5 masuri pentru a-ti scadea consumul de curent

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Traim vremuri complicate din punctul de vedere al pretului la curent.
Am studiat variante prin care poti scadea usor consumul, cu masuri simple dar de efect. De multe ori tinta este strict sa te incadrezi in 255 kw, caci de la acel prag in sus, costurile o iau razna.
Iti propun 5 masuri usor de pus in practica, care iti dau rezultate inca din prima zi.
Cumpara prize mecanice, inteligente de aici:
bit.ly/3GcvQVU
Prelungitoare cu buton
bit.ly/3EwM4YZ
Cum alegi frigiderul: • Cum alegi combina frig...
Cum alegi uscatorul: • Uscator de rufe perfec...
Cum alegi becurile din casa: • Care e cel mai bun bec...
Cum alegi cuptorul: • Cum alegi cuptorul per...
Cum alegi plita: • Cum alegi plita potriv...
Cum alegi hota: • Alege cea mai buna hot...
Cum alegi masina de spalat rufe: • Alege masina de spalat...
Cum alegi masina de spalat vase: • Cum alegi masina de sp...
Automatizarea gradinii ieftin si eficient: • Smart home la udatul g...
00:00 Intro
02:19 Verifica contractul si tariful pe care il ai
03:53 Elimina si optimizeaza consumatorii din casa
10:46 Stinge lumina
11:21 Ai grija la consumatorii vampiri
18.40 O masura extra
20:15 Outro

Пікірлер: 31

  • @CroncAstronaut
    @CroncAstronaut Жыл бұрын

    La partea cu boilerul nu e neapărat cel mai bun sfat. Apa ținută pe la 45-59 de grade dezvolta Legionella, o bacterie foarte periculoasă pt plămâni. E bun sfatul tau, dar apa din boiler trebuie dusă la 65grade o dată pe săptămână 15min pt a omorî bacteriile.

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    da, am mai primit comentariul. Il punem pinned pentru ca e o informatie foarte importanta. Multumesc

  • @ctr289

    @ctr289

    7 күн бұрын

    O data pe luna e destul, majoritatea boilerelor au functia de a incalzi o data pe luna la 65 grade, o activezi si are ea grija

  • @lilianazinculescu6460
    @lilianazinculescu646017 күн бұрын

    Super interesat. Multumesc pt sfaturi. La cat mai multe.

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    4 күн бұрын

    noroc ca acum, in 2024 preturile s-au mai plafonat si nu mai e cazul sa fim asa drastici

  • @luciapascar6896
    @luciapascar6896 Жыл бұрын

    Ce interesante lucruri spuneți..!!

  • @onuib
    @onuib Жыл бұрын

    Asteptam demult un clip de la tine!

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    greu m-am urnit :( , stiu

  • @Mesinaoanacorina
    @Mesinaoanacorina Жыл бұрын

    Multumesc pt sfaturi/idei!

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    si eu multumesc pentur aprecieri

  • @Thund3rSt0rm123
    @Thund3rSt0rm123Ай бұрын

    un ciclu de uscat la un uscator e undeva la 0.8 kwh (1,2 daca e masina plina si ai setarea "pentru dulap" activa sau 0.6 daca e sub sarcina). bineinteles depinde si la ce rpm ai stors hainele la spalat daca luam cazul general de 0.8 kwh, cu 2 cicluri de uscat/saptamana iti iese 1.6 kwh si tot nu ajungi la 12 (asta in caz ca nu ai un uscator pe condensare si usuci de 4-5 ori pe saptamana in afara de asta, risti sa faci mucegai de la umezeala (stan patitul) si te mai si imbolnavesti. asta in caz ca nu poti usca rufele afara, doar ca aici risti sa prinzi praf si insecte, in special vara. good luck with it tv-ul in standby consuma 0.5w - e norma europeana, nu e ca asa zic eu microundele are intre 1 si 4 dar modelele noi sunt in jur de 1 chiar si asa, daca luam exemplul de 9 kw/luna pentru electrocasnice in standby, iese o risipa de 6 lei/luna (9x0.68). acum daca merita efortul sa scoti din priza si sa cumperi prize smart pentru care sa-ti scoti parleala in ani buni (daca), da merita dar la dracu 6 lei sunt 6 lei, renunti la o guma de mestecat si ai rezolvat problema probabil si restul informatilor au mici/mari scapari.. luati ce vedeti/auziti cu un semn de intrebare

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    29 күн бұрын

    de acord cu tine, doar ca episodul acesta a fost facut exact in perioada aceea in care preturile la curent o luasera razna si pretul plafonat era doar pana la 255 kwh. Si in acele conditii, fiecare kwh conta

  • @Thund3rSt0rm123

    @Thund3rSt0rm123

    29 күн бұрын

    @@TatiPoate arata-mi un apartament normal care trece de 255 kwh.. si daca te chinui nu reusesti sa treci de acest prag Daca vine vorba de case, da, se trece usor de 255 kwh doar ca acolo esti pe barosaneala.. iti permiti sa consumi pentru ca poti sa platesti Again, ideea principala ramane: daca incepem sa scoatem din priza diverse/majoritatea electrocasnicelor pentru a face economie de 6 kwh/luna si pe deasupra mai cumparam si prize smart ca sa contorizam cata economie se face, inseamna ca nu suntem bine la mansarda si clipul e facut doar de umplutura. Mai bine da jos clipul sau refa-l, induci oameni in eroare care iau de bune ce vad pe aici.

