No video

3D Yazıcılar için En Başarılı ve En Ucuz Baskı Yüzeyi (Bantsız, Yapıştırıcısız, Spreysiz)

Bu videoda "yalnızca düz cam kullanarak ve başka herhangi bir sarf malzemesine ihtiyaç duymadan nasıl 3d baskı alınır?" konusu ele alınmıştır.

Пікірлер: 319

  • @bilalolcayesen4682
    @bilalolcayesen46827 ай бұрын

    Helal olsun kardeşim ağzına sağlık çok güzel ve anlaşılır bir anlatım olmuş 44 yaşından sonra bende heves edip 3D ailesine katıldım.

  • @kemalicecek
    @kemalicecek4 жыл бұрын

    Buralar değerlenir. 😊

  • @muhammetalibulat
    @muhammetalibulat3 жыл бұрын

    Ilk defa bir 3d yazıcı aldım. Ender 3 pro. Aluminyum tabla tamamen duz değildi ve tabla ayarı beni tam olarak hayal kirikligina ugratti. Dediginiz gibi bir cam kestirdim (7.5tl) beyaz sabunla yıkadım ve sonuc muhteşem. Tecrubenizi paylastiginiz icin tesekkur ederim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    İşe yaramasına sevindim. Esas ben teşekkür ederim geri dönüş yaptığınız için.

  • @tolgaozturk7015

    @tolgaozturk7015

    2 жыл бұрын

    Öncelikle iyi günler dilerim. Nisan ayında Ender 3 Pro aldım. Fakat kalibrasyon yapmama rağmen (Her şeyi denedim ve olmadı ) bir türlü tabla düz olmadı. Baskı tam olurken bir nokta kalkıyor. Üst katmanlara çıkarken bu kalkma diğer bölgelerede sıçrıyordu. Firmaya gönderdim geri görderdiler sadece ortayı kalibre edip baskı almışlar ancak ben bu tablanın neredeyse çoğu yerini kullanmak istiyorum. Uzattığım için kusura bakmayın durumun bende oluşturduğu hassasiyeti anlatmak için bu kadar yazma ihtiyacı hissettim. Gerçekten Ender 3 pro'da bu işe yarıyor mu ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :)

  • @muhammetalibulat

    @muhammetalibulat

    2 жыл бұрын

    @@tolgaozturk7015 cam tabla ile kalkma sorunu yaşamıyorum. Ancak cam sürekli temiz olmak zorunda. Cami sabunla yıkayıp kurulayıp koyuyorum sorun çözülüyor. Ayrıca kalkma işlemi ilk katmanda değilde üst katmanlarda oluyorsa, under extrude oluyor olabilir. Yani extruder tam anlamıyla açık değil tıkalı olabilir aklınizda bulunsun

  • @tolgaozturk7015

    @tolgaozturk7015

    2 жыл бұрын

    @@muhammetalibulat Sadece ilk katmanda kalkma durumu oluşuyor sonra baskı istediğim gibi çıkmıyor. Sormak istediğim bir diğer soruda yazdırmak istediğiniz tasarımı seçip başlamasını mı bekliyorsunuz yoksa ilk başta tablayı ısıttıktan sonra mı yazdırmaya başlıyorsunuz ? ( Bu arada bir arkadaş izopropil alkol ile temizlediğini söylemiş belki sizin işinizide kolaylaştırır diye yazma gereksinimi duydum. )

  • @hayrde

    @hayrde

    6 ай бұрын

    benim tablamda da çarpıklık var çözüm cam tabla değil mi ?

  • @kucukmucidindunyas6282
    @kucukmucidindunyas62823 жыл бұрын

    Arkadaşlar hepinize merhaba bende kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim videoda bahsedildiği gibi cam gerçekten çok güzel bi malzeme ve baskının altı çok güzel çıkıyor camı kullanırken çok dikkatli sıfırlama yapın eğer nozzle camı çizerse cam kırılıbilir ısındıktan sonra. sürekli sabunlu suyla yıkamaya gerek yok baskıdan önce ipa (izopropil alkol ) yada kolonyo ile camı silip başlattığınızda gayet güzel yapışıyor 4 5 baskıdan sonra brim (kenar) atmayada gerek kalmıyor el alışkanlığından ekstra size tavsiyemde vazı yazıcıların stok yayları çok yumuşak oluyo ve kalibrasyon tutmuyo sarı yada mavi yaylarla değiştirince çok fazla tabla ayarı yapmaya gerek kalmıyor ( sarı yaylar mavilerdende sert )

  • @Professor_Yoru

    @Professor_Yoru

    2 жыл бұрын

    Selamın aleyküm abi,ben yeni bir yazıcı aldım cr6 se, herşeyini montajını senin videonu izleyerek ayarladım ancak otomatik kalibrasyon yaparken makine nozzle z ekseninde inip çıkarken otomatik kalibrasyon da tabloya değiyor altına kağıt geçmiyor,z eksenini 1 mm gibi bir yerde z 0 yapabilirmiyiz veya başka bir aklınızda çözüm varmı

  • @ramilvaliev
    @ramilvaliev3 жыл бұрын

    ustacım çok faydalı temiz video, ben ise bazen cam üstüne yapıştırılmış sticker şeklinde bulditaka yapıyorum ilk katmanlardan sonra tabla ısısını kapatıyorum uzun baskılarda iyi yapışma ve elektrik ekonomisi oluyor :)

  • @yusuf.agcadag

    @yusuf.agcadag

    2 жыл бұрын

    tabla ısısını kapatınca baskı ayrılmıyor mu ya soğuduğu için? Cam yüzey kullanıyorum ve soğuyunca baskı ayrılıyor tabladan. Bu sebepten uzun süreli elektrik kesintilerinde baskılarım da çöp oluyor malesef.

