Avantajele incalzirii electrice in pardoseala cu cablu si covoraj electric

Inafara de incalzirea in pardoseala cu agent termic (tevi cu apa), mai exista un sistem de incalzire in pardoseala, si anume acel electric. Acesta se divizeaza in 3 tipuri, si anume incalzire prin cablu electric, incalzire cu covoraje electrice si incalzire cu folii radiante. Daca foliile radiante fac parte mai mult la sistemul de incalzire radiant infrarosu, despre care am vorbit in 3 video-uri in trecut, atunci in acest video vom analiza incalzirea cu cablu si covoras electric, in special axandu-ne pe 12 avantaje ce le vei obtine ca beneficiar, daca vei alege acest sistem de incalzire.
- Fii parte în Comunitatea noastra: kzread.info... (subscribe)
- Facebook: / enciclopediaconstructi...
- Website: enciclopediaconstructiilor.com/
- Servicii: premiumhouse.md/
- Sustine proiectul pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc.
- Email: enciclopediaconstructiilor@gmail.com
Surse video/imagini/audio:
- Video by Creative Commons Central from Pixabay
Multumesc de vizionare, va doresc o zi frumoasa!
Copyright © 2023 Begu Valentin. Toate drepturile rezervate.

Пікірлер: 49

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio13657 ай бұрын

    Prezent ca de obicei! Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Cu mare placere si multumim ca sunteti un abonat fidel!!!

  • @filea94
    @filea947 ай бұрын

    Asteptam dezavantajele. Multumesc pt informatie ;-)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Cu placere!

  • @danielaarsenescu7492
    @danielaarsenescu74927 ай бұрын

    Informații utile!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Cu drag!

  • @construieste-cu-Tonito
    @construieste-cu-Tonito7 ай бұрын

    Bine explicat,felicitari! Consider ca acesta este viitorul, cu ceva panouri fotovoltaice si o casa bine izolata ai sanse sa mergi spre zero cheltuieli pentru multi ani.

  • @tehnicianenergetic9794

    @tehnicianenergetic9794

    7 ай бұрын

    👍👍👍🤫🤫🤫💁🏼💁🏼💁🏼🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱CRED CA ESTE CEL MAI IEFTIN SI CEL MAI EFICIENT ,DAR DACA ESTE POSIBIL SA SCHIMBI PARTEA ELECTRICA ,SAU SA TRACI ALTE CABLURI SPECIAL PENTRU ACEASTA ÎNCĂLZIRE ,DACA NU ,VEI AVEA PROBLEME PE RETEAUA VECHE CHEAR RIȘTI SĂ ÎȚI IA FOC REȚEAUA !!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Multumim frumos! O fi asta viitorul, insa doar daca ai o casa pasiva, cu un necesar de incalzire foarte si foarte mic, si atunci poti merge si electric (cel mai neeficient sistem cand vorbim de costurile de consum, cu COP 1 la 1). Pana atunci, dar chiar si atunci, sunt alte sisteme mult mai okay, cum sunt pompele de caldura, incalzirea cu aer cald si altele,

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    @@tehnicianenergetic9794 Nu e deloc cel mai eficient sistem, urmariti si video urmator pentru o parere completa.

  • @tehnic1452

    @tehnic1452

    5 ай бұрын

    dada , a, si nopatea te muti la hotel . daca dau ei caldura degeaba

  • @tehnic1452

    @tehnic1452

    5 ай бұрын

    @@tehnicianenergetic9794 ma scuzi ca te rog..... defineste eficienta .... daca e consum mare se numeste eficient si ... daca e consum mic .... ce sa schimbe ? ai tu niste fire de vanzare ?

  • @sasha.md89
    @sasha.md897 ай бұрын

    Chiar astept cu nerăbdare clipul cu dezavantaje, fiind in Uk si la moment in cautarea unei case am o mare dilemă ce tine de încălzire. Majoritatea caselor au pardoseala suspendată si e cam greu cu încălzirea in pardoseală chiar si cu un sistem uscat pierzi mult din spatiu. O alta problemă e termoizolarea pereților la exterior in multe cazuri practic e imposibil ca arhitectura etc,etc. Nu rămâne decit varianta electrica sau pompa de caldura cu radiatoare ultima implicind la fel costuri mai mari pentru energia consumata :)

