ALMANYA'DA HAMİLELİK SÜRECİ VE ZORLUKLARI - Keşke dediğimiz şeyler!

Doğuma yaklaşık 10-12 hafta kalmışken Almanya'da hamilelik sürecinin iyi ve kötü yanlarını, Türkiye ile farklarını ve yaşadığımız zorlukları anlattık.
Sorularınızı ve kendi tecrübelerinizi yorumlara bekliyoruz!
Bizi Instagram'dan takip etmek isterseniz;
/ yoldabiblog
Almanya'ya göç etmek ve Almanya'da yaşam ile ilgili tüm yazılarımız için;
www.yoldabiblog.com/

Пікірлер: 116

  • @senem609
    @senem6092 жыл бұрын

    Almanya'da bir doktor olarak söylüyorum. Siz durumunuzun acil olduğunu düşüne bilirsiniz, ama doktor en geç 9 dakika içinde başka bir anneyi sezeryene almalıdır. Doktorlar dünyanın hiç bir yerinden iş saatleri dışında erişilir olmamalılar. Çünki onlar da insan. Ve hep erişilir olmak insanın psikolojisini bozar. Sezeryen sağlıklı değildir ve bir anne yalnızca kendisi istiyor diye bebeğine öyle bir travma yaşatma hakkı yok. Almanya'da sağlıkta çok büyük bir açık var malesef.ama yine de çok ülkelerden daha iyi.ve bence adaletli bir sağlık sistemi var

  • @cayteetea

    @cayteetea

    2 жыл бұрын

    Gerçekten çok haklısınız Türkiyede her şekilde aşırı şımartılmaya "Özel" olunmaya öyle bağımlılar ki bazı insanlar. Doktora WhatsApp dan yazmak nasıl bir kafa olabilir 🙄Ben o doktora acırım. Aile Dr olur samimiyet olur başka tabiiki. Ve ben sırf beni Drlar para pul yada korkularından kesip biçmesin diye İstanbul dan Almanyaya DEVLETTE doğuma geldim.Bunu anlamak için başka kafalar gerek.

  • @selintuncer5430

    @selintuncer5430

    2 жыл бұрын

    Merak ettigim icin soruyorum, sezaryen dogum bebek icin neden travmatik ve zararli?

  • @SirinGenc

    @SirinGenc

    2 жыл бұрын

    @@selintuncer5430 anne karnından bebeğin alınması ilk travma, sonra bazen anne tam baygın olduğu için anne ile ilk iletişim olmuyor. Ve sayamadığım bir çok daha.. Ama sağlık açısından sezeryan olmazı gerken doğumlar da var. Örnek ben.. Göz doktorum bana hamelik döneminin başında sana hemen sezeryan yazıyorum dedi.

  • @senem609

    @senem609

    2 жыл бұрын

    @@selintuncer5430 sezeryanla doğan bebeklerde surfaktant eksikliğine bağlı solunum sıkıntısı riski gelişir. Astım hastalığı da daha fazla görülür.

  • @didemgarip2353

    @didemgarip2353

    2 жыл бұрын

    Bir eczane teknisyeni olarak size katılıyorum hocam. Türkiye de her konuda ciddi bir sömürü var. İnsanlar bizi resmen taciz ediyor. Gece yarısı bile ilacı nasıl kullanacağım diye arayan var. Bizim de insan olduğumuzu unutuyorlar.

  • @prazikuantel
    @prazikuantel2 жыл бұрын

    Türkiyede çalışan, devlet hastanesinde doğum yapan bir kadin doktorum. Türkiye ve Almanya'daki saglik sistemini objektif biçimde anlatmışsınız. Ancak şunu eklemek isterim ki Türkiyede özellerde sunulan otelcilik hizmeti iyidir ancak malesef dogrusunun bu oldugu anlamina gelmiyor bu durum. Turkiyedeki gibi bir hekimin 7/24 ulaşılabilir olması da değildir. Ya da devlette de olsa acile gidildiginde hemen işinin gorulmesi de dogru degil. Doğrusu Almanya'daki gibi gerçek acil hastanın sağlık sistemine hızlıca erişebilmesidir. Sadece üst gelir grubundan küçük bir azınlığın değil asgari ücretlinin de kaliteli hizmet alabilmesidir. Almanya iste bu yuzden sosyal devlet. Umarım güzel ülkem de bir gun bu seviyeye gelir. Saglik sisteminde calismadiginiz için Türkiye ile kiyasladiginizda olusan endiselerinizi anlayabiliyorum ancak emin olun yapılması gereken her şey yapılıyor. Bebeginizi sağlıkla kucağınıza almanizi dilerim.

