Alçı Sıva İşçilik ve Malzeme Fiyatları 2024 - Detaylı Anlatım

Фильм және анимация

#decoration #construction #inşaat #fiyatları
Daha detaylı bilgiler için ziyaret ediniz: dekordelisi.com/alci-siva-fiy...
Bizden hızlı fiyat teklifi alın: dekordelisi.com/teklif-al.html
İLETİŞİM: 0850 495 05 52
WhatsApp: 0534 874 69 46
2024 yılına ait alçı sıva malzeme ve işçilik fiyatlarını bu videoda izleyebilirsiniz. Profesyonelden detaylı açıklamalarla dolu olan bu sunumda, aradığınız tüm alçı sıva fiyatları ile ilgili bilgiler fazlasıyla mevcut.
Alçı sıva nasıl yapılır, malzeme fiyatları ve sarfiyatları, hangi uygulamaları kapsar gibi daha bir çok soruya cevaplar içermektedir. Videomuzun sonunda sizde artık kendi alçı sıva masrafınız hakkında bilgi sahibi olabilecek ve bütçe hesaplaması yapabileceksiniz.
Alçı sıva işlerini iki kalemde ele alacağım.
1-) Makineli alçı sıva
2-) El alçısı yani çelik mala alçı sıva
Her ikisinde de farklı malzemeler ve işçilikler uygulanır. Dolayısıyla malzeme sarfiyatları, malzeme çeşitleri ve uygulanışları arasındaki farklılıklar yüzünden fiyatları da değişmektedir. İlk olarak makineli alçı sıvadan başlayalım.
Adından da anlaşılacağı gibi makine ile çekilen alçı sıva türüdür. Malzemesi ise makinede kullanılabilmesi için üretilen özel sıva alçılarıdır. Alçı makinede karılır, püskürtme sistemi ile yüzeylere uygulanır. Teknik şartnamesine göre birkaç uygulama şekli vardır. Üzerine saten alçı sıva yaptırmak veya yaptırmamak tamamen işverenin isteğine bağlıdır. İnce işçiliklerde saten alçı genellikle uygulanır. Fakat büyük şantiye bazlı inşaatlarda veya Toki binalarında saten alçı genellikle uygulanmaz.
Saten alçının çekilmediği, sadece kaba alçı olarak makineli alçı sıvanın m2 birim fiyatı sadece işçilik; ortalama 90 TL dir. Bu işçilikte beton astarı uygulaması, köşebentlerin takılması, file bantlarının çekilmesi dahildir. Sadece saten alçı çekilmez. Mastarlı ve anoludur. Kaba alçı parlatılır veya süngerlenir, boyaya hazır hale getirilir. Malzeme ve işçilik birlikte olursa m2 birim fiyatı 150 TL dir. Malzeme fiyatı olarak m2 başına 60 TL hesaplayabilirsiniz. Elbette burada yüzeylerin durumu, duvarların düzlüğü, kalıbın hatalı veya hatasız oluşu, yüzeylerin temizliği gibi etkenler alçı sarfiyatını ve işçilik fiyatlarını değiştirebilir.
Saten alçısı dahil makineli alçı sıva fiyatı ise işçilik olarak 100 TL dir. Malzeme + işçilik toplam maliyetiniz ise 170 TL dir. Malzemesine 70 TL ayırabilirsiniz.
Toparlayacak olursak makineli alçı sıvanın m2 si saten alçı hariçse 150 TL, saten alçı dahilse 170 TL dir.
Gelelim çelik mala yani el alçı sıva fiyatlarına. Bu alçı sıva uygulama şekli makineli alçı sıvadan daha farklıdır. Adından da anlaşılacağı üzere tamamen el işçiliğidir, makine kullanılmaz. Dolayısıyla daha uzun sürmekte ve zahmetlidir. Hangisi daha iyi diye sorarsanız eğer tek villalık veya konutluk küçük metraj işiniz varsa el alçısını tercih edin. Ama başta da söylediğim üzere işin ehilleriyle çalışın. O zaman el açısı daha sağlıklı ve problemsiz olur. El açısı malzeme + işçilik m2 birim fiyatı 2024 yılı için 185 TL dir. Bu fiyata saten alçı dahil değildir. Saten alçı dahil fiyatı ise 195 TL dir.

