Avem focare de LOCA AMERICANĂ în România! ȘOCANT!!! [Sfatul zilei 18.05.2020]

Үй жануарлары мен аңдар

În România, în momentul actual, există focare de locă americană confirmate de mai mulți apicultori. Află cum poți evita infectarea cu această boală și ce trebuie să faci dacă ai contactat-o.
Vrei să vezi mai multe clipuri din apicultură?
ÎNSCRIE-TE pe canalul nostru!
/ @viitorsanatos6279
_________________________________________________________________
Cumpăra tot ce ai nevoie în apicultura:
www.viitorsanatos.ro/
_________________________________________________________________
Urmărește-ne și pe Facebook:
/ viitorsanatos.ro

Пікірлер: 91

  • @catax1480
    @catax14804 жыл бұрын

    Foarte tare clipul ! Respect !

  • @mariussandulescu1539
    @mariussandulescu15392 жыл бұрын

    Multumesc frumos Radu.. Te urmaresc si apreciez mult ce faci pentru noi.....Doamne ajuta

  • @cezarb1085
    @cezarb10854 жыл бұрын

    Mulțumesc sincer pentru semnalul de alarmă. Este foarte adevărat că suntem noi proprietarii de albine cei care trebuie să privim mereu în jur cu continuă atenție. Pentru a înțelege și a interpreta corect ce vedem trebuie să ne pregătim, să citim. Ai dreptate. Trebuie făcută diferența între o cultură generală fragmentată și cultura/pregătirea de specialitate. Să nu uităm că noi toți cei care iubim albinele suntem specialiști (pe diferite nivele) și absolut toți în fiecare zi învățăm ceva nou. Trebuie să avem liniștea că am făcut-o în modul cel mai exact posibil. Mult succes la toți colegii. Cu respect.

  • @vargazoltan5983
    @vargazoltan59834 жыл бұрын

    Buna ziua! Ar fi bine de stiut zona ca sa putem face masuri de prevenire, daca e nevoie.

  • @violetanicoletamuresan275
    @violetanicoletamuresan2754 жыл бұрын

    Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca oxitetraciclina este lichida, de 10% concentratie, ce cantitate trebuie pus la un litru de sirop? Va multumesc.

  • @Colinde11
    @Colinde114 жыл бұрын

    În ce zonă era? ca să știm dacă este în apropierea noastră.

  • @timolazarescu2014
    @timolazarescu20144 жыл бұрын

    Tragic multumesc

  • @stefanardelean6557
    @stefanardelean65574 жыл бұрын

    Multumesc pentru aceasta prezentare foarte utila si profesional explicata.Cu mai multi ani in urma un stupar batran mi-a relatat cum a primit loca la stupi.Iarna a pus caramizi calde in stupi ca sa se dezvolte mai rapid cresterea de puiet.In februarie intr-o zi insorita albinele au iesit in masa la zbor de curatire si multe au ramas inghetate pe zapada.Puietul prea extins a ramas fara albina acoperitoare a racit si a murit.Findca a ramas mort in faguri si nu l-a scos nimeni ,a putrezit ceeace a declansat loca.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Da ... loca este o boala a puietului larvar. Bacteria isi face de cap atunci cand familiile sunt slabite dar si cand puietul nu este ingrijit corespunzator.

  • @nyneak

    @nyneak

    4 жыл бұрын

    Daca folosea uleiuri esentiale, era altfel povestea

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    Stuparul ăla bătrîn trebuia să pună paie pe zăpadă,in fața stupilor,sau fîn uscat.

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    @@nyneak Dacă nu ai albină acoperitoare pe puiet,stupul uscat și încălzit,poți să le dai si la subraț la fiecare albină cu uleiuri esențiale.Crezi că fără uleiuri esențiale nu poți avea familii puternice și sănătoase?Restrîngerea biodiversității,in principal monoculturile,nu mai oferă varietatea de polen și nectar pe tot parcursul sezonului activ,pesticidele slăbesc imunitatea coloniilor si ca individ și ca întreg, schimbările climatice dereglează ciclul biologic al familiilor,înlocuirea de nevoie sau voluntară a mierii și polenului cu înlocuitori sau zahăr,pastoralul induce stres familiilor,diversele tratamente aplicate rațional sau nu agresează si familiile și microclimatul din stup.Ce simplu ar fi să poți raspunde acestor factori perturbatori doar cu uleiuri esențiale.