  • @sezen368

    @sezen368

    2 жыл бұрын

    Umut bey de siz de ne güzel ifade etmişsiniz. Türkiye'de çok vakalar görmüş bir kadın doğum uzmanı olarak yazıyorum süslü şeylere kanmayın. Vajinal doğumda da ,sezaryende de doktor kadar ekip ,ameliyathane ,kan merkezi olması önemlidir. Türkiye'de özellerde ve bazı devlet hastanelerinde tek hekime icap ( ev nöbeti) nöbeti tutturularak , 7/24 doktorun ulaşılabilir olması sağlanıyor. Bu kötü bir şey. 2 gece üst üste doğumlara girmiş ya da uykusuz kalmış doktorun benim doğumuma girmesini istemem .Hekimlerimiz çok iyi ve dayanıklı ama bu sistem yanlış, çalışanı tüketiyor. bizlerin de insan olduğunu ve özel hayatımızın olduğunu unutuyorlar..Sezaryen tercihi? Aslında her şey yolunda ise vajınal doğum bebek ıcın de anne ıcın de daha sağlıklı..Türkiye'de de eskiden ebeler aktifti . Özelleşme arttıkça kadın doğum hekimleri, yeni sistem özel hastayı tutmak için '' takibinizi yapan hekim doğumunuza girsin'' gibi bir algı oluşturmuş, duygusal bir millet olduğumuz için de bu anlayış hızla yayıldı. Vajinal doğum ekip işidir, süreçtir başlı başına...Evden acil duruma gelmekle yönetmek risklidir.Özellerde Kadın doğum uzmanları tek başına kalınca haklı olarak sezaryene alır olmuşlar.Ülkede malpraktis davaları ayrı bir sorun..Özel hastanede deneyimsiz ebe çalışıyorsa nasıl güvenip de vajinal doğum takibine bıraksın...Çalışan tek doktorun kendi özel hayatı için de kabus gibi...Doğumun saati yoktur ,ne olacağı belli olmaz... Almanya ne güzel yapıyor.Ebeler sizi en baştan vajinal doğuma hazırlıyor. Süreçte eğitimler verılıyor diye duymuştum . Sezaryenin anne için bir sürü riski var. Tabi ki bebek tehlıkeye girdiği anda hızlıca sezaryene almak gerekir o ayrı. Şimdi Türkiye'de nasıl sezaryen oranını düşüreceğiz diyorlar...Urfa'da 10. sezaryenini olan var ,o da anne hayatını tehdit ediyor .Yeni mezun ebeler, çok az sayıda doğum yaptırarak mezun oluyor. Ülkemizde sistem tıkanmış. Süslü otelcilik hizmetleri ile yürüyor. Asya hanım telefonla soru soramam endişesini yaşamış. Gerek yok, acil olan yapılması gereken zaten yapılıyor. Bir dönem Almanya'da da hastanede gözlemci olarak çalıştım .Doğum sonu aldıkları odalar gayet yeterli konfora sahipti. Umarım bu adil ve kaliteli sistem ülkemize de gelir. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Siz de iyi olun, o da .

  • @zzeyn4688
    @zzeyn46882 жыл бұрын

    Umarım sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir bebiş.. Çok mutlu olun gülümsemeniz hiç bitmesin😊😊

  • @ilknuryueksel
    @ilknuryueksel2 жыл бұрын

    Bende almanyadayim ve 38.haftadayim. Doktordaki ilk görüsme de baba adayinin alinmamasini ilk defa sizden duydum. Bence ama bu her yerde öyle degildir. En azindan ben ve cevrem böyle bisi hic duymadik, görmedik. Ama dediginiz sebep banada makul geldi. Benim kendi edindigim tecrübede ama suan zaten coronadan hasta disinda kimseyi almiyorlar. Sadece belirtmek istedim :) Son haftalarda buri olarak size verebilecegim nacizane tavsiyede doguma yaklasinca cocuk doktorunu bulun ve U3 icin termin almaya bakin cünkü cocuk doktorlarida cok yogun maalesef 🙄Aaa ebe konusunda bide bisi eklemek istiyorum. Ben daha 6aylik hamileyken ebe evime gelmeye basladi ve sigorta bunu karsiliyor. Ve benimde extra bi durumum yok yani. Hamilelik sürecinde size eslik ediyor, tavsiyelerde bulunuyor, masaj falan yapiyor. Mesela suan her hafta gelip akupunktur yapiyor. Denilene göre dogumu kolaylastiriyormus. Bunu artik dogumda görecem. E bunlarin hepsini sigorta karsiliyorsa bizde neden yararlanmiyalim😊

  • @hikmetyalmaz3453
    @hikmetyalmaz34532 жыл бұрын

    Biz Almanya'daki bu süreçlerin aynılarını yaşadık ve tam olarak sizin söylediğiniz şeyleri deneyim ettik. Eşim videoyu izler heh işte bu biz diyerek izledi. Seviyoruz sizi

  • @ezgiaates
    @ezgiaates2 жыл бұрын

    Çok bilgilendirici bir video olmuş, teşekkürler😊 hem gitmeyi düşünen bi kadın olarak hem de kadın doğum asistanı olarak madalyonun iki yüzünü de açıkladığınız için teşekkür ederim :)

  • @zekigenc6720
    @zekigenc67202 жыл бұрын

    Sağlık sisteminin işleyişi açısından umut beyin dediği cümle çok doğru. Sistemin sırtına “kişinin acil olduğunu düşündüğü” tetkik yada işlemleri yüklersek. Bu işin eğitimini almış insanların acil gördüğü kişilere tetkik ve işlem ulaştırmak imkansız hale geliyor. Türkiyede ki sağlık sisteminin sorunu da bu malesef. İnsanlar neyin acil olduğunu bilmiyor. 1 aydır süren diş ağrısı için dişçiden randevu almak yerine(randevu bulamadığı için) acile geliyor. Acilde diş hekimi olmadığı için ve diğer GERÇEKTEN ACİL hastalara çncelik sağlandığı için sonra doktor ve hemşirelere saldırma küstahlığını gösteriyor. Yani demem o ki. Malesef sistem neyi acil görüyosa,ilk müdahale edilen o olmalıdır