Пікірлер: 30

  • Ай бұрын

    Dayı bu nasıl bir ses tonu, nasıl bir vurgulama, nasıl bir tonlama, gerildim resmen 😀😀😀

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    Ай бұрын

    :) İnsaatciyiz. Elimizdeki en iyi ses bu maalesef. Ben :)

  • Ай бұрын

    @@dekordelisi Estağfurullah ne demek. Ağzınıza sağlık. İçerik çok ikna edici, işinizin ehli olduğunuz çok belli

  • @user-ot7ew5pd2l
    @user-ot7ew5pd2l2 ай бұрын

    İstanbul anadolu yakasında nereyi önerirsiniz

  • @jamaicansupremeasdasdasd5282
    @jamaicansupremeasdasdasd52822 ай бұрын

    Ustam hayırlı işlerin olsun Şuan hali hazırda bir villa inşaatım var kaba inşaat bitti sıva yaptıracağım yalıtım olarak 8lik taş yün düşündüm duvarlar gaz betondan bina içerisine direk alçı mı çektireyim yoksa kara sıva + alçı mı yaptırayım bir yardımcı olursan çok sevinirim

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    2 ай бұрын

    Merhaba. Hayırlı akşamlar dilerim. Bu konuda şu sayfamı ziyaret edebilirsiniz: dekordelisi.com/kara-siva-yapmadan-direkt-alci-siva-yapmak.html Veya burada kısaca bilgialabilirsiniz; Bu konuda farklı uygulamalar yapılıyor. Günümüzde genellikle tuğla üzerine direkt alçı sıva yapılıyor olsa da bunun bir çok avantajları ve dezavantajları mevcut. Kısaca bahsedeyim; * Avantajlarının başında daha ekonomik ve pratik oluşu gelir. Ekonomik oluşu, kara sıva yapmaktan kurtuluyor oluşunuzdur. Kum, çimento, bunların nakliye ve hamaliyesi, ayrıca verilecek bir işçilik masrafı yoktur kara sıva için. Ayrıca bir zaman kaybından da kurtulmuş olursunuz. Bu uygulama, büyük metrajlı şantiyeler için idealdir. Fakat tek villalık veya dairelik küçük metrajlı özel işlerde kesinlikle direkt alçı uygulanmasını tavsiye etmiyorum. * Sizin villa inşaatınız için mastarlı ve anolu 1 kat kaba kara sıva üzeri alçı sıva yaptırmanızı öneriyorum. Sebepleri ise şu şekildedir; - Kara sıva; tuğla imalatlarının çok daha sağlam olmasına olanak tanır. - Brüt beton ile tuğla duvarın birleşim yerlerinde ileride oluşabilecek çatlamaların önüne geçmiş olursunuz. - Pencere iç merkezlerinde ilerleyen zamanlarda paslanma etkisi dediğimiz lekelenmelerin önüne geçmiş olursunuz. - Kara sıva, nem ve rutubetlerden alçı sıva gibi hemen etkilenmez. Alttan gelen dış etkiyi daha uzun ömürlü gizler. - Tavan ve duvarlarınızda çok daha sağlam yüzeylere sahip olursunuz. Çivi çakmakta bile zorlanacağınız kadar... - Alçı sıva; tuğladan, y-tong'dan ve bimsten daha fazla kara sıvaya mukavemeti güçlüdür. - Kara sıvadan sonra, tuğla üzeri alçı sıvadan %60 daha az alçı sarfiyatınız olur. - İşinizi mühendisliğine göre tam ve eksiksiz ilerletmiş olursunuz. Faydalı bilgiler olmuştur umarım. İşiniz rast gitsin. SAYGILAR SUNUYORUM.