  • @Mesinaoanacorina
    @Mesinaoanacorina Жыл бұрын

    Alex,te urmaresc demult,multe dintre postarile tale m-au ajutat si iti multumesc pt asta! O intrebare as avea: mi s-a spus sa nu incarc masina de spalat rufe mai mult de jumatate,max 3/4 din volumul cuvei,pt a avea o spalare si o clatire buna. E adevarat,oare?

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    Corect pt haine foarte murdare. Dar pt haine normale, nu e un capat de lume, daca iarna, pentru a te inscrie in 255 kwh , o incarci total. Daca esti sub consumul asta, o poti incarca ca si pana acum.

  • @Mesinaoanacorina

    @Mesinaoanacorina

    Жыл бұрын

    @@TatiPoate Multumesc pt raspuns! Succes in continuare!

  • @Domnu.
    @Domnu. Жыл бұрын

    In principiu, din compotranentul utilizatorului rezolvi mare parte din economie. Asta nu te costa nimic. Sunt lucruri la care nu se poate renunta, dar si lucruri la care se poate face cate ceva. In principiu ma cam incadrez la toate de ceva timp. Mai putin la cea cu routerul. Am identificat si electrocasnicele cu consum de stand-by si la care pot renunta, am renuntat. Tot calculatorul cu acareturile lui in prelungitir cu buton, aerul conditionat scos din priza iarna, frigiderul si centrala reglate ok. Lumina de pe scara e cu senzor, temporizare cat sa iti ajunga. Becurile sunt led de cand m-am mutat. A fost prima masura. Nu las lucruri pornite daca nu am nevoie. Electrocasnicele sunt cele mai eficiente energetic.

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    foarte pertinenta observatia, multe economii vin din obiceiul de consum, din comportamentul de consumator.

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    ai un link spre o scula medie de masurare a consumului de curent? Am vazut la tine in videouri niste idei tare faine :)

  • @Domnu.

    @Domnu.

    Жыл бұрын

    ​@@TatiPoate eu abi acum am vazut ca m-ai intrebat ceva. (Ma mai uitam pe la clipurile tale😊) Daca te referi la cea cu ecran albastru care afiseaza tensiune, curent, putere si energie, l-am luat de pe ali express si asamblat intr-o doza impreuna cu o priza si o siguranta automata. Vine doar ecranul si un transformator de curent prin care treci un fir de la consumator, in cazul meu, un fir al prizei si orice bag in acea priza va fi masurat. Iti recomand o priza cu contor, e tot acelasi lucru, dar masori pana la 16A. Asta al meu merge pana la 100A daca pun firele corecte si priza corecta. De curand mi-am luat de la leroy merlin un contor orno, ocupa doua pozitii, are 2 indexuri, unul resetabil altul neresetabil. Asta afiseaza doar consum, nu si alti parametri.

  • @electrocat9
    @electrocat99 ай бұрын

    E vorba de kwh nu kw ca nu mai inteleg nimic

  • @luciandobre4707
    @luciandobre47074 ай бұрын

    Salutare.. Intrebare. Dacă eu am un consum mediu de 600 lei/luna și ma împrumut de 15000 euro pentru panouri solare.. Ți se pare normal?.. U ai face àsa ceva??

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    17 күн бұрын

    120 euro, platiti in avans in 10.4 ani. Nu ma pricep prea bine, si nu m-am informat pana acum. Dar din ce am auzit de la amici, poti recupera investitia un pic mai repede. Auzisem si de 6 ani si de 8 ani. Ideea e ca dupa 8 ani, incepi sa schimbi piese la sistemul de panouri, si atunci investitia ta creste din nou. (bateriile de exemplu, daca folosesti). Ia in calcul si durata de viata a panoului si iti faci singur calculul.