  • @begumkabakci
    @begumkabakci2 жыл бұрын

    Peki Türkiye'den Almanya'ya gelme hazırlığı yapan yeni evli çift olarak sizin videolarınıza bugün denk gelip , karlı İstanbul gününde sabahtan akşama kadar evde oturup videolarınızı izlemem de sevdaya dahil mi ! :) Çok tatlısınız , sevgiler 🌼

  • @windy6020
    @windy60202 жыл бұрын

    Selam, cok mutlu bir cift olarak görünüyorsunuz. Kayinvalide ve kayinpeder sorunlarini nasil aşıyorsunuz, belki video cekersiniz :))

  • @luckynomad4702
    @luckynomad47022 жыл бұрын

    Merhabalar, gayet bilgilendirici bir video olmuş. Çok teşekkürler. Ebe bulmakla ilgili linkleri paylaşacağınızı söylemişdiniz göremedim. Acaba nelerdir?

  • @elcinuzan9418
    @elcinuzan94182 жыл бұрын

    26 senedir Almanya’dayım , ilk defa baba adayının ilk görüşmeye alınmadığını duydum, emin değilim fakat göçmenlerle ilgili bakış açısından olduğunu düşünüyorum.

  • @TiTan-gb2rw

    @TiTan-gb2rw

    2 жыл бұрын

    Demek 2 yildir Dr. Gitmiyorsunuz

  • @burcunefsi
    @burcunefsi2 жыл бұрын

    Türkiye’de de maalesef normal doğum yaptıracak doktor bulmak zor. Kendiniz çok acil durumlar dışında mutlaka normal doğum yapmak istiyorsunuz ama doktor son dakika bir bahaneyle sezaryene çeviriyor doğumu. Hemen olsun bitsin istiyorlar, kimse saatlerce sizin doğumunuzu beklemek istemiyor. Siz de o anda zaten doktor ne derse tamam diyecek bir psikolojidesiniz ve bu şekilde oldu bittiye getiriliyor. Hatta sancıyı çekebilen arkadaşıma dahi oldu bittiye getirilip istemediği halde epidural yapılmışlığı var. Çevremde doğum yapan bütün arkadaşlarım arasında normal doğum yapan sadece 1 kişi, o da özellikle normal doğum yaptırmasıyla meşhur bir doktora gittiği için. Sezaryenin bu kadar isteğe bağlı olması bu sefer de normal doğurmak isteyenlerin dezavantajına sebep oldu maalesef.

  • @theilknurrr

    @theilknurrr

    2 жыл бұрын

    Size katılıyorum maalesef ben de sancıyla gittiğim halde işgüzar ebeler yüzünden doğumuma az kala sezaryene alındım. Sağlık sistemine zerre güvenim yok burada.

  • @AliBilgin
    @AliBilgin2 жыл бұрын

    Çok stresli bir süreç, dilerim sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirirsiniz :)

  • @gulkuan3072
    @gulkuan30722 жыл бұрын

    Türkiye’ye döndüğüme “iyi ki” dedirten en büyük olay hamilelik ve doğum sürecim oldu sanırım. Evet, o eleştirilen “ayrıcalıklı” muamele ile özel klinik ve hastanelerde elektif sezaryen oldum ama erken doğum riski olmasına rağmen süreç çok keyifli ilerledi, jinekoloğumla abla-kardeş gibi olduk. Almanya’da zamanında annemin erken doğum riskini farkedememişler ve kardeşim 26 haftalık doğmuş. Ben devletin karşıladığı 2 basit ilaç ve hareket kısıtlaması sayesinde 38. haftaya kadar hamile kalabildim. %95 sorunsuz ilerleyen doğal bir süreç hamilelik ve doğum ama o sıkıntılı %5 içinde olmadan nasıl bir travma olduğunu bilemezsiniz. Daha ilgili bir alternatif sağlık sistemi olduğunu bilip bazı konularda Asya’nın şikayet etmesine laf edenleri anlamıyorum. Hamilelik zaten zor bir süreç ve içinizde resmen yeni bir insan büyütüyorsunuz biraz ayrıcalıklı hissetmek istemesi gayet normal, daha detaylı kontrol ve iletişim beklemesi lüks düşkünlüğü falan değil. Umarım sağlıkla, hiç zorlanmadan bebeğinize en güzel şekilde kavuşursunuz. 🌸

  • @tugcekardes9765
    @tugcekardes97652 жыл бұрын

    Ve yeni bilgi Mutterpass Defterini 2. Cocuk icinde kullaniyorsunuz

  • @Jo-ro1nz
    @Jo-ro1nz2 жыл бұрын

    Umarim her sey yolunda gider ve bebeginizi saglikli olarak kucaginiza alirsiniz. Merak ettigim bir konu su ki, belirli sebeplerle cocugunuzu Turkiyede buyutmek istediginizi ve ilerleyen zamanlarda donus yapmak istediginizi belirtmistiniz onceki videoda, peki dogum icin neden Turkiyede bir ozel hastane(Asya hanim birkac kez belirtmis) degil de Almanya'yi sectiginizi ogrenmek isterim eger sebepler ozel degilse. Benzer karar verme asamasinda olan kisiler icin de faydali olacaktir. Tesekkurler

