No video

Adım Adım Beta Yavru Gelişimi Nasıl Hızlandırılır? (Beta Yavruları Ne Yer Beta Yavrusunu Yermi)

Beta yavrusunun büyümesi ne kadar sürer? Beta yavrularının büyümesi için gereken ortalama süre kabaca 4 aydır, Bundan belki bir veya iki hafta az veya çok olabilir. Bu, süre yumurtadan çıktıkları andan olgunluğa eriştiklerini ana kadar olan süreyi kapsar. Genellikle 11 hafta civarında 4.5 ila 5.0 santim uzunluğa ulaşırlar. Beta balığı yavruları, profesyonel beta balığı yetiştiricileri tarafından 2 ila 3 ay içerisinde olgunluğa ulaştırılabilir.
Beta yavrularının büyüme hızını arttırmak mümkün mü? Beta yavrularının büyümesini hızlandırmak kesinlikle mümkündür. Aslında, profesyonel yetiştiricilerin, beta yavrularını normal kabul edilenden çok daha hızlı olgunlaşmalarını sağlamak için "güçlü bakım" denilen süreci uygulamaları oldukça yaygındır. Beta yavrularını hızlı bir biçimde büyütmeye karar verdiyseniz, bunu doğru bir şekilde yapmak için her gün balıklara ayrılan yem ve kaynaklara, ayrıca zamana sahip olduğunuzdan emin olun. Eğer bu kaynak ve zamana sahip değilseniz ve en önemlisi, arzunuz yoksa, yavruları hızlı bir şekilde büyütmeye çalışmanın bir anlamı yoktur.
Beta Yavrusu Nasıl Daha Hızlı Büyütülür? Temelde bütün yavru balıklar için normalde yaptığınız şeyleri yapacaksınız, sadece bu süre boyunca yapacağız şeyleri hızlandıracaksınız.
Yeni doğan beta yavrularını nasıl beslemeliyiz? Beta yavruları doğduktan sonraki iki gün kendi yumurta keselerindeki yumurta sarısı ile beslenirler ve daha sonra serbest yüzmeye başlarlar. Üçüncü gün olduğunda artık sizin göreviniz başlar. Yumurtadan yeni çıkmış beta yavrusunu ilk beslemeye başladığınızda, her şey mikroskobik boyutta olmalıdır. İlk başta infusoria verin, o yoksa onun yerine yumurta sarısını bir bez yardımı ile ezerek, yavrularınıza verebilirsiniz. Bu şekilde 4 gün beslemenizi tavsiye ederim. Gene akvaryumda bulunan yavru sayısına göre günde en az 4 en fazla 6 defa yem vermeniz, yavruların gelişimi için çok etkilidir.
Yavru akvaryum suyu ne sıklıkla değiştirilmelidir? Yavru balıklarınızın bulunduğu ortam ne kadar temiz olursa, yavru balıklarınız o kadar sağlıklı olur ve hızlı büyür. Özellikle amonyak ve nitrit ve gene hormonlar, bu balıkların gelişimini ve büyümesini engeller. Bu yüzden yavru akvaryumunuzu bakteriyel filtrasyon döngüsünün tam olması çok önemlidir. Böylece bu atıkların kontrolü sağlanır ve gene bu atıkların en etkili kontrol yöntemlerinden biri de sık su değişimidir. Size tavsiyem her gün yüzde 50 su değişimi yapmanızdır.
Beta yavrularını hangi yemler ile beslemeliyim? Yavru beta balıkları her zaman açtır bu yüzden de onları sık sık besleseniz bile, her seferinde verdiğiniz yemin tamamını yiyecektir. Burada önemli olan, verdiğiniz yemin balığın gelişimini sağlayacak besinleri içermesidir. Beta balıklarının yiyeceklerinin büyük çoğunluğunu etçil yemler oluşturur bu yüzden de özellikle canlı yem ve kurutulmuş gıdalar verilmelidir. Size tavsiyem, öncelikle canlı olarak artemia ve kankurdu vermenizdir, gene kuru yem olarak da su piresi verebilirsiniz. Bu tarz yemleri gün içinde değiştirerek vermeniz, yavruların gelişimini hızlandıracaktır. Bu şekilde yavrular 8 hafta boyunca, boyları 3 ila 3,5 santim olana kadar tekrar edilir.
Beta yavru bakım akvaryumu nasıl olmalı? Başarılı bir üretim akvaryumu kurmak için en az 40 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç duyulur. Bu akvaryum için 25 watt ısıtıcı yeterlidir. Beta yavrularının gelişimi için en ideal sıcaklık 29 ila 31 derecedir. Sıcak su, balıkların yediklerini daha çabuk sindirmesini sağlayacaktır. Burada su sıcaklığının her ne olursa olsun, bu dönemde sabit tutulmasıdır. Bakteriyel döngüsü olgunlaşmış bir pipo filtre mutlaka olmalıdır. Su pH seviyesi 7.0 ila 7.2 olmalıdır. Yavrular yaklaşık 3 ila 6 haftaya kadar sadece solungaçlarını oksijen emilimi için kullanırlar, bu sırada labirent organları gelişir ve daha sonra yüzeyden hava almaya başlayabilirler. Bu yüzden de bu suyun temiz olması, bu dönemde gelişimi için çok önemlidir. 8. Haftadan sonra yavruları ayırın ve her birini 15 ila 20 şer litrelik akvaryumlara alın. Böylece hem kavga etmelerini engelleyebilir hem de artık onları bireysel olarak besleyebilirsiniz ve bireysel olarak yemlemeye odaklanabilirsiniz. Yiyecek için daha fazla rekabet olmadığı için her beta yavrusu, genel büyümelerini artırmak ve olgunluklarını hızlandırmak için ihtiyaç duydukları her şeyi alabilir. Burada uzak durmanız gereken bir konu da bu dönemde asla mikro palet yem verilmemesidir. Bu yemler onları hayatta tutsa da gelişimini hızlandırmaz. Gene bitki özlü yemlerden de uzak durulması gerekir.
yavru beta balığı gelişim, yavru beta balığı, beta balığı yavru gelişimi, beta balığı yavrusu, beta balığı yavrusu nasıl hızlı büyür, beta balığı yavrusu nasıl beslenir, beta yavrusu gelişim, betta yavrusu, betta yavrusu gelişimi, beta balığı yavrusu ne yer, beta yavrusunu yermi, beta yavruları nasıl beslenir, beta yavruları, beta yavru, beta yavrusu, beta yavru bakımı, beta yavru yem, beta yavru gelişimi, beta yavru alma, beta yavruları ne yer, betalara artemia vermek