  • @nzmklc9184
    @nzmklc91843 жыл бұрын

    Teşekkürler paylaşım için bu tekniği uzun zamandır kullanıyorum. Kesinlikle en iyi çözüm. ilave olarak tabla seviye ayarına dikkat çekmek istiyorum.tüm bunları yaptıktan sonra hala yapışmıyorsa seviye ayarından başka brley değildir.

  • @yusuf.agcadag
    @yusuf.agcadag2 жыл бұрын

    Bende ende 3v2 cam tablalı yani borasilikat mı deniyor ondan var. Başlarda bilmeden hep spatula ile kaldırdım baskıları. Ama zamanla tabla yüzeyi dokusu kaybolmaya başladı. Bende bildiğimiz bulaşık deterjanı ile yıkayarak kullanmaya başladım. Bu fikri de bir yerde görerek değil, başlarda izopropil alkolle sildiğim tabla yüzeyine dokunduğum yerlerden baskının kalkmaya başladığını farkedince parmağımdaki nem bile tabla yüzeyini bozuyor diyerek bulaşık deterjanı ile yıkadıktan sonra asla yüzeye elimi dokundurmadan mikrofiber cam bezleri ile kurulayarak kullanmaya başladım. Sonuç? artık tabla yüzeyine yapışmama gibi bir sorunum kalmadı. Bir tane cam bezi edinin ve baskı öncesi yıkadıktan sonra kurulamayı cam bezi ile yapın. Çünkü cam bezleri asla toz bırakmaz peçete veya sıradan bezler gibi. Bu da mükemmel sonuç demek. Ancak bir süre sonra yıkamaktan bıktım ve gittim saç spreyi aldım ve baskıya başlamadan hemen önce yüzeyi cam bezi ile tozdan arındırıp, çok ince bir katman spreyliyorum. Sprey asla sıvılaşmamalı. Yani bir noktaya süreklü tutmayın ki birikip sıvı haline gelmesin. Spreydeki yapıştırıcı etki baskıyı tabladan asla ayırmıyor ve soğuyunca da kolaylıkla ayrılmasını sağlıyor. Deneyin bu iki yöntemi de derim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    Жыл бұрын

    Hemen sökmeye çalışmayın. Tabla soğuduktan sonra baskı kendini atıyor zaten.

  • @yusuf.agcadag

    @yusuf.agcadag

    Жыл бұрын

    @Oskat kardeşim baskı baslarken eğilip nozzle ucuna bak. Baskı başlarken nozzle tablaya çok yakın başlıyor o sebepten nozzle filamenti ezerek yapistiriyor tablaya. Bu sebepten de çok zor çıkıyor tabladan baskıların. Öncelikle tabla ayarını çok iyi yapmalısın. Bir de ender3 V2 modelinin Z stop yani yüksekliği ölçtüğü düğme doğru çalışmıyor. Her zaman aynı yükseklikte algılamıyor. Baskıya başladığında eğilip bakarak nozzle'nin bir A4 kağıdı kalınlığında zeminden yüksekte olduğundan emin ol. Eğer daha fazla yüksek olursa bu sefer de baskı esnasında tabladan ayrılabilir ve baskı çöp olur. Ben her baskı baslangicinda bir 2-3 kat etek artırıyorum. Bu baskıdan bağımsız olan çerçeve gibi olan ayar. Bu kısmı atarken hem nozzle yüksekliğinin doğruluğundan emin oluyorum, hem de tablaya yapışma konusundan emin oluyorum. O ilk cizgine parmağınla dokunup kalınlığını hissetmeye calis. Fazla yüksek olursa kolayca çıkar ve baskı hatalı olur. Çok ince olursa da bu bahsettiğin tabladan ayiramama sorununu yaşarsın ve fil ayağı denen baskının ilk katmanlarda sağa sola yayılmasına sebep olursun. Bu da ölçüleri mikron seviyesinde bozar. Bunları zamanlar öğreneceksin. Kolay gelsin ☺️

  • @SuperVolkan12
    @SuperVolkan123 жыл бұрын

    ender 3 v2 nin orj cam kaplamalı camına ilk başta çok güzel yapıştığı halde sonradan hiç tutmaz olmuştu. diyordum içimden 1 makara baskıdan sonra bozulan dandik bir şey yapmışlar diyordum. bu videoyu izledikten sonra sabun ve bulaşık süngerinin yumuşak yüzeyi ile ovarak temizledim ve süper yapışmaya başladı. sıkıntı da şuymuş .çıktıyı ayırırken ve tabla ayarı yaparken sürekli elimin teri yağı bulaşmış olduğu için baskı yapışmıyormuş . bu video için çok teşekkür ederim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Rica ederim. İyi baskılar.

  • @onursevim10
    @onursevim103 жыл бұрын

    Elinize sağlık. Dün camcıdan 4 mm kalınlığında bir cam kestirdim. 5 lira tuttu. Eve geldim dediklerinizi uyguladım ve ilk baskımı aldım. İlk katman pürüzsüz bir şekilde çıktı hocam. Çok teşekkürler. Takipteyim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Sevindim. İyi, sorunsuz baskılar dilerim.