  • @Goc_Korkusu
    @Goc_Korkusu2 жыл бұрын

    Selam aslı ve umut 🙋🏽‍♂️😀 Bizim iki çocugumuzda berlinde doğdu sizi hastane seçimi ve bulmasından sonra zorlayacak bir süreç daha var oda cocugunuza kimlik ve pasaport cikartmak..bu surec hastaneden hastaneye degisiyor cunki hastaneler evraklari belediyelere yolluyor geri cevap geliyor va surec 2 ay bile surebiliyor biz pankow da maria heimsuchung u tercih ettik cok iyi bir yer ve kimliklerde 1 haftada cikti.bilginiz olsun kimlik tr de ayni gun cikiyor ama berlin tabiki uzun suruyor bu isler

  • @kubrataslalan5291
    @kubrataslalan52912 жыл бұрын

    Yaptırmış olduğunuz genetik testi nedir? Almanya da mı yaptırdınız yoksa Türkiye de mi? Biz hamilelikten önce Almanya da yaptırmak istediğimizde aile doktorumuz gerek olmadığını söyledi

  • @victornopass1761
    @victornopass17612 жыл бұрын

    Hala Türkiye'ye dönmek istiyor musunuz? Ortalık çok karışık gözünüzü seveyim. Şu seçimlere kadar en azından bekleyin ortalık yatışırsa yine gidin. Sağlıklı mutlu doğumlar herşey çok güzel olsun.

  • @ThePositiev3x

    @ThePositiev3x

    2 жыл бұрын

    Dönmek istediklerini söylemişler miydi?

  • @cerengvn6388

    @cerengvn6388

    2 жыл бұрын

    Niye noldu savaş mı var Turkiyede 😢😢😢😢

  • @Tayasa06

    @Tayasa06

    2 жыл бұрын

    @@ThePositiev3x evet 1,5 sene sonra dönme planlari varmis

  • @victornopass1761

    @victornopass1761

    2 жыл бұрын

    @@cerengvn6388 Hukuk, adalet olmayınca ... evet sanki savaştan çıkmış gibi memleket.

  • @CANAN12354

    @CANAN12354

    2 жыл бұрын

    Dönecez biz Bodrum da yaşıcaz diyorlar ama bence de dönemeyecekler 🤣 çocuk bakımı, eğitimi vs burada çok iyi diyecekler ve kalacaklar.

  • @ibrahimcevik7991
    @ibrahimcevik79912 жыл бұрын

    Sezaryenle dogum kadın için değil cocuk için önemli almanyada genelde doğal doğumu tercih ederler ki buda çocuğun gelişimi için önemli buda bilimsel kanıtlanmıştır ve size genelde sorarlar nasıl doğum yapmasını istersiniz diye örnek mesela doğal bir doğum ve suyun içinde mi istersiniz diye

  • @pinariaa
    @pinariaa2 жыл бұрын

    Ebe veritabanına ulaşabileceğimiz bir link de paylaşır mısınız?

  • @karakter-sizsiniztv399
    @karakter-sizsiniztv3992 жыл бұрын

    Buyuk bilgi bunlar. Buyuk bilgi. Bu muthis bilgilerle. Anne baba adaylarını yasanabilecej buyuk bir stres ve baskısından kurtariyorsunuz

  • @ezgid346
    @ezgid3462 жыл бұрын

    Merhaba gen testi ile de bilgi verebilir misiniz? Taranabilenlerin hepsini mi yaptırdınız ve ücreti neydi?

  • @ceydaanlms7693
    @ceydaanlms76932 жыл бұрын

    Türkiyede ebelik yapıyorum. Almanyada ki sistem mükkemmel türkiyede doğum sonrası destek için emzirme, bebek banyosu gibi konularda ücretler gereksiz yüklü miktarda almanyada ki süreçte doğumların bu kadar desteklenmesi gayet güzel :)

  • @kubradastan9964
    @kubradastan99642 жыл бұрын

    Olması gereken sağlık sistemi 😍 burnu akanin acile gelemeyeceği bir yer harika

  • @ebruerhan5165
    @ebruerhan5165 Жыл бұрын

    Öncelikle bebeğinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. Bir şey sormak istiyorum hamilelikte bazı sigortalar sadece 3 ultrason u karşılıyormuş ve ekstra ultrason İçin ödeme talep istiyorlar. Bu konuda duyumunuz var mı * ? Şimdiden teşekkür ederim 😊

  • @mjesecinaa
    @mjesecinaa2 жыл бұрын

    Ebe ve doktor bulduğunuz kaynakları eklermisiniz

  • @OguzhanlaAlmanya
    @OguzhanlaAlmanya2 жыл бұрын

    Merhaba, Münih'de bir tanidigimin esi , doguma valizini alip tek basina gitti ve dogurup eve geldi. Esi hic yanina gitmedi/gidemedi bile :)

  • @ayseyucel2894
    @ayseyucel28942 жыл бұрын

    Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın.Adı üstünde normal olan bebek ve anne için en iyisidir.Dilerim herşey yolunda gider ve en normal ve rahat bir şekilde yavrunuza kavuşursunuz.