  • @nyneak

    @nyneak

    4 жыл бұрын

    @@danlebegioara4535 "Dacă nu ai albină acoperitoare pe puiet,stupul uscat și încălzit,poți să le dai si la subraț" pana aici sunt de acord. Dar daca folosea uleiuri + miere + ploen, avea albina acoperitoare si santoasa. Lingem ramele si punem paie si paturi.

  • @dariicristian8153
    @dariicristian81534 жыл бұрын

    Principalul motiv este spargerea cuibului si familii slabe,daca familie e slaba nici nu se merita de tratat...

  • @gabineagu6018
    @gabineagu60184 жыл бұрын

    Bolile albinelor 1, 2 si 3:)

  • @ionutilea7679
    @ionutilea76794 жыл бұрын

    Da ii multumesc de avertizare , dar întrebarea mea este daca exista tratamente preventive (dețin o stupina staționară ) ,aveam de gand sa imi cumpar roi sa imi extind stupina ,ar trebui sa renunț la achiziție ?

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Ia un creion si o foaie si vizioneaza inca o data videoul. Noteaza ideile prezentate si vezi ce ai de facut. Dezvoltarea se face in urma unui plan, cercetare de piata, obiective, viziune. Tu esti singurul care poti decide cand e momentul sa te dezvolti Sper ca sfaturile mele de principiu ti-au prinsbine. De aici incolo, cauta permanent cursuri de instruire

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    Calculează potențialul melifer al zonei,vezi cîți stupi suportă,ia in calcul si neprevăzutul,cum ar fi tratamentele criminale la rapiță,seceta extremă,etc..

  • @sergiufaragau3818
    @sergiufaragau38184 жыл бұрын

    Nu e frumos totusi sa generalizam cand e vorba de cei care practica apicultura ca hobby :) Eu sunt unul din acei apicultori, dar a inceput sa imi placa albina, dupa ce am citit manualele apicole si am studiat ce poate sa faca albina si ce poate sa faca apicultorul, daca are grija de ea. De multe ori, un apicultor care practica ingrjirea albinelor din placere si pasiune pentru a avea miere pentru cei din familie, o face mult mai minutios si mai atent decat cei care au sute de familii si nu au timp sa fie atenti la detalii :) Cu respect.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Asa este ... Va rog sa nu luati videoul ca o generalizare a situatiei sau o critica adusa apicultorilor de hobby. Departe de mine gandul acesta. In plus, loca americana se instaleaza foarte usor in familiile slabite de sezonul activ, indiferent de cat de ingrijite sunt familiile. Aceasta da gravitatea situatiei... ca o stupina intretinuta insa slabita de iarna, poate fi infestata de o stupina bolnava administrata cu inconstienta.

  • @sergiufaragau3818

    @sergiufaragau3818

    4 жыл бұрын

    @@viitorsanatos6279 Asa este. Tot ce ati spus în filmare este foarte bine de luat în seama. Doar partea aia cu hobbistii m-a neliniștit umpic pt ca eu știu cât de meticulos sunt cu stupii, având mai putini :)

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    Nu am auzit vreun hobbyst să se laude cum a dat el intr-o noapte 3 tone de F40 la 300 de familii,sau cum trebuie să pui doar un vîrf de cuțit de antibiotic preventiv la o găleată de sirop.Acum 2 ani,parcă,erau sute de tone de ,,miere" blocate în depozitele procesatorilor, datorită reziduurilor de Amitraz, antibiotic,zahăr industrial.Și nu pe hobbyst îl sună procesatorul să-i livreze cu cisterna Apiinvert cînd nu merge salcîmul.Iar scăderea calității mierii romănești la export nu a fost determinată de hobbyști.Bolile albinelor se instalează mult mai repede în stupinele supraexploatate, suprastimulate,supradeplasate în pastoral.