  • @onuryazc8300

    @onuryazc8300

    3 жыл бұрын

    hocam ben de 4mm kestim ama nozzle manyetik tablaya göre ayarlı olduğundan çok aşağı iniyor siz onu nasıl ayarladınız? yani mantetik tabla 1 mm ise bu cam 4mm ya o 3mm farkı nasıl halledicem

  • @onursevim10

    @onursevim10

    3 жыл бұрын

    @@onuryazc8300 alttaki yaylar ile hocam

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    @@onuryazc8300 bunun en iyi yolu şudur: yeni cam tablanızı yerleştirin. Alttaki ayar vidalarını tamamen gevşetin ve sonra üç, dört tur sıkın. El ile nozzle ı arada bir kağıtlık boşluk kalacak şekilde tablaya yaklaştırın ve son olarak sol altta ayarlanabilir bir anahtar olacak bunun adı endstoptur. Bunun vidalarını gevşetip biraz yukarı almalısınız. Alet, z ekseni bu anahtara deydiği zaman tablaya sıfır olduğunu anlayabiliyor. Özetle tablanız kalınlaştıysa endstopunuzu yukarı çekmeniz lazım demektir.

  • @erdemtaskn8256

    @erdemtaskn8256

    2 жыл бұрын

    @@HEZARFENN hocam merhaba. tşk ederim video için.3d yazıcıyı yeni aldım (cr6 se model) acemilik yaşıyorum. Sordugum soru saçma gelebilir. kestırdıgımız cam tablayı yazıcının kendı tablasının uzerıne mı koyacağız. yoksa onu cıkartıp yerıne kestırdıgımız camı mı koyacagız. çok tsk ederım sımdıden. ıyı gunler.

  • @omerdogruer590
    @omerdogruer5904 жыл бұрын

    Dediklerinizi harfiyen yaptım çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim bu tarz videolarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    4 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

  • @veyselegret
    @veyselegret3 жыл бұрын

    Eski videoymus fakat aci tecrubelerle en uygun mavi bant oldu benim cozumum. Cunku tabla isiticisini kullanmak istemiyorum ilk katmandan sonra kapatiyorum isitmayi sorunsuz baski aliyorum. Uzun saatler calisan bu yazicilarin tablasinin sicak kalmasi cok mantiksiz bence…..

  • @Son_Goku07
    @Son_Goku073 жыл бұрын

    Ben creality marka özel cam kullanıyorum Curadan tabla ısısını yükseltiyorum ve yapı levhası stilininde kenar kullanıyorum Birazda ilk katman hızını düşürüyorum sprey falan kullanmadım hiç

  • @birolakkus9628
    @birolakkus96282 жыл бұрын

    3d dünyasına yeni adım atan biri olarak böyle güzel insanların değerli paylaşımları daha fazla heveslenmeme sebep oluyor. Bunun için çok teşekkür ederim. Ufak bir sorunum var. Cam a flamet yapışmıyor. Sabunla yıkama alkol ile silme tabla ayarı brim draft ayar denemeleri ne yaptımsa olmadı . Bu konuda değerli yorum ve desteğinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkürler. Tabla ayarınız yanlıştır büyük ihtimalle. Nozzle çok yukarıda veya tablaya çok yakınsa çıktı alamazsınız. Pla çıktı almaya çalılıyorsunuz değil mi?

  • @weebmaster_
    @weebmaster_4 күн бұрын

    build plate adhesion bölümü OrcaSlicer de göremiyorum nerde yardımcı olur musunuz ?

  • @nu8nas667
    @nu8nas6674 жыл бұрын

    gerçekten bunu arıyordum en iyi anlatımı sizin kanalınızda buldum çok teşekkürler

  • @whatsproblem7821
    @whatsproblem78213 жыл бұрын

    Kitap gibi anlatım olmuş. Teşekkürler...

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Teşekkürler.

  • @MahmutGundogdu
    @MahmutGundogdu4 жыл бұрын

    Delikli orjinal creality cam tabla denedim. Mucize değil. Normal cam ve saç spreyi denedim güzel yapışıyor ama her marka sac spreyi aynı sonucu vermiyor. Buildtak tarzı orjinal etiketi direk ıstıcı tablaya yapıştırdım. tablam yamuk olduğu için bl touch ile mesh yaptım. Bu seferde öyle bir yapışıyor ki çıkmıyor. Cam koymak güzel ama yazıcıyı ağırlaştııyor. etiket de hem eskiyor hem de tam cözüm olmuyor. sırada mavi bant ve yay celiği var.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    4 жыл бұрын

    Camın kalınlığı ne idi? 2mm seçerseniz ağırlık yapmaz gibi.

  • @marcoloji
    @marcoloji3 жыл бұрын

    Dün denedim. Sonuç efsane.. Kardeşim çok sağol. Sakın gidip paranızı boşa harcamayın. 5 TL'ye şipşak halloldu camcıda. Yapışmada kesinlikle hiç sorun olmadı. 70 derece tabla sıcaklığı ile 5 noktalı kalibrasyon baskısı aldım, yok böyle kusursuzluk. Tekrar sağolasın..

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Rica ederim. Ne mutlu bana.