  • @mervenur664
    @mervenur6642 жыл бұрын

    Merhaba hamilelik süresince 3 USG bakılıyor diye biliyorum diğer kontrollerde kalp atışını duymak için herhangi bir şey yapılıyor mu (doppler vs.)

  • @baris5873
    @baris58732 жыл бұрын

    Merhaba. Almanya da çocuk doğunca aile Alman vatandaşı olmasa da çocuk sayesinde orada kalabilme hakkı var mı? Ben de kısmı denklik aldım ve 1 ay önce Berlin e yaşlı bakımı ile ilgili iş sözleşmesi ile geldim. Burada 1 yıl eksik eğitimi ve B2 dil seviyesini halledecegim sonra sınavı geçersem Altenpfleger olacağım. Normalde ailemi de yazın getirmeyi planlıyorum. Çocuk Almanya da doğarsa onun sayesinde aile de Almanya da sürekli kalabilir diyor Berlin deki bir tanıdığım. Bununla ilgili birşeyler biliyor musunuz? Teşekkür ederim

  • @theilknurrr

    @theilknurrr

    2 жыл бұрын

    Hayır çocuklar aileye bağlı oturum alabiliyor. Ama çocuk 18 yaşından büyük bekar ve Almanya’da kalması için bir sebep varsa (üniversite okumak gibi) ailesini yanına getirebiliyor. Sizin durumunuzda aile birleşimi yapmak gerekir. Sizin oturumunuz kadar ailenize de oturum verilir.

  • @baris5873

    @baris5873

    2 жыл бұрын

    @@theilknurrr eşim A1 dil sertifikasi için ders alıyor Türkiye de. Ben de oturumu uzatınca aile birleşimi vizesine eşim başvuracak. Kiralık ev ayarlayinca. Ben sadece aile geldikten sonra eşim Almanya da doğum yaparsa çocuk sayesinde Almanya da sürekli kalabilir miyiz onu merak ediyorum. Teşekkür ederim

  • @zodiacone2461

    @zodiacone2461

    2 жыл бұрын

    @@baris5873 Yanlis öyle bir sey yok..

  • @melike2971
    @melike29712 жыл бұрын

    Hamileliklerde ayri aciller bulunuyor belli bir trimestre den sonra size dosyalari veriyorlar orda direk monitor baglaniyorsun veya bi sorun olduhunda direk arayip ebeyle konusabiliyorsun veya hemen bi doktorla iletisime geciyorsun o size sorular sorup gelip gelemiyecegini soyluyorlar cok ilgileniyorlar genelde

  • @rashadganiyev
    @rashadganiyev2 жыл бұрын

    Hamile olmayan birinin bisikletten düşmesiyle hamile birinin bisikletten düşmesine aynı muamele yapılmamalı bence hastanede. Hamile olmayanın kırık çıkık hariç hafif kanamalı yaralanma durumu olsa bile, hamile birinin yaralanma olmadan düşmesinden daha önemsizdir.

  • @nurbiketekdogan8523
    @nurbiketekdogan85232 жыл бұрын

    Münih‘te sezeryan mümkün. Bilgilerinize 🙂

  • @amiist1467
    @amiist14672 жыл бұрын

    Oncelikle, tebrik ediyorum. InsaAllah saglikli bir bebegi kucagina alacaksiniz. Turkcem cok iyi degil. Bir ricam olacakti: sorum video ile alakasi yok. Ama bu son videonuz oldugu icin burda dedim yaziyim. Ben kendim mimarim. Bir kac sorum olacakti. Umarim yardimci olabilirsiniz. Size bir e-mail adresinize sorularimi yazma imkani var mi? Simdiden cok tesekkur ediyorum.

  • @YoldabiBlog

    @YoldabiBlog

    2 жыл бұрын

    E-mail atarsanız yardımcı olmaya çalışırız tabii ki 🧡🧡 sevgiler

  • @nezbalgev8267
    @nezbalgev82672 жыл бұрын

    Amanyayada özel saglik sigorta var. Ama fiyati korkunc yüksek.. ama tabi cok artisi oluyor cogu seyden faydalanabiliyorsun

  • @YoldabiBlog

    @YoldabiBlog

    2 жыл бұрын

    Özel sağlık sigortası zaten var ancak özel hastane sayısı Türkiye’ye kıyasla çok çok az.

  • @ahmetova_23
    @ahmetova_235 ай бұрын

    Merhabalar oncelıkle hayırlısı olsun bende Almanya’da hamıle donemı gecıryorum eve bolmak çok onemlımı hastanede doğum yaptıran kadınlar vardır umarım

  • @nazmmemisogluu
    @nazmmemisogluu2 жыл бұрын

    Türkiye’de sağlık sistemi çok iyi yalnız doktor ve sağlık çalışanlarına gereksiz bir baskı yük olduğundan yurtdışına gidiliyor. Hasta ile ilgilenilse bile 5 dk bekledim diye şiddet görülüyor bu çok ilginç. Hekimleri sağlık çalışanlarını koruyan bir sistem gerekiyor.