Пікірлер: 82

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    bu yorum destek amaçlıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu akşam misafir var bizde, olur da unutursam, sen yönetirsin. Unutmazsam zaten sorun yok :)

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel emrin olur abim sıkıntı yok bende o iş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Ben yokken iyi idare ettin. 🙏👏👏👏

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah abim ne demek ne zaman istersen

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sağ olasın kardeşim.

  • @torunogluodin6831
    @torunogluodin68312 жыл бұрын

    Tebrik ederim. Çok faydalı bir video olmuş.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Torunoğlu Odin...

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTR2 жыл бұрын

    Eline emeğine sağlık üstadım. Yine faydalı bilgiler vermişsin. Selam ve saygılarımla

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim. Umarım, o kadar uğraştığıma değer.

  • @MuhendisCizimi
    @MuhendisCizimi2 жыл бұрын

    video çok güzel elinize emeğinize sağlık. japon ve cordoras yavruları içinde yavru büyütme videosu yapabilir misiniz?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balığı ile daha önce yapmışım. Vaktin olursa, izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/dput0cuRitO9k7w.html Çöpçü balığı yavrusu ile de ileride yapmaya çalışacağım. Teşekkür ederim.

  • @MuhlisGedik
    @MuhlisGedik7 күн бұрын

    Neden dışı beta. Balığın. Göz. Koroliyor. Oluyor

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    geleceğim abim inşallah

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bekliyorum.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah

  • @nurullahyaman769
    @nurullahyaman7693 ай бұрын

    Selamün aleyküm hocam 50 cm uzunluğunda akvaryumda köpek balığı yavrusu besleyecem kaç ayda yetişkin 30 cm boylara ulaşır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Köpek balıkları büyük akvaryumlarda bakılır. 50 cm lik akvaryumda hiç bir köpek balığı bakılamaz.

  • @yusufemrahkocuk1080
    @yusufemrahkocuk10802 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim Yusuf Bey :)

  • @bulutmansurguler9731
    @bulutmansurguler97312 жыл бұрын

    Abim şimdi geldim izledim eline diline sağlık odun kopek balığı ile video gelirse sevinirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tamam, yaparım ancak kimsenin izleyeceğini sanmıyorum :)

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel cem abi neden izlemesin geçen bir adam yazmıştı istemişti çok like almıştı yani benim canlı doğuran ve salyangozlarla işim yok seni kırmamak için izliyorum sen yayınla bu bilgiden bizleri mahrum bırakma 🥰🥰

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tamam, o balık üzerine de çalışırım :)

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel çalış cem abi çalış🥰🥰

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Eyvallah..