  • @muazberne2603

    @muazberne2603

    2 жыл бұрын

    İyi günler merak ediyorum da bende 2mm kalınlığında cam kestirdim ama tabla sıcaklığı 60 dereceye çıktıgında cam kırılırmı ondan çekiniyorum yazdırmıyorum. Bilgilendirebilirmisiniz ?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Merhaba, cam ısınınca kırılmaz merak etmeyin. Fakat camı hafif nemliyken tablaya koyduğunuzda arada bir vakum oluşuyor, sonradan bu camı temizlemek için sökmek istediğinizde zorlanabilirsiniz. Ben bu esnada bir cam kırmıştım bu şekilde. O yüzden 4mm ve yukarsında kalınlıklar daha uygun.

  • @muazberne2603

    @muazberne2603

    2 жыл бұрын

    @@HEZARFENN elimde artillery sidewinder x1 var endstop sensörü seviyesini yükseltemiyorum yükseltmem için yeni vida deliği açmam gerekiyor. Bundan dolayı tabla level ayarını yaptığımda nozzle ile tabla arasında max. 3 mm lik bir boşluk oluşuyor. 2 mm cam tercih etmemim bir sebebi bu. Bahsettiğim yazıcıyla ilgili bilgiliyseniz değerli bilgilerinizden faydalanmak isterim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    @@muazberne2603 endstop vslot üzerinde değil mi? Bence delik açmadan bir çözüm bulunabilir.

  • @cotyoran0652
    @cotyoran0652 Жыл бұрын

    Creality CR6 SE yazıcım var. Brim atmadan keskin kenarlı parçalar yazıcıdan kavlıyor. Brim atmayacaksam da saç spreyi kesin gerekiyor. Ama saç spreyli parça da aşırı iyi yapıştığı için bazen soğuma süresi 10-15 dk bile oluyor. Maalesef tam ideal yöntemi bulamadım. PEI tablaya geçeyim diyorum ama onun da eksileri varmış. Ne yapsak bilemedik :(

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    Жыл бұрын

    Çok acil almam gerekiyorsa ayna ile birlikte suya tutuyorum ben. Hemen soğuduğu için bırakıyor parçayı.

  • @UzunKamis
    @UzunKamis Жыл бұрын

    Hocam, öneriler için teşekkürler. Vidyonuzu izledikten sonra şu fikir aklıma geldi. 220x220mmlik tablam için 250x220mmlik 2 adet cam kestireceğim. Ön ve arkadan 15mm olan fazlalıklar camı tabladan kolayca almamı sağlayacak. Baskı alırken, sağ ve sol yandan 2şer adet kıskaç ile camı tablaya sabitleyeceğim. Bir baskım bitince camı alıp soğuk bir ortamda bekleteceğim. Bu esnada diğer cam üzerine baskı yapacağım. Ön ve arkadaki 15mm fazlalıkların olduğu kısma da plastikten tutma yerleri ayarlayabilirim...

  • @kayabey53
    @kayabey532 жыл бұрын

    Selamlar güzel bir video olmuş deneyeceğim. Başarılar diliyorum

  • @justswedish
    @justswedish2 жыл бұрын

    ben ultimaker 2 extended iel birlikte ayna kullanıyorum ve pritt sürüyorum 1 kere sürdüğüm zaman temizleyene kadar yetiyor veya hiç bir şey sürmek istemeyenler kenar seçeneğini açmaları gerekiyor cura da yoksa baskılar tabladan kalkıyor kenar veya radye seçeneğinin açık olması gerekiyor veya pritt sürmeniz gerekiyor

  • @plazmax
    @plazmax3 жыл бұрын

    Merhaba, tabladaki yamuklugu gidermenin birkac yolu var. Bende enderin buildtakini ayna ile degistirmistim ama ipa sa iyi bir yag cozucudur baskiyi bence tablayi disariya alarak sokmek daha mantikli yatak kalibrasyonu kacma ihtimali var, sizin dediklerinize ilave heosu yapilsada bed levelling cok iyi olmasi lazim bu olmazsada yuzey temizde olsa kalkma yapar diger bir husus parca sogutucu fanin calismaya baslama ayati ilk katmanda baslatilirsa gene kalkma yapma durumu var yeni kullanicilar dilimleyicide onu gozardi ediyorlar. Yuzeyini cok sevmediginiz icin degistirmemieiniz yanlis anlamadiysam cami ama yay celigi ve powercoated sheet te var bende acaip rahat o konuda ipa ile siliyorum sadece baski oncesi o kadar bir inceleyin derim, guzel icerikler emeginize saglik iyi calismalar.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Yay çeliği de iyi bir seçenek tabii. Üzerine bant yapıştırarak mı kullanıyorsunuz? O bant ne kadar arayla değişiyor?

  • @plazmax

    @plazmax

    3 жыл бұрын

    @@HEZARFENN ben mavi banta bir turlu alisamadim kullanmiyorum ama 4-5 baski maks diyelim, ben yay celigi ustune pei siparis ettim onun yerine power coated sheet cift tarafali textured sheet geldi onu kullaniyorum oda bir yay celigi sonucta, trde enderin tablasina uygun pei bulamadigim icin yurtdisindan aldim oda yanlis geldi 300x300 buyuk giyotinde 235x235 e kestirdim, eger elinizde yay celigi var ise pei sticker alip yapistirin oda cama benzer yuzey verir tam ayni olmasada.

  • @arifbilgen9211
    @arifbilgen92112 жыл бұрын

    Ben crealıty ve 6 se kullanıyorum tablası cam ama performans olarak hızlı eskiyor bende saç spreyi kullandım ama iyice rezil oldu bende manyetik tabla aldım gayet raha kullanımi var.