  • @sergiufaragau3818

    @sergiufaragau3818

    4 жыл бұрын

    @@danlebegioara4535 Cam ideile astea le aveam si eu in minte, dar nu mi-am gasit cuvintele ca tine :) Multi apicultori "profesionisti", nu neaparat doar Romanii, care exploateaza albina pt un profit maxim, nu iubesc albina, ci doar o exploateaza fara scrupule si atentie la detaliile necesare. De altfel asta e o problema in toate domeniile, cand omenia se lasa la o parte de dragul profitului. Dar asta e o alta poveste. Adevarul important aici e ca trebuie sa fim la fel de atenti cu privire la loca americana, cei cu putini stupi ca si cei cu multi stupi, care practica apicultura pentru bani.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    @@danlebegioara4535 nu te pot contrazice ... ba chiar iti dau dreptate. Insa nici in directia exploatarii intensive nu putem sa generalizam. 3 tone de sirop la 300 familii inseamna 10 kg de sirop / familie, adica a 3-a parte din cat ar trebui sa fie completarea de august in cazul in care extragi toata mierea. Discutiile sunt lungi si vaste pe fiecare subiect ... propun sa ramanem pe acest subiect in acest video iar alte subiecte sa le discutam cu alta ocazie ... bineinteles constructiv, fara sa cautam vinovati si fara sa cautam scuze ... ci sa gasim solutii si variante pentru solutiile gasite :) Ce spui ?

  • @neoapis962
    @neoapis9624 жыл бұрын

    de ce nu spui locatia respectiva...ai ajuta multi stupari sa se fereasca...daca nu anunti sa se instituie carantina incalci legea...

  • @porojancatalin6093
    @porojancatalin60934 жыл бұрын

    In 2015 am patit

  • @dragomirciprian6267
    @dragomirciprian62674 жыл бұрын

    Blana

  • @gabineagu6018
    @gabineagu60184 жыл бұрын

    Buna ziua. Cum e sa te duci sambata si totul ok si luni sa simti un miros ciusat?? Langa mine sunt 3 stupari mari...oare de unde s-ar fi putut lua??

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    De la fondurile europene,de acolo vine loca,de la familiile pe 3 rame.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Gabi ... daca s-a instalat cineva langa tine care are loca, vorbeste imediat cu el. Daca nu intelege cu vorba buna, anunta autoritatile de urgenta DNSVSA. Daca nu actioneaza in doua zile, suna-ma 0765252585

  • @ciprianurda1104

    @ciprianurda1104

    4 жыл бұрын

    @@danlebegioara4535 cel mai bine punctat...pe trei rame caz fericit...si pe una

  • @cardan16
    @cardan164 жыл бұрын

    Cel mai bun tratament e jumatate de baton de sulf tragi mierea topesti ceara capul sus si mergi mai departe

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Stiti ca ceara inmagazineaza sporii de loca ? Sunteti sigur ca sterilizarea cerii se face cu responsabilitate ?

  • @cardan16

    @cardan16

    4 жыл бұрын

    @@viitorsanatos6279 Eu sunt convins ca bostinarii plimba loca navem ce face mergem la noroc

  • @sorinmiron9358
    @sorinmiron93584 жыл бұрын

    Impecabila prezentare...ce parere aveti de apivirol forte de romvac in contextul bolii date? Intrebare colaterala dle Radu....albina culegatoare aduce nectarul in cuib...si tot ea il duce in caturi sau albina de interior ( tanara ) preia toate aceste atributii....? Mizez pe expertiza dvs si as dori sa ma clarificati!!!Multumesc!

  • @stefanardelean6557

    @stefanardelean6557

    4 жыл бұрын

    Albina culegatoare preda nectarul la cele dinauntru.Exista in stup un fel de serviciu receptie.In cartea Stuparitul nou de Hristea gasiti multe detalii despre felul cum se organizeaza albinele in activitatea lor.Va doresc in continuare spor la munca si sa fiti binecuvantat de Dumnezeu.