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Video urmator deja va iesi sambata viitoare. Eu mereu recomand inainte de a schimba sau mdoerniza sistemul de incalzire, casa trebuie sa fie reabilitata termic, casa trebuie termoizolata si imbunatatita in asa fel incat necesarul de caldura sa scada, si apoi deja sa vin cu un sistem de incalzire ce va consuma mai putin decat ar fi consumat anterior. Daca sa vorbim de dvs, pai puteti sa va termoizolati la interior, sunt solutii. Puteti imbunatati termoizolatia din atic/pod/acoperis... cine stie, poate puteti termoizola placa pe sol / pardoseala ce va delimiteaza de subsol. Apoi ca sisteme de incalzire luati in calcul si Aer Conditionat cu aer cald (sunt video-urile publicate pe canal cam un an in urma), cat si solutiile mentionate de dvs, sau chiar puteti ramane pe gaz (daca il aveti).

  • @sasha.md89

    @sasha.md89

    7 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor Mulțumesc pentru răspuns, total de acord. Pornind la drum :) trebuie oricum sa iau in calcul toate opțiunile,iar o termoizolare buna chiar si la interior cu o etanșare pe masura si cu timplarii de calitate ar reduce considerabil costurile la utilități pe termen lung. Eventual si niste panouri fotovoltaice desi cam slab cu soarele aici. Felicitări ce faceti in Moldova!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    @@sasha.md89 Multumim frumos, si mult succes unde sunteti!

  • @danutc9043
    @danutc90437 ай бұрын

    👍

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Danke!

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim52996 ай бұрын

    3:44 cea mai buna automatizare pe caldura e aceea pe care nu o ai ;) - cel mai Ok sa controlezi temperatura intr-o locuința e sa variezi temperatura agentului termic - lucru ce poate fi făcut de generatorul de caldura cu ajutorul unui senzor de temperatura exterioara și unu de temperatura interioară și alegerea corecta a curbelor de funcționare ale sistemului de încălzire …. 😊

  • @alextoader2880
    @alextoader28806 ай бұрын

    Salut, Ma tot gandesc ce izolatie exterioara sa imi pun la casa si nu ma multumeste nici o varianta principala problema fiind vaporii de apa care trebuie sa circule... Placile minerale par cele mai bune insa zici ca se crapa. Nu exista solutii? Daca ai putea sa faci un experiment sa intelegem cat de mare este riscul de crapare (stau in zona super sismica). Ai putea sa faci un panou cu margini din lemn si interior de plasa de sarma ceva (mai flexibil) pe care sa pui placi minerale sa vedem la ce miscare se crapa si cate placi se crapa. Ma tem ca se crapa toate. Deci sa faci panoul asta, il pui in picioare sa aiba contact doar cu solul sa stea pe o latura si apoi sa il balansezi pe diagonala ca si cum ar fi fatada unei case. Si apoi la pasul 2 ... sa vedem daca exista solutii -- sa refaci experimentul insa cu adaugari de materiale elastice. gen alt tip de izolatie la imbinari.. Ar fi un experiment foarte util si ar fi o chestie pt toata lumea nu doar pt ro.

  • @eugen-m
    @eugen-m7 ай бұрын

    Cred ca e ideal pentru cei ce au retea trifazata , poti echilibra mai usor curentul consumat e mai mic pe faza , sper sa nu gresesc. Cum reactioneaza sistemul cu apa , cu o inundatie , o teava de apa sparta etc...? Multumim pentru material❤

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Cu drag! La prima afirmatie, asteptam vreun electric sa ne lamureasca. La a doua, tevile de incalzire in pardoseala au garantii de zeci de ani. Chiar daca si se intampla vreo scurgere, sunt metode de a o depista rapid si repara.

  • @eugen-m

    @eugen-m

    7 ай бұрын

    @@EnciclopediaConstructiilor asta arata ca au o protectie eficienta caci sa stai in apa cu cu fire electrice in apa nu e hazliu. Dar cred chiar faptul ca exista un astfel de sistem arata ca e fiabil si nepericulos. Si afirmatia dvs cu privire la instalare e corecta , o firma specializata va lucra cu grija fara pericolul de a ciupi firul electric

  • @ionutpiglesan8348

    @ionutpiglesan8348

    7 ай бұрын

    La un bransament monofazat esti limitat de puterea instalata adica vreo 5500W . Acestia ar ajunge la un maxim 40mp de incalzire electrica .Si in cazul acesta este cu probleme . Pentru o casa normala de 100mp utili este necesar un bransament trifazat de minim 15kw.