  • @berkayylmaz5297
    @berkayylmaz52973 жыл бұрын

    Anlatımınız için çok teşekkürler. İzleyiciniz olarak sizden bir içerik ricasında bulunmak istiyorum. Kendi 3d yazıcımızı nasıl yapabiliriz? İstediğimiz boyutlarda printer tasarlarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? İşleme alma ve ilk baskıyı alma bölümüne kadar neler yaparak ilerlememiz gerekiyor? Bunları kapsayan bir video çekerseniz çok memnun olurum. Başarılar, kolay gelsin..

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Berkay bey merhaba, yazıcı toplama konusunda benim de bir tecrübem yok henüz. Ama kendime bir Prusa klonu yapmayı düşünüyorum. Bunu yaparken de bir video çekerim elbette. Ama şahsi görüşüm öncelikle hazır bir sistemle başlamanın daha avantajlı olduğu yönünde. Çünkü yazıcı elektronik ve mekanik birçok parçadan oluşuyor ve hangi parçada ne sorun olduğunu anlamak ancak kullana kullana, zamanla mümkün oluyor. İlk olarak fiyat/performans ürünü bir yazıcı ile başlayarak temel işleyişi anlamak lazım. Önerinizi bir kenara yazdım. Teşekkür ederim.

  • @PatenHareketleri
    @PatenHareketleri4 жыл бұрын

    Çok güzel bende bu şekilde uzun müddet kullandım fakat artık yay çeliği ve mavi bant kullanıyorum. Bu şekilde tablayı sürekli sıcak tutmadan eco modda, kalkma olmayan baskılar alabiliyorum. Alt yüzey temiz, elektrik sarfiyatı daha az. 7-24 baskı alanlar için tabla ısıtmak da bir maliyet malesef. Güzel video emeğinize sağlık :)

  • @KealTR

    @KealTR

    2 жыл бұрын

    Merhaba, dediğiniz tabla yöntemine hala devam ediyor musunuz? Sonuçlar nasıl ?

  • @PatenHareketleri

    @PatenHareketleri

    2 жыл бұрын

    @@KealTR ediyorum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Yay çeliği tabla, üzerine 3m marka mavi kağıt bant. Bant eskidikçe eskiyen bölgeleri söküp değiştiriyorum.

  • @KealTR

    @KealTR

    2 жыл бұрын

    @@PatenHareketleri Henüz yeni olduğum için yay tabla olayını bilmiyorum. Fakat tabla ısıtmasını kapalı şekilde baskı alabilmek gerçekten güzel olsa gerek.

  • @PatenHareketleri

    @PatenHareketleri

    2 жыл бұрын

    @@KealTR yaziciniza göre internetten yay çeliği tabla diye arayın. Facebook gruplarinda falan kestirip satiyor insanlar. Ben mühendisim kendim çizip kestirdim lazercide.

  • @mustafabeyceoglu6303
    @mustafabeyceoglu63033 жыл бұрын

    Ultrabase kullanıyorum, i3 megayla beraber geldi ancak bir yılından sonra normal camdan farkı kalmadığını gördüm ayrıca genleşip daralmadan solayı yapışık haldeki cam yer yer yapışkandan kurtulup çıkmalar yaptı çözüm olarak yapışkan yüzeyi tamamen temizledim ve ultrabase'i bende bu yöntem ile kullanmaya başlaım eski performansını aratmamaya başladı :)

  • @KealTR

    @KealTR

    2 жыл бұрын

    Ben Mega X modelini yeni aldım ve bir iki baskıdan sonra kirlenen yüzeyi temizlemek niyetiyle kolonyayı vurunca o dediğini yüzey olduğu gibi çıktı :D ve peçetedeki lekenin o tutucu katman olduğunu 2 hafta sonra anladım. Hiçbir farkı yok. Cam temiz olduktan sonra hiç bir şeye gerek yok.

  • @benkaptankirk
    @benkaptankirk3 жыл бұрын

    Musluk suyu ile duruladıktan sonra yüzeye saf su püskürterek tekrar durularsanız şebeke suyunda olan kireç de gitmiş olur. Gerekli mi bilmiyorum. Güzel ve kolay izlenir video için teşekkür.

  • @mstfmrt
    @mstfmrt3 жыл бұрын

    Cam tablayı manyetik tablanının yapışık kısmınının üstüne koydum videoda siz de öyle yapıyorsunuz gibi anladım, lakin bu gün tablayı kaldırmayı denediğimde kaldırmadım bayağı yapışmış gibi böyle bir durum yaşıyor musunuz tavsiyeniz var mıdır?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Evet özellikle ıslak koyduysanız vakumlanmış gibi yapışır. İkisi arasına iğne gibi ya da maket bıçağı gibi ince bir şey ile girerseniz kolaylıkla ayrılacaklardır. Camı köşe noktalarından kanırtmamak gerekiyor ama.

  • @mstfmrt

    @mstfmrt

    3 жыл бұрын

    @@HEZARFENN sağ olun çok yardımcı oldunuz :)

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Rica ederim.

  • @tolgaozturk7015

    @tolgaozturk7015

    2 жыл бұрын

    @@HEZARFENN Dediğiniz gibi yaptım sonunda çok güzel baskılar almaya başladım. Bu sorunla bende karşılaştım aynı videoda yine sorumun cevabını bulmam çok mutlu etti. Çok teşekkür derim .

