No video

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu ile Riskli Yapı Uygulaması Hakkında l Pdesgn Mimarlık Beşiktaş

6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu ile Riskli Yapı Uygulaması Hakkında mevcut mevzuat üzerinden bilgilendirme içerikli bir video yayınlamak istedik. Burada amacımız riskli yapı ilan edilen yapının ne zaman boşaltılması gerekliliği hakkında bilgi vermek, riskli yapının ilanı için oy çokluğu mu oy birliği mi gerekir açıklamak, riskli yapıyı kimin yapabileceği hakkında bilgi paylaşmak, riskli yapı uygulamasından önce mimar ile anlaşmanın öneminden bahsetmektir.
Yüksek Mimar Pelin Düştegör Pdesgn Mimarlık ve Casa Lokomotif'in kurucusudur.
Mimarlık ve danışmanlık hizmetleri için ulaşabilirsiniz.
Pdesgn.com
info@pdesgn.com
#kentseldönüşüm #risklibina #beşiktaş

Пікірлер: 5

  • @furkankocaman6469
    @furkankocaman64698 ай бұрын

    Merhaba riskli binada çoğunluğu sağlıyoruz bir kısım vermek istemiyor biz müteahite vermek istiyoruz sonrasında daire paylaşımını eşit bir şekilde nasıl sağlanır

  • @casalokomotif

    @casalokomotif

    8 ай бұрын

    Kentsel dönüşümde iki önemli husus vardır. Biri arsa paylarının aynı şekilde kalabilmesi, diğeri de onaylanan mimari projenin yerinde doğru tatbik edilmesi. Şayet yıkılan bınanıza müteahhit de ortak olup çıkacak yeni daireleri üstleniyorsa; yeni oluşacak arsa paylarının adil bir oranda; kat mülkiyeti kanununda tariflenen şekilde yeniden dağıtılması gerekir. Bazen rastlanan bir durum da şudur ki; evi 3+1 ama arsa payı aynı binadaki diğer aynı tip dairelerden oldukça küçük neredeyse oranlandığında 1+1 e denk gelecek bir hisse... Normal şartlarda düşük paylı malik arsa payına göre yeni dairesini alması gerekir. Burada da anlaşmazlıklar çıktığı görülür. Doğrusu arsa payına göre eylem yapmaktır.

  • @evrenylmaz9915
    @evrenylmaz9915 Жыл бұрын

    Riskli olmayan, 11 senelik binadan, 1 buçuk sene kadar önce daire aldım. Daireyi kredi çekerek aldım, halen kredi ödüyorum. Bölgede komple kentsel dönüşüm olacak ve benim binayı da kapsadığını öğrendim. Benim durumum ve dairemin durumu ne olacak? Kredimin devam etmesi ile ilgili yani.

  • @casalokomotif

    @casalokomotif

    Жыл бұрын

    Banka da sizin mülkünüzde hissedar. Bu sebepten bankaya resmi yazı gitmesi gerekir. Siz de banka ile görüşün. Siz kredinizi muhtemelen ödemeye devam edersiniz.

Келесі