  • @gabineagu6018

    @gabineagu6018

    4 жыл бұрын

    Pt o stupina mica merge, dar sa stai la 20 familii cu cat sa dai rama cu rama cu apivirol e cam greu.

  • @claudiuvogth2078

    @claudiuvogth2078

    4 жыл бұрын

    Pai o stupina de 20 de famili nu este mica ?

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Dupa cum spunea si @@stefanardelean6557, albina culegatoare aduce nectarul in stup si il pune cat mai aproape de urdinis; alte albine il preiau si il ingereaza si il amesteca cu enzime proprii salivei albinei, enzime care dau valoare mierii. Aceste lucruri fac parte din procesul de diviziune a muncii despre care vom vorbi candva intr-un video de business si dezvoltare antreprenoriala, proces pe care il putem invata si de la insectele sociale in special de la albine.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Daca este sa vorbim despre Apivirol ... experientele vecinilor maghiari ne dau un semn ca acest dezinfectant face minuni inclusiv in cazurile de loca americana. Totusi ... masurile profilactice trebue completate si cu altceva.

  • @adrianrosca3028
    @adrianrosca30284 жыл бұрын

    Nu vreau sa fiu hater,observ ca avertizezi dar in loc sa ajuti cu concretitati,oferi niste site-uri de unde pot fi cumparata tratamente.....de unde se produce substantia de anumite farmacii veterinare care lucreaza cu anumiti producatori....este adevarat ce ai spus si e de luat in seama, e strict parerea mea PE MINE NU M-AI CONVINS finca nu am nimic concret de la tine doar propaganda medicamentelor!

  • @raadu5871
    @raadu58714 жыл бұрын

    Nu se trateaza foarte greu.cu ceva sacrificari de faguri si tratament antibiotic se rezolva usor.Focare sunt mai ales la stupii pe stationar.Partea buna e ca apare mai întâi la unu sau doi stupi si apicultorul are posibilitatea sa nu piardă tot daca se uita atent cand ii desface si descoperă la timp

  • @cristipoama1896

    @cristipoama1896

    11 ай бұрын

    Cum se face tratamentu cu antibiotic ?

  • @dianapetre4665
    @dianapetre46654 жыл бұрын

    Dacă cutiile sunt din poliuretan și se întâmplă să ai loca Americana, se pot dezinfecta lăzile?

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Teoretic poliuretanul este un material in care prezinta crapaturi; practic se dezinfecteaza mult mai usor decat lemnul. ATENTIE: Nicodata sa nu incerci sa flambezi poliuretanul.

  • @dianapetre4665

    @dianapetre4665

    4 жыл бұрын

    @@viitorsanatos6279 Merci mult, nu, nu o sa flambez poliuretanul.

  • @bulbdesigner
    @bulbdesigner4 жыл бұрын

    Unde sunt cele 2 focare de loca?

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Sunt multe focare de loca ... in toata tara. Apelez la constienta fiecarui apicultor pentru a le anunta si pentru a carantina zona.

  • @rafaelrafael5825

    @rafaelrafael5825

    4 жыл бұрын

    De ce sa dai foc la cutii..le poti tine o perioada 5 luni 6/7..1an 2/3 etc...pffff..lol

  • @manoiunicolae1863
    @manoiunicolae18634 жыл бұрын

    La ce sunt bune cartile tinute inchise ?! Acolo nu ai LA / filament 5-7 cm , nici macar LE / filament 2-3 cm , nu; ai un cumul de factori ( varroa/ nosema/ poate pesticide) ,doar laboratorul certifica LA. Miros de puiet neacoperit ...de ce a picat albina E intrebarea ?! La menta miroase de mori , cand secreta .... Apicultura e frumoasa dar nu pt TINE .