  • @ercintorun1085
    @ercintorun10854 жыл бұрын

    Arada camı alkol + su karışımı(ben kolonya ve su ile yapiyorum) ve kağıt havlu ile el degdirmeden silince de sabunlu su ile yıkamaya pek gerek kalmıyor. (Yeterince uzun süredir yapmadığım için kesinlikle sıfırlıyor diyemem)

  • @kezahakeza4136
    @kezahakeza41363 жыл бұрын

    cam tablanın üzerini ince gridli bir zımpara aile zımparalarsak yapışmaya bir etkisi olur mu ender 3 ün temperli camı da biraz pürüzlü galiba

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Merhaba, bu dediğinizi ben denemiştim. Daha derin izler bırakabilmek için kalın zımpara ile denedim üstelik. Çok etkili oldu diyemem. Pürüzsüz ve temiz bir yüzey daha iyi iş görüyor gibi.

  • @ertuncilbeyli
    @ertuncilbeyli4 жыл бұрын

    Çelik tamamiyle düz bir tablam var üzerinde buildtak kullanıyorum, bir önceki buildtak daha pütürlü bir yüzeye sahipti çok memnundum eskidiği için başka bir tane kullanmaya başladım bu daha az pütürlü, bazı filamentlerde hiç sorun yok ama bazılarında kalkmalar oluyor özellikle esun ( bu arada hepsi pla). Bir de cam deneyeceğim bakalım ne olacak. Ellerinize sağlık

  • @batuhansen1091

    @batuhansen1091

    3 жыл бұрын

    Hocam merhaba denediniz mi ? Sonuç nedir

  • @ertuncilbeyli

    @ertuncilbeyli

    3 жыл бұрын

    @@batuhansen1091 merhaba, gayet güzel oldu, bazı filamentlerde yine tam tutmayabiliyor, tablayı kalibrasyonunu biraz daha yüksek ayarlıyorum böylece daha bastırarak yazıyor ve iyice yapışıyor, o da olmazsa çok nadiren prit kullanıyorum. Ben memnun kaldım

  • @onurcanbagatir3285
    @onurcanbagatir32853 жыл бұрын

    Hocam çok temiz bir anlatım yapmışsınız teşekkür ederim. Size başka bir konu hakkında sorum olacak. Ender 3v2 kullanıyorum orjinal tamperli cam kullanıyorum. Pla basarken tabla tozlu bile olsa yapışmama gibi bir sıkıntı olmuyor. Fakat microzey abs+ aldım onu bir türlü hiçbir önlem almadan yapıştıramıyorum. Cura da tabla yapışma seçeneklerinden kenar seçeneğini seçip fazla uzunluk yapıp kenarlardan bantlıyorum. Ama bu çözüm beni tatmin etmiyor. Bu işi bantsız prirsiz nasıl çözebilirim

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim Onurcan, abs basarken bu yöntemlerin hiçbiri işe yaramıyor ne yazık ki. Hele ki havalar soğuduğu bugünlerde parçanın tablada kalma ihtimali çok düşük. Abs konusunda ısrarcı iseniz yazıcıya bir kabin yaptırmanızı öneririm. Ya da en azından üç tarafı kapalı bir alanda deneyin. Ani ısı kaybı sebebiyle çıktınız şekil değiştirip tabladan ayrılıyor çünkü.

  • @asgokcen
    @asgokcen3 жыл бұрын

    Videodaki bilgileri çok uzun süredir biliyorum. Brim(Etek olarak geçer Türkçe kullanıyorsanız programı) 3 mm den fazla vermeniz iyidir. Ben 5 mm kullanıyorum ve ortalama kışın 20 derecelik odada 50 derece tabla ısısı oluyor. Temizlik için izopropil alkol(IPA) kullanın. Suda kireç olduğu için kuruyunca sorun çıkartıyor. Bir de kağıt havlu yerine cam temizleme bezi kullanın. Ufak bir uyarı: alkolü tabla soğukken yapın. Ve 5 dj kurumasını bekleyin. Cam tertemiz olacak ve hiç kalıntı kalmayacaktır. Suda ki kireç zamanla çizecek camı. Telefonun lensini de bu yöntemle temizleyebilirsiniz. İpa bu konuda çok iyi. Elimize sürdüğümüz dezenfektanın ana maddelerinden biri. Kokusunu aldığınız anda demek istediğimi anlarsınız.

  • @asgokcen

    @asgokcen

    3 жыл бұрын

    Ekleme yapayım. Filament testlerinden bu videoya atladım. Elas 3d filamentini görmüştüm. Yarın ulaşacak. Videolarınızı ilgiyle takip ediyorum. Teşekkürler.

  • @enessberberr
    @enessberberr5 ай бұрын

    Hocam selam bu video için takip ettim başarılar dilerim 🎉

  • @AyhanEmreKorucu
    @AyhanEmreKorucu4 жыл бұрын

    Gerçekten harika bir anlatım. Tebrik ederim

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    4 жыл бұрын

    Teşekkür ederim Ayhan Emre Korucu.

  • @ERCUMENTAYTAN
    @ERCUMENTAYTAN Жыл бұрын

    Bende cr6se cam tabla kullanıyorum Cif le haftfada bir yıkıyorum işe yarıyor .

  • @cohen2121
    @cohen21215 ай бұрын

    manyetik tablayı atıp cam tablaya geçtim tablayı 65 derecede çalıştırınca hiçbir şekilde kalkma sorunu olmuyor brim(yapıştırma) her parçada uygun olmuyr

  • @melihapa3884
    @melihapa388415 күн бұрын

    Merhaba.. emeğinize sağlık.. kaç mm cam kullanmak gerekir? Camın kalınlığı ne olmalı?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    11 күн бұрын

    3 ya da 4mm ideal. Daha kalını zor ısınıyor, daha incesi kolay kırılıyor.

