Ağaçlar Serisi 2. Bölüm: Doğu Kayını

Başka Rota olarak size yeni bir seri sunuyoruz. 3-4 dakikalık kısa videolarda belli başlı ağaçları anlatıyoruz.
Bu 2. bölümümüzde DOĞU KAYINI'nı anlattık.
Tüm anlatımlarımızı google aramalarında karşınıza çıkan cevaplara göre değil de biraz hikayeleştirerek biraz daha samimi bir anlatım yolu izledik. Zaten bunu tüm videolarımızda hissedebilirsiniz :)
İçeriklerden memnun kaldıysanız, daha fazla içerik istiyorsanız ve size daha özenli içerikler hazırlamamıza destek olmak isterseniz Patreon üzerinden bizi destekleyebilirsiniz. Patreon hesabımız:
/ baskarota
Patreon bir topluluk fonu veya diğer bir adıyla kitle fonlamasıdır. Bu destek aylık olarak yapılmaktadır ve tamamen yasaldır. İstediğiniz zaman desteğinizi iptal edebilirsiniz. Desteğiniz tek seferde değil, üyeliğinizin devam ettiği ayın sonunda yapılmaktadır. Patreon sayesinde içerik sağlayıcılarımıza emeklerinin karşılığını verebilirsiniz. Ayrıca üyelik durumunuza göre çeşitli avantajlardan da yararlanabilirsiniz.
Başka Rota'nın turlarından haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz:
İnternet Sitesi: baskarota.com/
Facebook Sayfası: / baskatatil
Instagram Hesabı: / baskarota

Пікірлер: 17

  • @cerenkosar7480
    @cerenkosar74803 жыл бұрын

    O kadar uzak kalmışım ki, ağaca sarıldığında gözlerim doldu Mikail hocam. Var ol!

  • 3 жыл бұрын

    Şifa olsun 😍🙏

  • @anonim06ankara
    @anonim06ankara7 ай бұрын

    Emeğinize sağlık

  • @yusufaksen6979
    @yusufaksen69793 жыл бұрын

    Gerçekten çok mutlu oldum. TEŞEKKÜRLER

  • @canertiryaki4064
    @canertiryaki4064 Жыл бұрын

    Haarikaaa yaaa ✨✨🫶🫶

  • @asumanustunsoy7850
    @asumanustunsoy78505 ай бұрын

    eski Turklerde cok onemli aileye benzetmisler kayin ana kayin ata yani kaynana kaynata ordan geliyor

  • @aebulut77
    @aebulut772 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık serinin devamını 4 gözle bekliyorum

  • 2 жыл бұрын

    Gelecek az kaldı. Teşekkürler 🤗

  • @lunasterne4776
    @lunasterne4776 Жыл бұрын

    kendime benzettim sizi😅Almanya Bayern eyaletinde yasiyorum. Bende sik sik ormana gider yahut vaktim azsa gidemezsem, yakinimda nehir kenarinda ki agaclarla konusur, sarilirim böyle😁 Kayin agaclarinin bundan bile büyük, dev gibileri var burada da. Cok sansliyim. Agaclari tanimaya calisiyorum, sizi bulduguma sevindim. Iyi ki siz gibi bilgisini esirgemeyen doga severler var bu platformda. Allah razi olsun emeklerinizden🙏

  • Жыл бұрын

    Çok sevindim adınıza ☺️🙏

  • @reyhanceylan8262
    @reyhanceylan82622 жыл бұрын

    Teşekkürler çok güzel kanalınız

  • @kemaldurmaz3040
    @kemaldurmaz3040Ай бұрын

    Selamlar. Sizce!! 550 yaşında bir ağaca sarılmış sarmaşığı öldürmek mi, yoksa o ağacın belki de sonu olacak bir başlangıca göz yummak mı gerekir? Kendi adıma Belgrad ormanında koca koca ağaçların sarmaşıklar yüzünden kuruduğunu gördükçe elimde bir küçük baltayla gezip, gördüğüm sarmaşıkları dibinden kesmeyi hep düşündüm ama hiç yapmadım. Ama mantık olarak o ağaç güneşsiz veya enerjisiz kalıp kuruduğunda artık sarmaşık ta yaşamına devam edemiyor. O zaman aslında SÜREKLİLİK bu sarmaşık yüzünden bozulmuş oluyor gibi geliyor. Lakin toprağın da desteğe ihtyacı var, o ağaçlar düşecek, çürüyecek, zeminde yeni habitatlar oluşturup yeni yaşamlara fırsat verecekler! o da ayrı bir dikkat konusu! Düşüncelerinizi öğrenebilir miyim.