  • @ata5665
    @ata56652 жыл бұрын

    bu arada Türkiye ye dönmeniz gercekten süper cocugumu burda tek başıma büyütüyorum kimse gelemiyor gidecek nefes alacak bir kimsem yok ve bu süreç o kadarda zor ki yapayalnız başka bir kültürde çocuk büyütmek bence içler acısı bunun manevi değeri anneye kaç euro değeri pahabicilemez 3 yildirburdaym İstanbul'dan evlenip buraya geldim ilk ay hamile kaldım ve erken doğum yaptım çalışan it ci bir kişiyim sonrasını düşünün tek başına çocukla ev hayatı

  • @zodiacone2461

    @zodiacone2461

    2 жыл бұрын

    Türkiyedeki cöl bedevi barbar Ortadogu kültürünümü özledin..

  • @ata5665

    @ata5665

    2 жыл бұрын

    @@zodiacone2461 😅 nerden baktığına bağlı 9 ordan 9 burdan 6 gözüküyor

  • @kenanistanbul8780
    @kenanistanbul87802 жыл бұрын

    Allah anali babali ve saglikli mutlu buyutmek nasip etsin❤❤ sizin eger sorulariniz varsa bizde size seve seve yardimci oluruz👍👌.14 gün önce stuttgartta oglumuz dünyaya geldi.umarim aile odasi icin uygunluk olur.bizim sansimiza vardi.güzel düsünün sevgiler

  • @zeynepzeynep6722

    @zeynepzeynep6722

    2 жыл бұрын

    Merhaba ben Türkiye de yaşıyorum birşeyi çok merak ediyorum Almanya da hamile annelere aşı vuruluyor mu tetenpz. Aşısı bir de kaç defa ultrasona giriyor anne lütfen cevap verir misiniz 🌷

  • @gizemkaya7086

    @gizemkaya7086

    Жыл бұрын

    Sadece doğum için mi gittiniz acaba ?

  • @shahinrashidbayli3803
    @shahinrashidbayli38038 ай бұрын

    Ebe bulmak icin linkleri bulamadim, rica etsem yaza bilirmisiniz?

  • @dilsadk
    @dilsadk2 жыл бұрын

    Merhaba. Çok tebrik ederim öncelikle. 6 sene önce Eskişehir'de kadın doğum Hastanesi'nde dogum yaptım. Devlet Hastanesi yani. Almanya ile tüm sistem aynı. Sizin Türkiye deki sistem diye anlattiginiz özel hastanelerdeki sistem aslında. Kim nobetciyse o doktor var ama dogumhaneye girmiyor kapıdan arada bakıyor ihtiyaç var mı diye. Gerisi ebelerde. Ben ilk dört ay meşhur bir özel hastaneye gittim kontrol için. Pıhtılaşma sorunumu görmediler. Riskli gebe olduğum ve normal doğumu ebelerin yaptırdığını bildiğim için özellikle devleti tercih ettim. İçiniz rahat olsun. Normal doğum zor değil. Ebeyi dinlerseniz, bağırmak yerine nefes alırsanız, epidural istemezseniz üç dört saat sürüyor en fazla. Onun da her anı yoğun sancı olmuyor. Doğum olur olmaz emme refleksi de olmayabilir korkmayın kızım kırk gunlukken emmeye başladı. Kendinize ve ebelere güvenin içiniz ferah olsun 🥰🧿

  • @karakter-sizsiniztv399
    @karakter-sizsiniztv3992 жыл бұрын

    Cocugum Kirik parmagiyla 9h bekletildik. TR de hemen rontgen ve alci yapilir

  • @sinemkuhn6673
    @sinemkuhn66732 жыл бұрын

    Almanyada 3 cocuk dünyaya getirdim! Devlet sigortam var! Ama mutlaka yapmanizi tavsiye edecegim birsey var! Eger sigorta sirketinizi arar tek oda(Einzel Zimmer) ve Chef Artz sigortasi yaptirirsaniz ki aylik cok cüzzi bir rakam istiyorlar , hastaneye gittiginizde tek kisilik odada kalabilir ve Chef Artz tarafindan bakilabilirsiniz! Cocuklar dogduktan sonra onlara da yaptik bu sigortayi! Kizimiz yüksek atesle hastanede yattiginda tek odada kalmasi gercekten cok büyük rahatlikti! Cocuklar icin sigorta cok cok daha cüzzi ! Bir düsünün deeim ♥️

  • @mustafakerimylmaz1713

    @mustafakerimylmaz1713

    2 жыл бұрын

    Bahsettiginiz bu sigorta tek kisilik oda da kacaginizi mi garanti ediyor yoksa oda ucretini mi oduyor?

  • @ata5665
    @ata56652 жыл бұрын

    Friedrichshafen Krankenhaus da dogum yaptim cok memnun kaldım hatta çocuğum 31.haftada doğdu ama hersey çok şükür yolunda gitti ve şuan oğlum 2.5 yasinda burada şunu özellikle belirtmek isterim ki eşim doğuma girdi normal doğum yaptim bence eşin doğumda olması çok önemli bence eşten özellikle fiziksel olarak diyorum güç alıyorsun boynunun altından tutup doğuma birebir eşlik etmesi bence muhteşem doğumda maneviyat öte tabi fiziksel bir dayanağa ihtiyaç oluyor bunu ne heyecan karşılıyor ne doktor bence simdiden bol şanslar hersek yolunda gitsin dilerim ve normal bir doğum dilerim 🙏👊

  • @erhanozturk6273
    @erhanozturk62732 жыл бұрын

    Hem size, hem bebeğe her şeyden önce, sağlıklı olmanızı dileriz! 🎈🎈🎈

  • @YoldabiBlog

    @YoldabiBlog

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkürler 🧡🧡

  • @erhanozturk6273

    @erhanozturk6273

    2 жыл бұрын

    @@YoldabiBlog Sevgiler ❤️💐🙏

  • @Tayasa06
    @Tayasa062 жыл бұрын

    Ben hamileylen benim Ev Kadin doktoru yani Jinekolog kendi Cep Telefonunu bana vermisti. Acil durumlarda beni herzamn arayabilirsin demisti. Yada WhatsApp dan yazabilrsin demisti. Benim Jinekolog böyledi yani hepsi farkli sanirim...