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Nicolae puiule ... 1. Nu inteleg ce vrei sa spui. Incearca sa citesti si tu ce scri si pe urma apasa ENTER sa trimiti comentarii. Incearca sa formulezi propozitii cu predicate si sa te exprimi in cuvinte ... daca e Loca Americana ... scrie Loca Americana ... ca nu sta nimeni sa-ti citeasca prescurtarile si anagramarile 2. Nu te cunosc si nu te subestimez. Insa incearca sa constientizezi ca nu esti singurul care are neuroni in cap si nu esti singurul care practica apicultura. Daca nu esti in stare sa faci diferenta intre Loca Americana si Loca Europeana (care are cu totul alta manifestare ... nu filamentele despre care vorbesti), taci din gura si vezi-ti de treaba. Nu trebuie sa arati nimanui ca esti prost... informat. 3. Atunci cand vei ajunge sa ma stergi la fund, atunci ai dreptul sa ma analizezi si sa spui si tu despre mine ca imi place una sau alta; pana atunci, ciocu mic si joc de glezne. Stanga imprejur si mars dintre noi. Chiar nu avem nevoie de negativisti care sa masoare filamentele si sa vina cu arogante de genul asta aici.

  • @manoiunicolae1863

    @manoiunicolae1863

    4 жыл бұрын

    @@viitorsanatos6279 ,argumente puisor, nu " ba p-a ma-tii" , argumente . Arzi stupi , bagi zone in carantina AIUREA ... Succes !

  • @iesanhoratiu194
    @iesanhoratiu1944 жыл бұрын

    Buna ziua! Am cateva familii de albine intr-o locatie, iar in urma cu 3 zile am depistat la una dintre ele loca in faza de inceput as spune.. indata ce am constat problema, am mutat stupul intr-o alta locatie departe de ceilalti.Cu stupul cu probleme stiu ce am de facut, dar ce imi recomandati sa fac cu restul care in momentul acesta par a fi perfect sanatosi. Ar trebui sa incep un tratament preventiv? chiar daca acum suntem in mijlocul culesului? Sa mai astept ? Ce imi recomandati ?

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    Să-i lichidezi pe toți,pentru a nu imprăștia boala,cutiile dezinfectate cu sodă caustica 3%,apoi f bine clătite.Toți fagurii se ard.Apoi pui mîna și citești Bolile Albinelor de I Ogradă și Manualul Apicultorului.După asta tragi adînc aer în piept și te gîndești la toate dezavantajele: pesticide,locă de la alți deținători de stupi,că apicultori nu sînt, schimbările climatice,căratul noaptea de stupi,cînd lumea normală la cap doarme, prețul de rahat la miere și,dacă ai macar 1% rațiune,te lași de sportul asta extrem. Dacă vrei să continui cauți un stupar,cum e Calmuș,îl ajuți la pastoral,extracție,etc, și furi meserie de la el.Succes!

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    @@danlebegioara4535 foarte bun sfat Dane ... insa totusi haide sa dam o sansa familiilor aparent sanatoase.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Prietene Iesan Horatiu ... Videoul de joi va fi cu aceasta tema : Tratamente preventive pentru Loca Americana; Urmareste-l

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    Ei bine,dacă vei considera că merită, scutură toate albinele din familie pe rame noi,cu foițe artificiale,stup nou sau dezinfectat cum am scris mai sus,izolate intr-un beci,apă în hrănitor.Cînd sînt aproape gata să moară de foame tratează-le cu sirop cu Teramicină.Din cîte stiu pelinul conține Teramicină naturală,poți face ceaiuri cu pelin,coada calului,coada soricelului.Eu așa le făceam pînă acum cîțiva ani,la hrănirile de completare de toamnă,acum nu mai am timp și le dau Protofil.

  • @danlebegioara4535

    @danlebegioara4535

    4 жыл бұрын

    @@viitorsanatos6279 Și poți căuta locuri de pastoral unde nu sînt suprafețe f mari de salcîm,de ex,dar suficiente pentru cei 20de stupi ai tăi,care nu vor fi căutate de stupinele mari,în satele de cîmpie de ex,evitînd contactul cu profesioniștii.Anul ăsta de aici vor veni cele mai mari probleme datorită culesului slab la S1,f slab la S2,din ce am auzit.Care nu are bani să dea sirop și tratamente la 100-200 de stupi sau mai mulți ce va face?

