Amerika'daki Profesörden Lisansüstü Eğitime Kabul Edilmenin Püf Noktaları ve Bilgisayar Mühendisliği

Ғылым және технология

Georgia Institute of Technology (Georgia Teknoloji Enstitüsü) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ümit Çatalyurek ile hem bilgisayar mühendisliğini hem de Amerika'da lisansüstü eğitime başvuru sürecini konuştuk. Lisansüstü eğitim hayatına Amerika'da devam etmek isteyen herkesin izlemesi gereken bir söyleşi oldu bu. Çünkü bu söyleşide dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci başvurularını değerlendiren bir hocanın tavsiyelerini dinleyebilirsiniz! Bu tavsiyeler lisans döneminde yapmanız gereken hazırlıklardan tutun da başvuru sürecinde nelere dikkat etmeniz ve neleri kesinlikle yapıp neleri yapmamanız gerektiğine kadar birçok konuyu içeriyor. Ayrıca doktora, post-doc, hatta akademik kadrolara kadar birçok konu hakkında muhtemelen bilmediğiniz bilgileri birinci ağızdan dinleme fırsatı da bulacaksınız! Akademik yolda ilerlemek isteyenler için pozisyon nasıl aranır, iyi bir başvuru nasıl olmalıdır, bu süreçler nasıl verimli geçirilir ve benzeri daha birçok sorunun cevabını ve püf noktalarını bu videoda bulacağınıza eminiz!
Lisansüstü eğitimin yanı sıra, bilgisayar mühendisliği bölümünü tercih listesine almayı düşünen öğrenciler için de bu bölümün kapsadığı alanları, üniversitede sizi nelerin beklediğini, iş imkanlarını ve bilgisayar mühendisliğiyle ilgili daha birçok konuyu konuştuk. Keyifli seyirler!
Her türlü düşüncenizi ve önerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazmayı unutmayın!
Gelecek videolarımızı kaçırmamak için kanalımıza abone olmayı, ve bizi diğer sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarımız:
/ bizsizonlar
/ onlar.bizsiz
/ bizsiz.onlar
/ bizsiz_10lar

Пікірлер: 13

  • @BizSizOnlar
    @BizSizOnlar6 жыл бұрын

    Video içeriği şöyle: 1:15 Prof. Dr. Ümit Çatalyürek kimdir 3:20 Türkiye'de akademisyenliğe yönelmek 5:45 Bilgisayar mühendisliği nedir, hangi alanlara ayrılır, bilgisayar mühendisleri ne iş yapar? 9:50 Bilgisayar mühendisliğini kimler seçmeli, bu bölüme girmek isteyenlere tavsiyeler 13:08 Cinsiyet eşitsizliği olan bir iş dalı mı? Meslekteki kadın/erkek oranları 15:38 Amerika'da bilgisayar mühendisliğini kapsayan bölümler 17:54 Amerika'da akademik kadro nasıl bulunur? 20:45 Bağlantı kurmanın önemi, bağlantı (network) nasıl kurulur? Dergi makalesi mi konferans yayını mı? 23:06 Post-doc pozisyonu nedir? Kimler post-doc yapmalı? --- Amerika'da Lisansüstü Eğitime Başvurmak --- 26:38 Amerika’da lisansüstü eğitime başvurular nasıl değerlendiriliyor? Elemeler nasıl yapılıyor? 28:18 GRE skorunun önemi, azami kaç puan almış olmalısınız? 30:34 Lisanstan mezun olunan okulun önemi 32:00 Öğrencilerin Kabul görme şansını arttıracak etkenler, ortalama ve lisansta yayın çıkarmanın önemi 33:06 Elemelerdeki diğer etkenler 35:18 Statement of purpose (niyet mektubu) nasıl değerlendiriyor? Neler yazmak gerek? Kesinlikle yazmanız ve yazmamanız gereken şeyler nelerdir? 36:53 Başvuruya hoca ismi yazılmalı mı? 38:23 Başvuru sırasında hocalarla irtibat kurmanın önemi 40:50 Alınan referansların önemi, referans kimlerden alınmalı? 43:34 Yurtdışına gitmek isteyen lisans öğrencileri için derslerde A almak yeterli mi? 44:16 Bilgisayar mühendisliğinde Türkiye’de araştırma yapmakla Amerika’da yapmak arasındaki farklar Bize zaman ayırarak inanılmaz önemli bilgiler veren değerli hocamıza çok teşekkür ederiz!