  • @dixonw0624
    @dixonw06242 жыл бұрын

    Hocam benim lapistes üretim akvaryumum var 80 lt akvaryumda 60 fazla yavru lapistes var akvaryumda 7 cm grumi ,çöpçü, yavru vatoz var 3 neon tetra ve yavru kuhli loch var bu akvaryuma bir erkek beta almak istiyorum sıkıntı çıkarmı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Lepistes ve neon balıkları, kuyruğunu yiyebilir. Onun dışında sıkıntı olmaz.

  • @GunalAsker23
    @GunalAsker23 Жыл бұрын

    Hocam , benim beta balığım ilk zamanlarda kuyruğu ufak olsada hareket ede biliyordu . Şimdilerde kuyruğu sanki büzüşmüş ne yapa bilirim ? Sanırım kuyruk erimesi yaşıyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu hastalık adından da anlaşılacağı gibi balığın yüzgeç ve kuyruğunu eritmesi ile ortaya çıkan mantar ya da kötü bakteri kaynaklı bir hastalıktır. Akvaryumun, yani balıkların yaşam koşullarının temiz tutulmasıyla engellenebilir. Yüzgeç ve kuyruk çürüğü, ayrıca antibiyotik içeren ilaçlarla da tedavi edilebilir. Etkili bir şekilde tedavi edilirse, ölüm orta düzeydedir. Ancak işin gerçeği şu ki, bu ilaçlar bu enfeksiyonun tedavisinde pek etkili değildir ve hatta bazıları balığınızı öldürür. Size tavsiyem, öncelikle su değerlerinin maksimum düzeyde iyi olmasını sağlayın. Amonyak ve nitriti asla akvaryumlarınızda barındırmayın ve suyun dengesini bozacak özellikle fazla yemlemeden uzak durun. Her zaman düzenli olarak akvaryum suyunu yüzde 30-40 oranında değiştirin. Suyu değiştirirken dipten çekerek, yenmemiş yemleri ve balık atıklarını da akvaryumdan atın.

  • @turk2145
    @turk2145 Жыл бұрын

    50 litre akvaryumda 50ye yakın yavruyu boylandırabilirmiyim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Boylandırabilirsin.

  • @rasuldoner6766
    @rasuldoner67668 ай бұрын

    Öncelikle teşekkürler Şuan betalarımı üretme koydum ama dişim iki gündür yukurta dökmedi sarılamalar oldu ama yuvada yumurta yok şuan kimsenin kimseye zararı yok sizce ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Bol bol proteinli yemler ile besle, özellikle canlı yem olursa daha iyi olur.

  • @Doctoorx

    @Doctoorx

    Ай бұрын

    @@CemCelikelcanlı yem nerden bulacağız

  • @umutmuratyilmaz7785
    @umutmuratyilmaz77852 жыл бұрын

    Merhaba yavrular daha çok küçük su çok kirlendi dip çekeyim dedim yavrular içine geliyor bunu nasıl yapacağız

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Suyu bir kovaya çek. Hortumdan geçen yavrular, kovaya düşer. Sonra kovadan yavruları alıp, tekrar akvaryuma geri koy.

  • @umutmuratyilmaz7785

    @umutmuratyilmaz7785

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel sizlere özelden nasıl ulaşa bilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    0532-443 16 92 den WhatsApp dan ulaşabilirsin.

  • @medusa3427
    @medusa3427 Жыл бұрын

    Ben bugün bir tane beta aldim ama bu videodaki baliklara pek benzemiyor cok kabarik ve acik yuzgecleri solumgaclari kuyruklari yok... geldigin beri ne yem yedi ne oynuyo. ya suyun yuzunde oykece duruyo yada suyun dibinde duruyo neden acaba😥😥😥

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryuma alışma süreci geçiriyor. 2 gün sonra eğer başka bir sorun yoksa, alışacaktır.

  • @medusa3427

    @medusa3427

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel tesekkur ederriimm

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @anlozturk7529
    @anlozturk75292 жыл бұрын

    Abi erkek olmasjna rağmen yüzgeçleri büyük değil neden

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Cinsi öyle olduğu içindir. Plakat Beta türlerinin kuyrukları küçük oluyor.

