoksa toelf sınavlarına girmem gerekir mi?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Merhabalar, yabanci ögrencilerden girmek istediginiz okulun istedikleri kosullari arastirmanizi öneririm. Bazi okullar ülkenin anadil bilgisini kanitlamasini isterken, Ingilizce bölümlere kayit icin sizden Toefl/IELTS isteyecektir. Her ülkenin her okulu icin genel gecer kural yoktur. Arastirinca siz de fark edeceksiniz. Basarilar simdiden.

  • @sevgulc
    @sevgulc2 жыл бұрын

    Merhaba ab vatandaşıyım ingilterede çalışma iznini nasıl alabiliyorum bunun için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar, Brexit sonrasında UK çalışma izinlerinde değişiklik yaptı mı bilgim bulunmuyor. UK government sayfalarında yeterli bilgiler ulaşabilirsiniz work/resident permit için. Başarılar dilerim

  • @sultankan2252
    @sultankan22522 жыл бұрын

    Slm gokcehan hanım ben Polonya'da 3 yıllık oturum ve çalışma iznim var Almanya'ya geçip orda çalışabilirmiyim

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Eger Polonya vatandasi degilseniz, ve yalnizca oraya özel oturumunuz varsa Almanya'ya tasinamazsiniz. Tekrardan is bulup, oturum ve calisma iznine basvurup, o sekilde gelebilirsiniz.

  • @zimkanko9251
    @zimkanko92512 жыл бұрын

    Abla benim AB pasaportum var. 16 yaşındayım. Avrupa hem okuyup hem işlemek istiyorum.Sorum şu; -Hangi Avrupa ülkesinde ücretsiz okuyabilirim?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar! AB pasaportunuz varsa Almanya’da örneğin Alman bir öğrencinin hakları ile okuyabiliyorsunuz. Hiç araştırmadım diğer AB ülkelerini lakin orta Avrupa ülkelerinde üniversite eğitimi ücretsiz veya minimum harç ücreti alırlar. Başkaları belki detaylı video yapmışlardır farklı ülkelerden, ben her şeyi bilemiyorum maalesef. Bol şana diliyorum size, sevgiler!

  • @baranacar4973
    @baranacar4973 Жыл бұрын

    Merhaba Avrupa Birliği vatandaşı olan biri bütün Avrupa Birliği üyesi ülkelerde sınırsız oturma ve çalışma iznine sahip oluyor mu ?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Merhabalar, eğer ki taşındığınız AB ülkesinde sosyal yardıma ihtiyaç duymayıp, kendinizi idame edecek geliriniz varsa evet. Örneğin Almanya’ya taşındınız diyelim ki, sizden kira sözleşmesi beklerler. Kira sözleşmesi için de gelirinizi ibraz etmenizi isteyebilir ev sahibi. Yani özetle hepsi, maddi durumunuza bağlı AB vatandaşı dahi olsanız.

  • @emin8707
    @emin87072 жыл бұрын

    Merhabalar.AB vatandaşlığı olan biri İsviçre'de çalışma hakkına sahip mi?🤗

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Merhabalar sevgili Emre, sorunuz için teşekkürler. Hayır, İsviçre AB olmadığı için burada tekrar çalışma vizesine başvurmanız gerekiyor lakin görece kısa bir proses. Koşulları tabi ki imzalı iş sözleşmeniz ve ikamet ettiğiniz bir yer olması. Sevgiler

  • @Fatih-dp1rx
    @Fatih-dp1rx Жыл бұрын

    Merhaba benim eşim bulgar vatandaşı ve evliliğimizi bulgaristanda da ispatladık sorum şu o ab ülkelerine gidip çalışabiliyor bende çalışabilir miyim başka bir ab ülkesinde ve bunun bir önkoşul şartı var mı teşekkür ederim