  • @melihapa3884

    @melihapa3884

    11 күн бұрын

    @@HEZARFENNteşekkürler

  • @lustt20
    @lustt203 жыл бұрын

    Ender 3 pro yazıcımda tabla yüksekliğimi ayarlıyorum ancak ilk baskıya geçtiği zaman alt tabanını yaparken çok az yükseliyor ve filament yüzeye yapışmıyor ve karma karışık şeyler ortaya çıkıyor yardım edin lütfen

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Ya tabla ayarını yapanıyorsunuz ya da tablanız yamuk o halde.

  • @canturkgebzeli5756
    @canturkgebzeli5756 Жыл бұрын

    Cam yüzeyi yaklaşık bir yıldır kullanıyorum . Yalnız filamentlerden ABS ve PetG kullandığımda (bunların tabla sıcaklıkları yüksek) soğuma sonrası ürünü almak istediğimde camın yüzeyini de kopararak alıyor. Daha doğrusu ürünü zorlanmadan aldığımda, ürün altında cam kalıntıları ile beraber geliyor.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    Жыл бұрын

    Abs'de değil ama petg'de bu benim başıma da çokça geldi. Araya saç spreyi gibi bir katman atmak mantıklı geliyor bana petg için. Ve tabla iyice soğumadan çıktıyı almaya çalışmamak tabii.

  • @guneremre
    @guneremre9 ай бұрын

    Solid polikarbon levha kestirin. Bantsız, Yapıştırıcısız, Spreysiz, üstelik tabla ısıtmaya da gerek yok.

  • @-Anon101
    @-Anon1012 жыл бұрын

    Merhabalar benim elimde ender 3 v2 var ancak tabla ısıtıcısı bombeli duruyor ve doğru kalibrasyon yapsam dahi hatalı baskılar alıyorum ve cam tabla kullanmaya karar verdim ancak eski manyetik tablayı sökmeli miyim yoksa tablanın üstüne canımı koymalıyım ayrıca 2:22 dakikada olduğu gibi tablayı nasıl sökebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Fabrika çıkışlı tablaların çoğunda bombe var ne yazık ki. Manyetik yüzeyin üzerine koyabilirsiniz camı direkt.

  • @-Anon101

    @-Anon101

    2 жыл бұрын

    @@HEZARFENN çok teşekkür ederim hocam

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    @@-Anon101 rica ederim.

  • @selfchannel6568
    @selfchannel65682 жыл бұрын

    Allah razı osun

  • @huseyinhzl3601
    @huseyinhzl36013 жыл бұрын

    Merhabalar videoyu yeni izledim birkaç sorum olacak camın alt yüzeyini kurutmadan mi tablaya koyuyorsunuz ve niçin. Teşekkürler

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Merhaba Hüseyin bey. Önceleri dediğiniz gibi alt yüzeyi kurulamadan camı yerleştiriyordum. Çünkü orada kalan nem aniden buharlaşınca tabla ile cam arasında bir vakum etkisi yapıyor ve kıskaç kullanmadan camın sabit kalacağına emin oluyordum. Fakat bunu yapınca da sonrasında camı sökmek gerektiğinde çok zorlanıyorsunuz. Sanki tutkal ile yapıştırılmış gibi oluyor. Şimdi iki yüzeyi de kurulayıp kıskaçlar ile camı sabitliyorum. Tekrar söküp yıkamam gerektiğinde daha kolay oluyor.

  • @huseyinhzl3601

    @huseyinhzl3601

    3 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @user-oo9ed6gt6u
    @user-oo9ed6gt6u2 жыл бұрын

    Ben ender 3 v2 kullanıyorum ilk baskılarım sorunsuz yapışıyordu aynı bölgeye devamlı baskı yapınca yapışmadığını fark ettim (8 saatlık baskı 7. Saatinde tabladan çıkıp baskı çöp olunca bende deneme amaçlı kolonya yla bir sildim tablayı baktım çok güzel yapışıyor o gün bu gündür kolonya kullanıyorum yanlız kolonya uçmadan peceteyle değil fiberoptik veya gözlük bezi ile temizlemenizi öneririm

  • @SuleymanAydnVideolari
    @SuleymanAydnVideolari4 жыл бұрын

    Hocam sana zahmet baskı aşamasını anlatabilir misin. Mesela bir model basarken dilimleme programını ve ayarlarını gösterirseniz çok iyi olur. Mesela bu videoda 3mm keskin köşeler için bir ayardan bahsetmişsiniz. Bu tür detayları öğrenmek istiyorum.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    4 жыл бұрын

    Süleyman bey bu detaylara şu videoda değinmiştim: kzread.info/dash/bejne/p4SkwamDqtXIc7Q.html Ama tekrar bir özet geçeyim tabi. Öncelikle dilimleyici olarak Cura'yı kullanmayı tercih ediyorum. Octoprint gibi yardımcı yazılımlarla uzaktan kontrol ve takibi kolay oluyor çünkü. Ayarlar konusunda ise ısı olarak firmanın önerilerine ve Cura'nın standart ayarlarına yüksek oranda sadık kalıyorum. Fakat yazıcı bir kabin içinde değilse ve hava akımına maruz kalıyorsa keskin köşeli ve tablanın büyük kısmını kapkayan baskılarda özellikle köşelerde kalkmalar yaşanbiliyor. Bunu önlemek için brim(yani etek) seçeneğini aktif ediyorum. Pla baskılarda bu şekilde cam üzerine sıkıntısız çıktılar alabiliyorum. Abs'yi yeni yeni denemeye başladım ama gördüğüm kadarıyla kabin olmadan baskı almak çok zor.