  • @estrellalareina8495
    @estrellalareina8495 Жыл бұрын

    Abi merhaba benim Bi sorum olacak benim dişi betamın kafasında küçük küşük nokta kadar delikler oluşmaya başladı nedeni ne olabilir ve ne yapmam lazım lütfen yardımcı ol kaybetmek istemiyorum 🥺

  • @Yusufbur4k

    @Yusufbur4k

    Жыл бұрын

    Mantar başlangıçı olabilir suyuna metilen mavisi dökmeyi dene

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu, ciddi bir bakteriyel enfeksiyonun işaretidir. Su karbondan geçirilmeli ve içinde ki kötü bakteriler temizlenmelidir ayrıca antibiyotik tedavisi de yapılmalıdır. Ancak tedaviden sonra bile delikler kapanmaz. Eğer erken tedavi edilmezse de balık ölebilir.

  • @orcungunes4553
    @orcungunes45532 жыл бұрын

    Abi benim Lepistes akvayumum var daha yeni temizledim içinde bit boyutunda siyah çok küçük şeyler var onlar nedir ve balıklara zararlımı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum kenesi olarak bilinen canlılar aslında suda yaşayan kabuklulardandır. Bunlar balık biti veya argulus ismi de verilmektedir. Bu küçük canlılar doğada 3-4 ay yaşarlar. Çok hızlı çoğalırlar. Bulundukları su içerisinde sömürecekleri bir balık bulunmasa da uzun zaman yaşayabilirler. Balıklara yapışıyor mu yoksa sadece yüzüyor mu? Bunu iyi gözlemlemen lazım. Sadece yüzüyorsa, sorun yok.

  • @orcungunes4553

    @orcungunes4553

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Sadece yüzüyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Suyu 30 derece sabitle ve 3 gün boyunca yüzde 10 su değişimi yap. 3 ila 4 gün içeresinde yok olurlar.

  • @turk2145
    @turk2145 Жыл бұрын

    Abi benim yavrular 1,5 cm'de kaldı, 4 ay oldu, neden olabilir? Canlı yem vermediğim için olabilir mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Betta yavrularının, Büyümeyi Engelleyen Hormon (GIH) ürettiği bilinmektedir. Bu nedenle, yavrularınıza optimum su kalitesi sağlamanın yanı sıra, sık su değişimleri, yetiştirme tankına salınabilecek GIH miktarını azaltmaya yardımcı olacaktır. Yavrularınızın büyümesinin GIH tarafından engellenmediğinden emin olmak için birçok yetiştirici tarafından günlük %50 ila %70 oranında su değişimi önerilir. Beta yavrularınızı tek tek kavanoza koyduktan sonra, her gün %100 su değişimi yapmalısınız; böylece GIH hormonunu ortadan kaldırarak yavru betanın büyümesini en üst düzeye çıkaracaktır.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Değiştirdiğin su, en az 2 gün açık bir kapta (Kova-leğen gibi) beklemiş olmalıdır.

  • @turk2145

    @turk2145

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel Kavanoza koymak için erken değil mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    O zaman, bulunduğu akvaryumun suyunu değiştir.

  • @SpecialMilit4ar
    @SpecialMilit4ar2 жыл бұрын

    Reis 2.5 Ay oldu petshoptan alalı hala boyutu aynı yetişkin desem artık büyümüyor desem boyutu hala küçük ama

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bir de bu dediklerimi yap bakalım. Fark edecek mi?

  • @eneskoi
    @eneskoi2 жыл бұрын

    Şu mikrofonunu lütfen değiştir sesin aşırı kötü geliyor odaklanamıyorum bile

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hemen sana IBAN gönderiyorum. Şöyle güzel bir mikrofon parası yollarsan, senin adına alirim. TR98 0001 0025 8662 2422 7150 01

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Şimdiden teşekkürler ederim 🙏

  • @user-ff7zl9bl2v
    @user-ff7zl9bl2v2 жыл бұрын

    İyi günler. Bir şey soracaktım. Ben bugün yaklaşık olarak 2 saatlik bir araba yolculuğu yapacağım. Gideceğim yerde 1 haftayı geçik kalacağım için beta balığını da yanımda götürmeliyim. Çünkü ona bakacak kimse olmayacak. Yolda nasıl götürmeliyim? Zarar görmesini istemiyorum. Bu konular hakkında bilginiz olduğu için size sormak istedim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bir poşetin içine koy. İçinde hava olsun. Güneş görmesin. 2 saatte rahatlıkla gider.

  • @user-ff7zl9bl2v

    @user-ff7zl9bl2v

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel poşetin ağzı kapalı mı olsun?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kapatabilirsin. Ancak içinde mutlaka hava olacak şekilde poşeti kapatmalısın.

  • @user-ff7zl9bl2v

    @user-ff7zl9bl2v

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Anladım! Teşekkür ederim. 🤠

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kolay gelsin. Serin yerde taşı, güneş görmesin. Hava da oldu mu hiç bir şey olmaz.