  • @bugsgeldi
    @bugsgeldi2 ай бұрын

    Samsunda ev yaptiriyorum çatı kati sizce kalın sıva ustune alçı mi yaptirmaliyim yoksa ince siva mi ?

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    2 ай бұрын

    Samsun nemli bir şehir. Kara sıva üzerine alçı yaptırın. Tuğla üstü direkt alçı yaptırmayın. Saygılar.

  • @bugsgeldi

    @bugsgeldi

    2 ай бұрын

    @@dekordelisi kalın sıva sonra ince sıva mı yoksa kalın sıva üstüne alçı mı

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    2 ай бұрын

    Kalın sıva üzerine alçı.

  • @hero-fw2qr
    @hero-fw2qr2 ай бұрын

    usta ben alci siva yaptiricam ama sizin fiyatlar cok dusuk kocaelinde iscilik fiyati en dusuk 250 tlye yapiyorlar malzemesiz

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    2 ай бұрын

    Merhaba Fiyatlar şehirlere göre değişiyor. Tüm fiyat verenlere saygımız sonsuz. Fakat ben makul olabilecek fiyatlarla işverenleri buluşturuyorum. Ayrıca her gün gelen zamlardan dolayı fiyatlar güncelleniyor. Saygılar sunuyorum.

  • @user-du2bk8vk3m
    @user-du2bk8vk3m2 ай бұрын

    Alçı sıva saten boya işcilik 220 tl mazemeli 390 tl

  • @omerkal3137
    @omerkal31373 күн бұрын

    Cüneyt ustam el alçısı(çelik mala) imalatının içinde kaba alçıdan sonra karışık da var mı acaba yoksa kaba alçı üzerine direkt saten mi çekiliyor

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    3 күн бұрын

    Merhaba. Kaba + karışık+ saten. Bu 3 işçilik ve malzemeyi en az birer kat yapmak zorundasınız. Karışık alçı çekilmeden saten olmaz. Saygılar.

  • @omerkal3137

    @omerkal3137

    3 күн бұрын

    @@dekordelisi makinalı alçı sıvada da karışık çekmek zorundayız dimi ustam

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    3 күн бұрын

    Hayır. Karışık alçı el alçısında gerekli. Makineli alçı sıva işçiliğinde karışık alçı çekilmez.

  • @omerkal3137

    @omerkal3137

    3 күн бұрын

    @@dekordelisi anladım cüneyt usta hayırlı işlerin olsun iyi günler

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    3 күн бұрын

    @@omerkal3137 Teşekkürler. Saygılar.

  • @devran6359
    @devran63595 күн бұрын

    Kaba karışık saten malzemeli nasil 80 lira oluyor

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    4 күн бұрын

    Merhaba. Sanırım yanlış anlaşılma var, 80 TL değil.

  • @leoBigBoss0
    @leoBigBoss08 күн бұрын

    Mersinde m2 işçilik 450 TL istiyor ustalar malzemesiz normal mi ? Tavan yapilacak sadece 75 m2

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    8 күн бұрын

    Merhaba. Serbest piyasa. Dileyen dilediği fiyatı isteyebilir elbette. Çalışma koşulları,ödeme şartları, işin detayları gibi sebepler fiyatı etkiler. Alçı sıvası yaoilacakmi, elektrik tesisatı boyası bunlarda fiyata eklenir.

  • @salih-jl7bq
    @salih-jl7bq8 күн бұрын

    neler çekmişin be dayı içim karardı

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    8 күн бұрын

    :)

  • @ahmetturgut7096
    @ahmetturgut70962 ай бұрын

    Abım yerınız nerde

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    2 ай бұрын

    Merhaba. Ankara'dayız.

  • @user-du2bk8vk3m
    @user-du2bk8vk3m2 ай бұрын

    Dayı gel trabzona biz sana iş verelim

  • @user-zw9jk6je6b
    @user-zw9jk6je6bАй бұрын

    O biti artık değişiklik var eski işler Yok biraz şimdi her malesem var

  • @dekordelisi

    @dekordelisi

    Ай бұрын

    Evet, maalesef eski işler ve ustalar yok.

Келесі