5 calități necesare unui CEO pentru a reuși în 2023 - Business Hacks #73

Vezi cursurile înregistrate de la Valoria: valoria.ro/cursuri-online/
În acest podcast, Constantin Măgdălina punctează mecanisme și tehnici pentru creșterea accelerată a afacerilor. Vizionează alte Business Hacks aici: • Cum faci ca să ai proi...
Business Hacks #73 - Știi de ce calități ai nevoie ca să fii un bun CEO? Nu avem nici noi certitudini, dar am întrebat 50 de lideri de business: ce calități sunt necesare unui CEO pentru a-și conduce echipa cu succes în 2023 Top 5 răspunsuri, după cum urmează:
1. Abilitatea de a rezolva probleme complexe - Pe lângă gestionarea oamenilor, liderii de business rezolvă o mulțime de probleme provocatoare, în timp ce păstrează focusul pe imaginea de ansamblu. Ei înțeleg foarte bine modul în care deciziile lor influențează succesul echipei și, în cele din urmă, compania. Ce au în comun directorii generali de la Apple, Microsoft, Adobe și Google? Sunt buni ascultători, știu să lucreze cu date de business diverse și au o intuiție de care ascultă ce contribuie la setul de calități care îi fac lideri de succes.
2. Abilitatea de a folosi tehnologia pentru productivitate - Directorii executivi de top sunt interesați să caute noi metode eficiente pentru a reduce volumul de lucru, încercând în același timp să îmbunătățească modul în care satisfac cererea pentru produsele și serviciile lor. În timp ce deficitul de forță de muncă rămâne o provocare majoră pentru multe companii, roboții completează rapid acest gol. Liderii de afaceri care au constrângeri să găsească forța de muncă necesară ar trebui să ia în considerare folosirea roboților în activitățile lor pentru a crește productivitatea și a derula operațiunile zilnice.
3. Curiozitate autentică și dorință de învățare - Liderii de top sunt în mod natural curioși și dornici să învețe ca să-și transforme mentalitatea. Liderii ar trebui să adopte întotdeauna învățarea continuă pentru a înțelege transformarea rapidă a industriei, pentru a se putea adapta rapid, a-și dezvolta abilitățile și a-și gestiona eficient echipele. Liderii curioşi văd cu ”ochi noi” probleme vechi și pot să depășească obstacole ce par de netrecut. Ei îşi examinează şi reexaminează abordările punând întrebări de tipul „Ce e diferit”, „Ce-ar fi dacă” şi „Cum”.
4. Încurajarea responsabilității - Atunci când echipele primesc responsabilitatea unui proiect, ele joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor care fac parte din strategia de dezvoltare a companiei. Dar ai grijă să nu micro-gestionezi echipele și liderii acestora. În schimb, permite-le să-și gestioneze autonom sarcinile și să se dezvolte. Dar pentru a rămâne relevanți în industrie, sunt necesare instruiri frecvente pentru a avea mereu în echipe noi abilități și pentru a le reîmprospăta pe cele existente.
5. Conducerea prin exemplul personal - Liderii de succes își inspiră echipele conducând din prim plan. Să oferi un exemplu valoros echipei tale este esențial, dar este și mai eficient să pui în practică lucrurile în care crezi, chiar dacă înseamnă că trebuie să fii în prima linie operațională uneori. Liderii de succes încurajează munca în echipă și impun convingerea că nicio problemă nu este de nerezolvat.
Îți place conținutul? Abonează-te și tu la canalul nostru de KZread → / valoriabusinesssolutions
Urmărește Valoria Business Solutions pe paginile de Social Media:
➥ Facebook: / valoriatraining
➥ Instagram: / valoria.ro
#businesshacks #businesspodcast #clearandconcise #usefulinfo #agileleadership #achievingpotential #performancetips #leadersarelearners

Пікірлер