  • @octavianboghici
    @octavianboghici Жыл бұрын

    Salut! Apropo de scaderea consumului de curent eu sunt cu casa la rosu si ma tot gandesc ce fel de electrocasnice sa pun prin casa , cate prize prin bucatarie etc. Este adevarat ca trebuie sa reducem consumul dar avem totusi nevoie de electrodomestice, asa ca ar trebui sa fim foarte atenti cand vine vorba de achizitia electrocasnicelor mai ales la casa/apartamemt nou. Din videourile tale anterioare reiese o idee recurenta...trebuie sa ne orientam catre produse cu inverter atat pentru electrodomestice cat si pentru climatizare/ preparare apa calda. Au aparut boilere cu pompa de caldura cu inverter inclusa ce pot fi utilizare la interior adica in camera tehnica, sunt sisteme de ventilatie centralizata cu recuperare de caldura la care se poate atasa un modul cu pompa de caldura cu inverter pentru a raci peste vara aerul proaspat introdus in casa, avem invertere peste tot. In ceea ce priveste electrocasnicele mari avem frigidere si congelatoare cu inverter de ultima generatie, hote, masini de spalat, minibaruri, minigfrigidere pentru racit vin, chiar si electrocasnice mici precum aspiratoare dezumidificatoare, racitoare de apa subchiuveta etc. toate incep sa apara cu inverter adica motoare fara perii. Eu iau in calcul inclusiv sa montez sub chiuveta un separator de grasimi cu actionare electrica imtrucat am fosa septica si nu as vrea sa arunc grasimile de la masina de spalat vase si de la chiuveta in fosa. Sunt multe de spus dar poate faci tu un video amplu despre toate aceste produse care vin cu inverter si unele mai sunt si smart pe deasupra. Sunt multi ca mine care incearca sa isi fundamenteze cat mai bine decizia de achizitie a tot ceea ce inseamna electrice...caci viitorul este electric si smart ...de la bateriile de chiuveta cu senzori la sistemele audio multiroom, la intrerupatoarele touch, la iluminare arhitecturala smart, la controlul dinamic al becurilor pe baza senzorilor de prezenta din casa si a scenariilor programate, pana la rulouri , perdele si jaluzele electrice, irigarea smart si camere de supraghere. In ziua de astazi totul devine smart si conenctat -Internet of things (IoT). Au aparut smart mirror tv in bai adica oglinzi conenctate la internet cu display incorporat, hidden speakers in tavane, frigidere conectate , tablete sau frame tv -uri in bucatarie, racitoare de apa conectate, dedurizatoare de apa conenctate, senzori de prezenta, umiditate, temperatura, compusi volatili, de intensitate luminoasa, geamuri actionate electric si cu senzori de miscare/vibratie, televiziune IPTV (deci tv, pc , tablete, telefoane conectate la tv prin internet) etc etc. Pana si cutia postala a devenit electrica si smart iar interfonul este conectat la internet ca sa vezi pe telefon cine suna la usa.

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    Жыл бұрын

    Salut, multumesc pentru comentariu in primul rand. Am incercat pana acum sa impartasesc din ceea ce stiu eu. Am facut vanzari si marketing pentru electrocasnice si accesorii de mobila, de aceea imi e usor sa vorbesc despre ele. Noutatile apar lunar in lumea asta si...acolo unde am avut nevoie, am citit despre ele. Dar casa am cumparat-o la cheie (cu multele defecte la pachet) asa ca nu m-am documentat despre pompe de caldura sau panouri solare de exemplu. E clar ca as putea sa incerc sa o fac mai smart (casa)- dar asta costa. Pe masura ce mi-am cumparat lucruri, le-am prezentat, asa cum am stiut eu mai bine, pentru ca voi sa va faceti o parere. Acum insa treaba incepe sa devina serioasa, nici in vise nu ma gandeam ca va creste canalul organic in felul acesta. Deci scriu diferitelor firme care pot sa ma sponsorizeze cu produse. Dar aici intervine echidistanta, ce fac de exemplu daca primesc un produs prost? Si voi incerca sa prezint subiecte care sa te ajute cu bani putini, dar si comparatii de produse. De exemplu ma gandesc sa compar niste becuri smart. Caci acelea mi le permit fara sponsorizare. Dar de TV smart in bai sau geamuri actionate de senzori de vibratie nu prea poate fi vorba, la mine, deocamdata. Sunt un simplu angajat in marketing, nu am echipa de filmari si nici finantele lui George Buhnici de exemplu. E clar ca trebuie sa fac un pas in fata, dar ma tem ca va fi politica pasilor marunti.

  • @electrocat9
    @electrocat99 ай бұрын

    Nu poate sa consume 4w pe ora lol

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    9 ай бұрын

    La ce te referi? Sunt unele teste facute in state, anumite cuptoare cu microunde cu display chiar consuma 4w pe ora in standby.

  • @electrocat9

    @electrocat9

    9 ай бұрын

    ​@@TatiPoate cel mult poate sa consume 4wh pe ora, toti care n'au MIT si sint romani fac greseala asta. Pentru energie mecanica e Joule in loc de wh. Pentru energia electrica a unui accu notatia e non-standard adica Ah de unde lipseste tensiuneam daca vrei sa compari 2 accu de tensiuni diferite trebuie sa tii cont si de ea. ...deci consuma wh intr'un anumit timp

  • @TatiPoate

    @TatiPoate

    9 ай бұрын

    @@electrocat9 ok, multumesc pentru corectie si completare!

  • @electrocat9

    @electrocat9

    9 ай бұрын

    @@TatiPoatee domeniul meu

Келесі