  • @tehnicianenergetic9794

    @tehnicianenergetic9794

    7 ай бұрын

    DEPINDE CAT ITI ESTE LIMITAT DE LA FURNIZOR, DAR POTI SA CERI MAI MULTI KV ,DEOARECE SI PLITELE NOI PE CURENT AU UN CONSUM INTRE 5,5 SI 7 KV

  • @alexandruilea915

    @alexandruilea915

    7 ай бұрын

    @@tehnicianenergetic9794Plitele au consum de pana la 5.5-7 KW, nu consuma atata decat daca o folosesti la capacitate maxima ceea ce nu prea se intampla. Realist undeva la 3.5-4 KW maxim consumi cu ea pentru 2 locuri de gatit.

  • @user-bu9jz6ft9e
    @user-bu9jz6ft9e4 ай бұрын

    Se poate monta mocheta pe încălzirea în pardoseală fără șapă?

  • @alexandrudaniel8126
    @alexandrudaniel81265 ай бұрын

    Buna ziua. Am un caz. Lucrez la ridicarea unei biserici de aprox 90 mp, acolo se slujește o data la doua saptamâni, 4 ore aproximatv. Analizez implementarea unui sistem de încălzire electric datorită frecventei reduse a prezentei acolo. Întrebarea mea este, peste încălzirea in pardoseala electrică pot pun dulapi de brad de aprox 4 cm și sa nu afectez total eficiența termică? Proiectul prevede dușumea de lemn și nu pot modifica acest aspect. Luam in calcul și încălzirea cu electrocovectoare (mai profesionale). Mi ar fi de mare folos un răspuns din partea dumnevoastră. Mulțumesc anticipat.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    4 ай бұрын

    Buna ziua si Doamne Ajuta! Sincer nu m-am ciocnit cu asa subiect, insa sigur nu incalzire electrica in pardoseala. Pana sa se simta in interior ceva, trebuie sa vii cu minim jumatate de zi inainte sa dai la maxim incalzirea, ori in 2 saptamani inauntru va fi aproape ca afara. Analizati ideea de cateva aparate de aer conditionat care sa functioneze si iarna (nu toate pot normal functiona si iarna, am vorbit despre AC-uri in 3 video-uri anterioare), asa o sa aveti si caldura iarna, si racoare vara. Desigur trebuie alese corect, la fel am vorbit despre acest subiect deja.

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim52996 ай бұрын

    @ 2:31 la incalzirea in pardoseala e destul de mare prostie sa folosești un acumulator termic la pompa de caldura … - incalzirea in pardoseala (țevi+sapa) in sine fiind deja un acumulator de caldura 😊

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan83487 ай бұрын

    Sunt in dilema de 2 ani ce sa aleg intre ipat sau electric la o casa la standard nzeb si 100mp utili. Dar,daca dvoastra cu o casa pasiva premium nu ati ales acest sistem ....e un mare semn de intrebare ?

  • @alexandruilea915

    @alexandruilea915

    7 ай бұрын

    O pompa de caldura in sol consuma de 3-4 ori mai putin poate chiar mai putin. Acesta sistem nu poate produce mai mult de 1 KW termic pentru 1 KWh de energie. Poate ca acest sistem + un sistem cu aparate de aer conditionat ar fi ok cum este sugerat si in video. Ai avantajul unei pompe de caldura cand te ajuta temperatura exterioara si acest sistem pentru o pardoseala calda sau chiar incalzire atunci cand este frig afara si nici pompa de caldura din aerul conditionat nu ar avea randament dar atentie, consumul va fi mare spre foarte mare.

  • @alexandruilea915

    @alexandruilea915

    7 ай бұрын

    Apropo, Ciprian de la EcoDrive are acest sistem daca imi aduc aminte bine. Vezi pe canalul lui poate are review dupa un an de utilizare.

  • @ionutpiglesan8348

    @ionutpiglesan8348

    7 ай бұрын

    @@alexandruilea915 Da,stiu canalul.