  • @dragosstratone1710
    @dragosstratone17103 жыл бұрын

    Multa gargara pentru reclama. Ce spune-ti in filmulet le gasim foarte bine documentat in carti. Aii vorbe si nici-un sfat. Solutia . Focul si anutat DSV si nu experienta tratari. Va mai si contraziceti. Ba tratament , ba foc. Succes.

  • @mafiapestrada
    @mafiapestrada4 жыл бұрын

    Un tratament la puiet varos?

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Apivirol forte www.viitorsanatos.ro/apivirol-forte-romvac.html

  • @eem8039

    @eem8039

    4 жыл бұрын

    Strânge cuibul redu urdinisul pune diafragmă pune folie de plastic ptr a elimina curenții de aer hrană din belșug

  • @danlebegioara4535
    @danlebegioara45354 жыл бұрын

    Doamne ferește să pună vreunul mîna pe carte!Să vă feriți ca dracul de tămîie să citiți vreo carte de Apicultură!Tot ce vă trebuie este pe KZread.Etapele devenirii ca apicultor sint următoarele:faci un proiect,că ai vazut pe net că sînt rentabile,la fel ca iepurii și castraveții amari care tratează diabetul;iei banii europeni si cauți un apicultor dispus să te ajute;cînd acesta te lasă,că nu face față și la stupii lui și la ai tăi,îi dai naibii de stupi.Ultima etapă:dai locă la toți vecinii pe o rază de 4-5 km.D-nul Pandrea,dacă mai sfătuiți ,,vizionatorii" să citească,rămînem singuri!Oricum,cît a fost izolarea,poate mai citea vreunul,acum a trecut momentul.

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    imi pun nadejdea in faptul ca pe acest canal sunt oameni responsabili :)

  • @nyneak
    @nyneak4 жыл бұрын

    Folosesc uleiuri esentiale si nu imi fac griji de loca nici macar la roiuri.

  • @dariicristian8153

    @dariicristian8153

    4 жыл бұрын

    Ce fel de uleiuri?

  • @nyneak

    @nyneak

    4 жыл бұрын

    Darii Cristian am 10 clipuri in care am prezentat ce uleiuri esentiale folosesc, dozaj si hranitoarele potrivite pt a nu face furtisag. kzread.info/dash/bejne/nGmA0KtqkaSYfrQ.html

  • @cosmindinca7534
    @cosmindinca75344 жыл бұрын

    Lucrarile de curatire dezinfectarea stupilor care nu toti apicultori le fac

  • @viitorsanatos6279

    @viitorsanatos6279

    4 жыл бұрын

    Intradevar ... lipsa de responsabilitate

  • @sergiuromeo
    @sergiuromeo4 жыл бұрын

    Aceste stiri lasa de dorit afara din tara cu toti straini sa ne lase in pace leam dat la toti atatea teritori dea lungul secolelor vrem sa traim in pace si liniste totala noua nu ne trebie nimic avem deci afara cu toti din cauza lor avem atatea probleme economic financiar de sanatate teritorial ect si un alt aspect de ce nu spui locatia pentru a fii tratata la nivel de zona sau oras,judet ect trebuie sa se ia masuri urgente la nivel national de pistat si care este cauza de cine judecat si arincat afara din tara ca pe un gunoi mizerabili nu avem obligatia sa tinem pe nimeni sa plece gata cu favoruri afara libertate libertate

  • @georgelgeorgel7014
    @georgelgeorgel70144 жыл бұрын

    O remarca, in latia "ae" se citeste "e", deci se citeste "bacillus larve"

  • @mihai.r-beekeeper5694
    @mihai.r-beekeeper56944 жыл бұрын

    "Puneti mana pe carte!" este un indemn responsabil pe care il auzim tot mai rar. Clipurile de pe net pot fi doar o prefata, o atentionare, un sfat. Daca toate acestea nu duc la ABC si aprofundate, degeaba. Oricum, acest semnal de alarma este binevenit si speram sa fie salvarea celor care nu si-au inchipuit ce inseamna aceasta boala la albine.

  • @ionelpuschita3672
    @ionelpuschita36724 жыл бұрын

    Oxitetraciclina 1 gram la litru apa

Келесі