  • @eliwzulfizade4031
    @eliwzulfizade40312 жыл бұрын

    Merhaba peki cocukularimizin ateşi aniden yükselirse nasıl acil onudami bekletiyor?

  • @hayalet897

    @hayalet897

    5 ай бұрын

    Görür müsünüz bilmem ama taktik vereyim. Ne olursa olsun ambulans çağırın efenim. Yüksek ateş,kusma,şiddetli ağrı vs vs. Acilde sıra beklemenize gerek kalmayacaktır yüksek ihtimalle

  • @nevimcengiz5314
    @nevimcengiz53142 жыл бұрын

    sezeryen için seçim şansınız yoksa bile, ki ben yapılıyor diye biliyorum anne isterse...iğne yaptırabiliyorsunuz isteğe bağlı doktorunuza danışın birdaha ... herşey gönlünüzce olsun

  • @Tayasa06
    @Tayasa062 жыл бұрын

    Normal dogum daha saglikli oldugu icin normal dogumu öncelik gösteriyorlar.

  • @zehrakaya8313
    @zehrakaya8313 Жыл бұрын

    Hamileyken ve sonrasinda nasil maddi haklarimiz var ?

  • @zeyneppolatl2570
    @zeyneppolatl25702 жыл бұрын

    Size sonuna kadar katılıyorum malesefki öldürmeyip süründürüyorlar 😞

  • @CANAN12354
    @CANAN123542 жыл бұрын

    Erkek galiba bebek 😁 çok şeker bişi olacak, sağlıkla doğsun da bi yumoş yumoş sevelim 😁🥰🥂

  • @Deniz-ii6zu
    @Deniz-ii6zu2 жыл бұрын

    Sizler bebek için Türkiye'ye dönmüyor muydunuz 😬🤭😉?

  • @siriusck4827
    @siriusck48272 жыл бұрын

    ♥️🌸🌸🌸🍀🍀🍀

  • @elifte5244
    @elifte52442 жыл бұрын

    Tatlışlarım benim

  • @yildizkernchen1737
    @yildizkernchen17372 жыл бұрын

    Ha ha ha benim.o 30.cu hafta randevusunda suyum patlamisti. Charite

  • @user-xp9jc7qk6l
    @user-xp9jc7qk6l2 жыл бұрын

    cok alismidizin özellere türkiyede... lüx düskünlügü

  • @HamburgerTV200
    @HamburgerTV2002 жыл бұрын

    Ebe bizim hayatimizi kurtarmisti tabi bulmak gercekten cok zor dogum haberi alir almaz bulmak gerek ayrica cocuk dogduktan sonrada evinize en yakin Kindergarten listesine yazilin;)

  • @berkayakbudak4278
    @berkayakbudak42782 жыл бұрын

    Evrak islerini de anlatsaydiniz.

  • @laelaada7952
    @laelaada79522 жыл бұрын

    Bence sizi türkiyede yaşamak daha mutlu edecektir. Videolarınızda gördüğüm şey ayrıcalıklı bir hayat yaşıyamıyor olmanız Almanya’da. Mesela bizim Kindergartenda okulun temizlik görevlisiyle, hastanenin doktorunun çocukları aynı grupta. Kimse bunun sıkıntısını yaşamıyor. Herkes devlet hastanesinde doğum yapıyor benim gibi, kimse bir ayrıcalık beklemiyor..Türkiye’den alışkın olduğunuz hayatı burada devam ettirememek hissi çok sıkıntılı olmalı sizin için. Kolaylıklar diliyorum size. Mutlu yıllar, sağlıklı gebelikler…

  • @YoldabiBlog

    @YoldabiBlog

    2 жыл бұрын

    İnsanın kendi ülkesinde yaşamak tabii ki mutlu eder. Bu durum sizi niye bu kadar rahatsız etti pek anlam veremedik. Videolarımızda ayrıcalık istediğimizi çıkarttıysanız da tebrik ediyoruz ve büyük ödülü size vermek istiyoruz. Bizce siz videoları bir daha izleyiverin. Türkiye’de Eşit bir eğitime herkesin ulaşıyor olabilmesi bizim en çok istediğimiz şey diyebiliriz. Ancak çocuğa en iyi eğitimin okullardan önce ailede verildiğini de sizi hatırlatmak isteriz. Umarız siz de bir anne veya baba olarak bunu önemsiyorsunuzdur. Mutlu yıllar.