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Merhabalar. Türk vatandaşı olduğunuz takdirde eşiniz vasıtasıyla ancak bir diğer AB ülkesinde çalışabilirsiniz. Yani aile birleşimi ile eşinizi gittiği ülkede takip edersiniz. Alman vatandaşı ile evli olan bir birey örneğin 3 yılın sonunda alman vatandaşlığını alabiliyor. Siz de Bulgaristan’daki şartları öğrenip, süreci başlatabilirsiniz. Veyahut daha öncesinde eşiniz iş bulursa başka bir AB ülkesine kendisiyle taşınabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim

  • @Fatih-dp1rx

    @Fatih-dp1rx

    Жыл бұрын

    @@gpursoken teşekkür ederim bilgi için

  • @Fatih-dp1rx

    @Fatih-dp1rx

    Жыл бұрын

    @@gpursoken birde bu söylediğinizi yapabilmem için evliliğin üzerinden belirli bir süre geçmesi gerekirmi yoksa direkt yapılır mı

  • @okanasmr2579
    @okanasmr2579 Жыл бұрын

    Merhaba Gökçehan abla ben 16 yaşındayım AB vatandaşlığım var ben ileride kimyager olmak istiyorum Avrupada Almanya vb. ülkelerde kimyager olarak çalışmayı düşünüyorum ileride bu yüzden avrupada okumak istiyorum fakat Türkiyedekı üniversite sınavına girip burada kimya bölümü kazanmama gerek var mı yoksa Almanyada direk kimya bölümü okuyabilir miyim 18 yaşıma gelince bilgilendirirseniz sevinirim 😊😊🌹

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Merhabalar sevgili Okan. Ne güzel bir hedef secmissiniz kendinize! Benim üniversiteye kabul kosullari hakkindaki bilgim su an güncel degil, lakin KZread'da "Almanya'da üniversite okumak" diye aratinca Z kusagindan yeni gelmis genclerin videolarina rastlayabilirsin. Onlar daha güncel bilgi paylasirlar eminim. Simdiden basarilar diliyorum sinavinda! Sevgiler

  • @mertkurt8769
    @mertkurt8769 Жыл бұрын

    Neresi orası ya tam bir doğa harikası

  • @behickilinc79
    @behickilinc79 Жыл бұрын

    Videoda gözükmeyen bir panda şeker kamışı kemiriyor olabilir mi?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Kesin bambudur ama.

  • @fzfrenzy1057
    @fzfrenzy10574 ай бұрын

    AB vatandaşlığı ile Avrupa ülkelerinde çalışabilir miyim?

  • @gpursoken

    @gpursoken

    4 ай бұрын

    Tabi ki

  • @hamitfakoglu7063
    @hamitfakoglu7063 Жыл бұрын

    Bende ab vatandasiyim makedonyaya okuyup mezun olduktan sonra avrupada calisabilirmiyim

  • @gpursoken

    @gpursoken

    Жыл бұрын

    Merhaba. Makedonya diplomalarının , Batı Avrupa’da geçerliliği konusunda bilgim yok.

  • @hamitfakoglu7063

    @hamitfakoglu7063

    Жыл бұрын

    @@gpursoken peki ab vatandasi olmam bi avantajmidir mezun sonrası

  • @Avusturya-kral-kuscu
    @Avusturya-kral-kuscu11 ай бұрын

    Selam hocam amca oglum danimarka vatandasi avusturyada calisabilirmi

  • @gpursoken

    @gpursoken

    11 ай бұрын

    Evet, sonucta ikisi de AB ülkesi.

  • @seidsevgin3672
    @seidsevgin36722 жыл бұрын

    Abla ben Bulgar vatandaşıyım norveç te çalışabilirmiyim

  • @gpursoken

    @gpursoken

    2 жыл бұрын

    Selamlar, Bulgaristan AB üyesi lakin Norveç değil. Bulgaristan dışındaki 26 AB ülkesinin listesine bir bakarsanız internette, o ülkelerde çalışabilirsiniz Bulgar vatandaşı olarak 👍

  • @ardaalemdar8110

    @ardaalemdar8110

    2 жыл бұрын

    @@gpursoken vay be beğenmediğimiz Bulgarların bile bizden daha fazla hakları var

  • @gamze7988

    @gamze7988

    Жыл бұрын

    @@ardaalemdar8110 gercekten ya