  • @yagmurakdeniz5682
    @yagmurakdeniz56826 жыл бұрын

    İçerik sağlam. Yine bilgilendirici ve mükemmel

  • @ragpulay7944
    @ragpulay79445 жыл бұрын

    gerçekten bilgilendirici ve akıcı bir video, Ümit hocaya da çok teşekkürler samimi konuşma için.

  • @handenurcalskan5631
    @handenurcalskan56316 жыл бұрын

    Çok güzel ve çok faydalı bir konuşma olmuş, not alarak dinledim resmen :) Gerçekten emeğinize sağlık!

  • @Burak-ds8cl
    @Burak-ds8cl6 жыл бұрын

    ALDIM FAVORİLERE !! EFSANE VİDEO... HEM SİZE HEM DE ÜMİT HOCAYA TEŞEKKÜRLER. SAĞLAM BİR İÇERİK OLMUŞ OLDUKÇA YARARLI.

  • @caglartufekci85
    @caglartufekci856 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık.

  • @beratozcan5789
    @beratozcan57892 жыл бұрын

    Öncelikle video için çok teşekkürler. Son derecede aydınlatıcı olmuş ancak izninizle bir sorum olacaktı. Yaklaşık 35. dakikada bahsedilen yayın durumu için yayında birinci isim olarak mı yer almak kastedilmiş yoksa 2. veyahut 3. isim olarak yer almakta buna dahil mi ? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. İyi günler dilerim.

  • @ahmetemredogan539
    @ahmetemredogan5396 жыл бұрын

    Merhaba, ortalamam 2,9 fakat tofl ve greden sayın hocamızın istediklerini alsak master burslu okuyabilir miyiz?..Gerçekten kafam karışık..Master için adım adım neler yapmalıyız,nelere sahip olmalıyız,nasıl başvuru yapılır ?Bunları anlatabilirseniz süper olur..

  • @mustafaugur2749
    @mustafaugur27496 жыл бұрын

    İyi günler, yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz çok bilgilendirici bir video olmuş. Benim bir sorum olacak acaba post-doc yapan biri araştırma için stajyer alıyorlar mı? Oradaki Türk hocalara başvuramak şansımızı arttırır mı? Bir de Georgia Tech' te Summer Research Program( Yaz araştırma programı ) ları hakkında bilgi verebilir misiniz( www.undergradresearch.gatech.edu/opportunities-georgia-tech)?

  • @OrkhanFood
    @OrkhanFood3 жыл бұрын

    👍🏻👍🏻

  • @mustafaersoy2170
    @mustafaersoy21706 жыл бұрын

    oldukça yararlı bir videoydu elinize sağlık. benim bir sorum var. eğer amerikada bir yere doktora başvurusunda bulunup mart nisan gibi olumlu yanıt aldıktan sonra ben de geri kabul edince (ayrıntısını tam bilmiyorum bişeyler imzalıyorum sanırım. tuition fee ve asistanlık maaşı vb hakkında anlaşıyoruz sanırım) işte bu şekilde ben de geri kabul edip daha sonra haziran gibi vazgeçsem bunun yasal bir cezası var mı? çok sık olan bişey mi? yoksa yasal sonuçlar tamamen eyaletten eyalete üniversiteden üniversiteye değişir mi? benim asıl amacım almanya ve ne yazıkki sonuçlar amerika sonuçlarından çok daha geç açıklanıyor.

  • @BizSizOnlar

    @BizSizOnlar

    6 жыл бұрын

    Merhabalar, benim bildigim kadariyla agir bir yaptirimi olmaz. ama siz o belgeleri imzalarken SEVIS ucreti olarak 200 dolar aliyorlar. Yani o surec icinde para harcamaya baslamis oluyorsunuz ve amerika icinde baska bir universiteyi de kabul etmenizi engelliyor bu surec. Ama Amerika disinda bir problem yaratacagini sanmiyorum. Ancak sunu da dusunmeniz lazim mesela GRE sinavinin Avrupa'da pek bir gecerliligi yok ve 185 dolar ucreti var. Her bir programin 70-80 dolar gibi bir basvuru ucreti var. Yani sordugunuz zamana gelene kadar toplamda en az 600-700 dolar harcamis oluyorsunuz, Almanya'yi secmeniz bunlarin hepsini cope atiyor.

  • @BirkanMehmetUlusoy
    @BirkanMehmetUlusoy6 жыл бұрын

    Ya Efe kaç video oldu, at artık şu gerginliği üzerinden. Elin kolun bi yerinde dursun :) Gerçekten dikkat dağıtıyor :)

Келесі