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    @@ionutpiglesan8348 Salutare, pentru casa pasiva de nivel premium, conform calculelor, dar si conform catorva sute de case pasive din lume de nivel premium si plus, era suficient sa pun un radiator electric de 1.5-2 kWh in centrul casei cand afara era -16 oC, si era suficient sa mentin +20 oC! Motivul de ce nu am mers pe electric, este consumul mai mare in perioada de exploatare, lucru la care standardul Passive House atrage o mare atentie. Deci cand tragi linia economica peste 30 ani (cu tot cu inflatie, dobanzi, devalorizarea banilor, scumpiri, inlocuirea sistemelor etc etc etc), iesi mai optim cu alte tipuri de incalzire, decat acea electrica. Ca sisteme intre IPAT si IPelectric, ambele iti vor oferi caldura ce o doresti, problema deja tine de domeniul financiar: investie + consum pe 20-30 ani. Va recomand sa faceti o matematica la ambele sisteme si apoi sa decideti pe ce sistem sa mergeti (insa nu uitati de dobanzi anuale, inflatie, devalorizare, scumpiri la energie etc).

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    @@alexandruilea915 Nu doar o pompa de caldura in sol, ci orice pompa de caldura, chiar si acea aer-apa, care este mai ieftina si rapida de instalat. Ca completare a afirmatiei dvs, sunt deacord, ca doar atunci cand ai o casa eficienta energetic, chiar una pasiva daca e posibil, ai calcule energetice in spate care sa iti arate clar necesarul termic al casei / sarcina termica per m2, poti merge cu o incalzire AC aer cald + electric sau radiant in bai in primul rand (si daca ceva si in alte incaperi). Insa iar, trebuie calcule in spatele deciziei, trebuie alese AC-urile corect (este video pe canal), altfel se poate da in bara putin )))

  • @mihaiachim5299
    @mihaiachim52997 ай бұрын

    @ 9:31 am văzut mii de cazane pe gaz dar modelul asta și modelele/mărcile de piese din el niciodată 😅

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    :))))))))))))

  • @MateiAdrianViorel
    @MateiAdrianViorel6 ай бұрын

    Poate e mai avantajos cu pompă de căldură dar nimeni nu pune preț pe timpul pierdut în cazul în care se defectează ceva în tot sistemul de încălzire cu agent termic. Mentenanța se plătește și în timpul garantiei și în afara ei. Timpul valorează mai mult decât banii.

  • @tehnic1452
    @tehnic14525 ай бұрын

    incalzirea cu fir e ca un resou . punct / restul e prosteala prostovanilor

  • @tehnicianenergetic9794
    @tehnicianenergetic97947 ай бұрын

    👍👍👍🤫🤫🤫💁🏼💁🏼💁🏼🤔🤔🤔🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱🇮🇱ESTE UNA DINTRE CEA MAI AVANTAJOASA SURSA DE CALDURA DACA AI VDE GAND SĂ ITI FACI O REȚEA SEPARATĂ LA CASA PENTRU ACEASTĂ INSTALAȚIE SAU CAND CONSTRUIEȘTI CASA SĂ ÎȚI FACI SEPARAT LA FIECARE ÎNCĂPERE !!!

  • @EnciclopediaConstructiilor

    @EnciclopediaConstructiilor

    7 ай бұрын

    Nu as merge niciodata pe incalzire electrica, poate doar daca o sa am o casa pasiva de nivel Premium, cu un consum atat de mic, incat 1 radiator electric sa incalzeasca toata casa. Marea problema, si defapt sunt 9 la numar ce le voi expune in video urmator despre dezavantaje, este consumul enorm de energie versus caldura ce o ofera, practic ai COP 1 la 1 (real chiar sub 0.95), adica din 1 kWh de curent faci undeva maxim 1 kWh caldura (spre comparatie, din 1 kWh curent faci 4-5 de caldura cu o pompa de caldura; din 1 m3 gaz faci 10 kWh caldura si tot asa). Ca sistem complementar, sau chiar si principal unde incalzirea e ocazionala (asa cum am zis in video dat) - e super okay daca calculam si costurile de investitie relativ mici. Insa cand faci matematica pe vreo 20-30 ani inainte, iesi mai prost decat orice alt sistem din cauza consumului mai mare.

  • @mariusg4232
    @mariusg42324 ай бұрын

    Cea mai mare prostie Randament/eficiență mai redusă decât un radiator electric de 99 lei

Келесі