Am PIERDUT 3000€ pentru 1CM de TERMOIZOLATIE la

Toată lumea greșește, inclusiv eu. Află în episodul de astăzi cum am pierdut 3000 DE EURO la #casașoflete pentru 1 centimetru de termoizolație omis. Cu această ocazie, am adus și un invitat special, alături de care discutăm despre termoziolație, valori, stratificații și modul în care acestea sunt gândite în standard nZEB.
Playlist spre episoadele din #casașoflete sunt aici: • #CASAȘOFLETE
Despre finanțarea la care am aplicat am discutat aici: • 15.000 euro de la stat...
Invitatul nostru este un coleg de breaslă, ing. Emilian Grigore, Specification Manager la Rockwool.
Recomand să te uiți pe site-ul celor de la Rockwool unde ai foarte multe resurse utile care îți pot fi de folos: www.rockwool.com/ro/
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan și Vlad Florea.

Пікірлер: 50

  • @buligaelena6650
    @buligaelena66502 жыл бұрын

    Bravo Marius! Mulțumesc pentru toate materialele postate! Ma bucur la fiecare video nou!

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobaj2 жыл бұрын

    Super material, mulțumim !!! soluții concrete, aplicabile, bine explicate și puse in ubakus 😍

  • @sekucelnou
    @sekucelnou2 жыл бұрын

    Mulțumesc frumos pentru informații. De asta vă urmăresc, pentru noutățile legislative dar și pentru că înveți din greșelile altora. Am salvat clipul și așteptăm și alte noutăți! Baftă!

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan83482 жыл бұрын

    Ca deobicei video cu informatii foarte bune, mai ales detaliu cu diblurile de montaj.

  • @adib9716
    @adib97162 жыл бұрын

    Marius , am tot vazut foarte multe video despre vata bazaltica/minerala ( nici nu stiu care din ele e mai folosita) dar ... as dori daca se poate sa explici ceva ce nimeni ... dar absolut nimeni nu vorbeste ...

  • @REIKANOweb
    @REIKANOweb2 жыл бұрын

    salut, un link catre ultima variantă legislativă se poate? altfel felicitări pentru toate materialele prezentate sunt extraordinar de utile.

  • @napoleono16
    @napoleono162 жыл бұрын

    Pentru AC-uri emise inainte de intrarea in vigoare a legii privind standardul NZEB, se va aplica acest normativ MC-001 retroactiv? In principiu nu ar trebui, insa in RO totul e posibil

  • @ClaudiuLuca
    @ClaudiuLuca2 жыл бұрын

    NZEB in Romania este doar o poveste.Tinand ont ca legea romaneasca permite dezvoltatorilor sa ocoleasca legea rezulta ca romanii vor beneficia tot de case facute la kilogram.

  • @papuccatalinalexandru7438
    @papuccatalinalexandru74382 жыл бұрын

    Maine fac poze la un bloc in germania nou, pun vata de 10 pe zidaria exterioara, vata este din aia care se pune la izolarea mansardei, si apoi zidesc cu caramida aparenta eu am ramas prost cand am vazut,, la ferestre au polistiren pentru rupere de punti termice.

  • @Radu-11-11
    @Radu-11-112 жыл бұрын

    Bună ziua , Va rog o analiza izolare pod cu vata bazaltica versus versiunea cu spuma . Mulțumesc anticipat

  • @alaoriginaliments3925
    @alaoriginaliments39252 жыл бұрын

    Bună ziua, o întrebare: se poate suprapune vată peste 5 cm de polistiren deja aplicat cu ani în urmă?

  • @janeles100
    @janeles1002 жыл бұрын

    Salut ,te rog mult sa imi raspunzi , am cumparat o casa in anult 2019 cu polistiren extrudat de 5cm deja pe casa este dat si adeziv peste . Eu as vrea sa pun o izolatie de vata bazaltica de 10 cm peste,casa este aproape de strada si as vrea si o izolare fonica buna , ce mai putea sfatui ? Te rog ,multumesc anticipat

  • @addyabsol
    @addyabsol2 жыл бұрын

    Valorile rezistentelor min corectate in variante Nzeb 2020 mi se par mari. Eu de cativa ani ma inchin la arhitecti sa puna macar 20cm termoizolatie la planseul peste ultimul nivel ca sa scot un 5 [m2k/W] tras de par. Iar acum ni se cer 7 [m2k/W] !? Or sa-mi zica ca-s niebun.

  • @ovimiha77
    @ovimiha772 жыл бұрын

    Multumim de informatii. La o casa finalizata undeva in 2016, anvelopata cu polistiren de 10 cm, daca as dorii sa cresc nivelul de izolare, ce imi recomandati, schimbarea in intregime a termoizolatiei sau aplicarea unui nou strat, de ex inca un strat de 10 cm vata minerala?

  • @gbyr3011
    @gbyr30112 жыл бұрын

    🙋‍♀️👍

  • @cosminpostolache6811
    @cosminpostolache68112 жыл бұрын

    Salutări, in cazul in care avem un perete de cărămidă de 30 cm , pe exterior polistiren de 10 cm pe mămăligi de adeziv , pot pune vata peste acest polistiren încât să nu îl dau jos ? Daca da ce grosime de vata pentru casa eficient energetic . Mulțumesc !

  • @susadavidus
    @susadavidus2 жыл бұрын

    hmm, sa vezi din ce cauza a fost respins dosarul meu,

  • @ionelr1172
    @ionelr11722 жыл бұрын

    salutare, pe partea de eficienta termica, diferenta dintre un bloc ceramic de 300mm si unul de 250mm o constituie valoarea R=0,51 m2K/W. grosimea termoizolatiei exterioare este de 150mm (vata bazaltica). optiunea mea este grosime zid 300mm dar arhitectul recomanda grosimea de 250. care este sfatul dvs?

  • @alexandruvarganici7094
    @alexandruvarganici70942 жыл бұрын

    Timberframe stratificatie exterioară permeabilă vapori nu osb,ce folosim

  • @lungudragos45
    @lungudragos452 жыл бұрын

    Salut, mă poate ajuta cineva cu un calcul de rezistenta termica și de pret pe m2 pentru un polistiren expandat eps 80 de 20cm sau o vata minerala hidrofobizata de 20 cm? As vrea să știu atât diferența de preț cât și de performanta termica.