  • @laelaada7952

    @laelaada7952

    2 жыл бұрын

    @@YoldabiBlog Yorumunuzu şimdi gördüm. Cevabınızdan ötürü teşekkür ederim. Bedensel ve ruhsal sağlığı yerinde olan ebeveynlerin çoğu kendi ahlaki, sosyal, ekonomik durumu ve aldığı eğitim ölçüsünde çocuğuna en iyisini vermek için çabalar. Biz de elbette sizin gibi çocuklarımıza sosyalizasyonumuzdan bağımsız en güzel ve huzurlu hayatı temin etmek için çabalıyoruz. Aslında bu kanıya diğer videolarınızı izlediğim için vardım. Özellikle Türkiye’ye dönüş videonuzda sıraladığınız sebeplere şaşırmadım, çünkü ben de Türkiye’de sosyalize olup geldim Almanya’ya. Yalnız ben, zaten orada da dışlanan bir sosyal grubun mensubu olduğum için ve her türlü ırkçılığa maruz kalmış bir birey olduğumdan bakış açılarımızın ne kadar ayrı olduğunu farkettim. Neyse, demem o ki sizin tu ka ka dediğiniz birçok şey burada toplumda eşit koşullara sahip olma konusunda (buradaki eşitlik sadece türkiye ile yaptığım bir kıyaslamadır-yoksa bir ütopyayla kıyaslamıyorum) hepimizin kendinden de yeri gelince fedakarlık yaprak oluşturduğu bir düzen. Bunun farkındalığıyla yaşayınca birçok şey daha kolay ve aşılabilir geliyor. Kolaylıklar ve selamlar.

  • @FB-st1sl

    @FB-st1sl

    2 жыл бұрын

    @@laelaada7952 Ben Türkiye'de sosyalize olmuş, belki de dışlanan bir sosyal grubun mensubu olmayan biriyim. 11 yıldır burada yaşıyorum ve sözlerinize çok net katılıyorum! Harika ifade etmişsiniz: "Burada toplumda eşit koşullara sahip olma konusunda hepimizin kendinden de yeri gelince fedakarlık yaparak oluşturduğu bir düzen"

  • @sinemkuhn6673
    @sinemkuhn66732 жыл бұрын

    Almanyada kanunen bir doktor ebe olmadan doguma giremez! Ebe doktor olmadan dogum yaptirabilir ama doktor ebe olmadan dogum yaptiramaz! Hastanenin ebesi yada bazi hastanlerde kendi ebenizi getirme izniniz de var, ikisinden biri dogum sirasinda orada olmali! Tabi bu kanun sadece normal dogum icin ! Eger sezeryansa bu zaten dogum degil ameliyat (cerrahi müdehale) olarak geciyor ve ebeye gerek kalmiyor

  • @hazaldeutschmann

    @hazaldeutschmann

    2 жыл бұрын

    Doktorlar sezaryen durumunda da ebenin orada olması için çaba harcamalı, kural bu. Kurala uymazsa bir yaptırımı yok ama şimdiye kadar bu kuralı ihlal eden doktorla karşılaşmadım. Ebe, sezaryen sırasında da gebeye ve bebeğe destek için orada oluyor.

  • @busraylmaz7368
    @busraylmaz73682 жыл бұрын

    İlk gebelik olması sebebiyle olsa gerek çok çok gereksiz evhamlarınız var. Bir doktor neden normal doğuma girsin ki normal doğum zaten kendi kendine işleyen bir süreç tek başına bir ebe bile normal doğumda yeterli oluyor. Anlattığınız süreçlerin bir çoğu Türkiye devlet hastanelrinde de mevcut. Doktor daha acil olan hastalara bakmalı bence. Sizin Türkiye özel hastane politikasını anlattığınız şey büyük şehirlerde yada maddi durumu çok iyi olan insanlar için geçerli küçük şehirlerde pekde o imkan yok. Allah korusun çocuğun yada annenin başına beklenmedik bir durum geldiğinde devlet hastaneleri öyle bir arkanda duruyor ve canla başla mücadele veriyor ki hiç bir özel hastaneye değişmem.

  • @theilknurrr

    @theilknurrr

    2 жыл бұрын

    Üstelik de devletteki doktorların para için yapmadıklarını da biliyoruz. 😊 özelde acaba gereksiz yere mi istiyorlar bunu diye düşünüp duruyoruz.

  • @dilsadk

    @dilsadk

    2 жыл бұрын

    Evet ben de bizzat aynisina şahit olmuş biriyim. Altı yıl önce devlet Hastanesi'nde ebelerin haydi Dilşad tempolariyla doğum yaptim :) sırtıma masaj yaptılar, başımda dualar ettiler, epidural yaptirmadilar doğum uzamasın diye sahiden de 4 saatte doğum yaptim, bagirmama izin vermediler nefes alıp vermemi sagladilar. Hatta doğumhane yerine sancı odasında karanlıkta doğum yaptıracakmis baş ebe ama ben onu heyecandan anlayamamıştım :) bu dediklerim altı yıl önceydi. Şu an çok daha konforlu hatta. Hiç korkmasın anne adayımız ;)

  • @CANAN12354
    @CANAN123542 жыл бұрын

    Sezeryan olmaması çok iyi. Sezeryan bebekler hayat boyu sağlıksız oluyor. İyi bakterileri alamıyorlar dirençsizler bağışıklık gelişmiyor 🥰

  • @cenkcetinyilmaz2022
    @cenkcetinyilmaz20222 жыл бұрын

    Almanya bizi kiskaniyahhh

Келесі