Arxiu Canprosa: de què parlem quan parlem de clàssics?

Un clàssic és un clàssic, si no se’l llegeix? El patrimoni és patrimoni, si no és accessible? Podem parlar d’història, si no fem prou per explicar-la?
És d’aquestes inquietuds que des de les Edicions del Forclòs han impulsat l’Arxiu Canprosa: un projecte que neix per tal de reeditar, preservar i divulgar el nostre patrimoni dramatúrgic i escènic. Aprofitant les possibilitats dels recursos digitals i la flagrant manca de diàleg amb els nostres predecessors, Arxiu Canprosa s’ha concebut per tal de facilitar el contacte de públic, artistes, crítica i recerca amb la nostra tradició escènica.
La vigília del dia de Sant Jordi presentem, doncs, l'arxiu i els tres títols que l’inauguren: «Els Jocs Florals de Canprosa», de Santiago Rusiñol, i «Gal·la Placídia», d’Àngel Guimerà.
En col·laboració amb la Secció de Teatre de l’Ateneu Barcelonès, ens acompanyen Bernat Reher, periodista cultural i Jordi Prat i Coll, director d’escena i dramaturg, que conversen sobre les eines, llibertats i responsabilitats de la crítica i dels artistes a l’hora de dialogar amb el patrimoni teatral.
A càrrec de Laura Blanco i Juárez, d' Edicions del Forclòs, Bernat Reher, periodista cultural; Jordi Prat i Coll, director d’escena i dramaturg.
Presenta l’acte: Pol Vouillamoz, ponent adjunt de la secció de Teatre de l'Ateneu Barcelonès i editor d’Edicions del Forclòs.
Llicència: CC BY NC ND creativecommons.org/licenses/...

Пікірлер