  • Ай бұрын

    Selam. Konu biraz derin Ama biz kendi hayat zaman çizelgemızden baktığımızda bu çıkarımlar mantıklı oluyor. Bitkilerin zamanı bize göre çok yavaş akıyor. İnsan faktörü olmadığında doğa kendi yolunu buluyor. Sarmaşıklar asalak bitkilerdir. Gövdeleri olmadığı için ağaç benzeri sert yüzeylere tırmanırlar. Güneşe ulaştıklarında uzamayı bırakır meyveye enerji aktarırlar. Genelde bizler için zehirli olan meyvelerini bir çok kuş türü yer. Yavaş dökülen yaprakları kışım bir çok kanatlı/kanatsız böceğin yaşam alanıdır. Sonuç olarak doğada her şey bir döngü halinde yaşıyor. Bu ağaca özel olarak söyleyeceklerim şu olabilir: 600-700 yıllık bir ağaç ve bulunduğu ortam yağmur ormanı statüsünde. Çevresinde yüzlerce anıt ağaç var ve neredeyse hepsinde sarmaşıklar var. Ama tek tük. Sarmaşıkların büyümesi için yani güneşe ulaşması için pek sağlıklı ortam yok çünkü her yer geniş yapraklı ağaç dolu. Yani bu ağaçtaki sarmaşığı kutlamak lazım. Tutunup büyümeyi başarmış😊 Umsrım yardımcı olabilmişizdir.

  • @kemaldurmaz3040

    @kemaldurmaz3040

    Ай бұрын

    valla fetvayı alamamışım. :) Ben bahçemde ot temizliği yapmazsam, daha faydalı olan bitkileri yaşatamıyorum. Onları koparırken kendimi doğru olanı yaptığıma inandırıyorum. Neticede güneşin ve toprağın enerjisi herkese yetmiyor. Acaba diyorum! acaba!! Bir hamle ile o yüksek oksijen üreten koca ağacı 20 sene daha ayakta tutma imkanı varken bunu kullanmalı mı, kullanmamalı mı? Bunun da ot yolmaktan farkı yok gibi geliyor. Bir ormancıya denk gelmiştim, onlar da köklerini kesiyorlarmış. Ama ben hala bu işe girişmedim hala karar veremeyip sizleri rahatsız edip fikirler alıp duruyorum. Siz dokunmama taraftarısınız onu anladım. Ben de Edirne'ye doğru giderken gördüğüm bakımsız ve sarmaşıklarla kuşanmış dibine zerre güneş inemeyen Kuzey Ormanı sağlıksızlığından çok rahatsız oldum. Sarmaşıkları rahat bırakınca da ekolojimiz çok hayra dönüşken olmuyor gibime geliyor. Ama AĞAÇ dediğin az kıymetli bir şey de değil! Sarmaşk ise!! eh.. Vesselam hala aradayım. Selamlar.

  • Ай бұрын

    @@kemaldurmaz3040 Fetva haddimize değil :) Bilgilerimiz paylaşıyoruz. Özetle; karanlık dibine ışık inmediğini söylediğiniz ormanlar başka habitatların yaşam alanı. Ağaç tabiki değerli ama tek başına yaşaması imkansız. Mutlaka toprak altındaki müsellerden(mantar denilen şey) beslenmesi gerekir. Ne kadar nemli toprak o kadar fazla müsel demektir. Güneş görmeyen topraklar da genellikle bol yağmur alan ve yeşilin fışkırdığı orman tabanına işaret eder. Bir yer ne kadar karışık ve yeşil ise o kadar nemli demektir(mikro klima etkisi). Dolayısı ile bahçenizdeki ağaçların üzerindeki zarar verdiğini düşündüğünüz asalak bitkileri tabiki sökün. Dünyaya çok az zarar vermiş olursunuz :) Ama biz orman denilen ekosistemler için genel bilgiler veriyoruz. Bakış açınızı değiştirirsek o zaman da ne mutlu bize o ayrı konu :)

  • @caglayanbulus
    @caglayanbulus3 жыл бұрын

    Dili olsa da konuşsa

Келесі