  • @hamitsalih1591
    @hamitsalih15912 жыл бұрын

    16cm çapında daire bastım altı cam gibi çıktı tavsiye ederim

  • @vahsisavasc8029
    @vahsisavasc80293 жыл бұрын

    Merhaba arkadaşlar ben ender pro 3 aldım kurdum a4 le ayar yaptım kendi içindeki kediyi sorunsuz bastı sonra kendi istediğimi bastırmaya çalıştım olmadı başka modellerde denedim onlardada sorun oldu modeli basmaya düzgünce başlıyo 3 yada 4 sıraya kadar düzgünce basıyor sonra bastığım şeyler tapladan ayrılıp dönmeye başlıyo tapla sıcaklığını 85 yaptım olmadı stick yapıştırıcı sürdüm olmadı radya ekledim olmadı ilk katmanları yavaş bası seçtim oda olmadı lütfen yardım edin

  • @inanagr7871

    @inanagr7871

    2 жыл бұрын

    Selam, bende de aynı sıkıntı var idi. İlk katmanlı kalınlığı 0.3 mm ve ilk katmanlı sıcaklığı 210 yapınca düzeldi.

  • @MrRobotCode
    @MrRobotCode2 жыл бұрын

    Teşekkürler, geçekten harika bir içerik olmuş

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Rica ederim.

  • @mehmeterdogrul8385
    @mehmeterdogrul83853 жыл бұрын

    Güzel anlatım ve bilgili bir dokunuş olmuş. Teşekkür ediyorum.

  • @metronom_81
    @metronom_81 Жыл бұрын

    GZLDİ

  • @ismailozdemir7698
    @ismailozdemir76982 жыл бұрын

    Denedim başarılı video için teşekkürler

  • @ArmutOkulu
    @ArmutOkulu5 ай бұрын

    Dostum benım 3pro elegoo var cam algılamıyor ne yapalım yardımcı olur musun

  • @antares9677
    @antares96773 жыл бұрын

    sagol. faydali bir video olmus. merak ettim neden beyaz sabun ozellikle kullandiniz acaba? camin yuzeyini daha tutnabilir yuzey haline mi getiriyor? (kusura bakmayin ingilizce klavyeden yazdim.)

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Çünkü beyaz sabun iyi bir yağ sökücüdür. Bunun yerine bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz. Burada önemli olan cam yüzeyinin kir, toz ve her türlü yağdan arındırılmış olmasıdır.

  • @antares9677

    @antares9677

    3 жыл бұрын

    @@HEZARFENN Tesekkurler. Cevap icin. Uzun zamandir bir cozum ariyordum. Buldum sizin sayenizde

  • @antares9677

    @antares9677

    3 жыл бұрын

    Merhaba ben yonteminizi denedim. Ancak yapismiyor tablaya baski.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    @@antares9677 pla mı basıyorsunuz?

  • @antares9677

    @antares9677

    3 жыл бұрын

    @@HEZARFENN abs basıyorum. Baskı ilk katmanda yerinden çıkıyor. Dediğiniz şekilde temiz bir cam üzerinde baskı aldım.

  • @havasss
    @havasss2 жыл бұрын

    Bende cam hariç başka hiçbişey kullanmıyorum. Sadece Nylon filament biraz isteksiz. Ben tabla yok zaten sadece cam var. Fakat şunu öğrendim ki temperli camlar düz değiller. Temper işlemi gereği yüzeyleri bozuluyor. Sadece kimyasal temperlerme ile yapılan camların yüzeyi düzgün. Eğer 70 dereceleri geçmiyorsanız düz cam alın temperli almayın. Düz cam düz =)

  • @havasss

    @havasss

    2 жыл бұрын

    Hala yapıştıramıyorum diyen varsa nozzle ile tabla arasındaki boşluk ya fazladır ya azdır. Cam en kolay baskı yüzeyi. (özel filamentler hariç)

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Temper muhakkak gerekli değil bence de. Ayna alıp sık değiştirmek daha mantıklı. Aynada deformasyon varsa göze çarpıyor çünkü. Naylon ile ne tür çıktılar aldınız merak ettim?

  • @havasss

    @havasss

    2 жыл бұрын

    ​@@HEZARFENN PLA ile gerekli değil evet. Benim tabla 500x500mm. Düz cam denedim ama 70-80 derecelerde kırıldı. Boyut ve ısı dağılımı faktörü var. Naylon'un kimyasal dayanımı çok yüksek. Arabada benzin tankı içinde çalışan bir parça yaptım dalgalanmayı engellemesi için. 7 cm çapında dişli bastım çok sağlam oldu. Naylon aslında çok güzel bir malzeme ama nemiyle uğraşılmaz sünger gibi çekiyor hemen. Birgün önceden hazırlık yapmak lazım.

  • @havasss

    @havasss

    2 жыл бұрын

    Camın üzerine UV baskı yapan yerler var. 50 liraya yapıyolar güzelde görünüyor. Sadece kimyasal temperleme yapan yer bulamadım. Camdaki yüzey bozukluğu büyük baskılarda sorun çıkarıyor.

  • @duguntvv
    @duguntvv8 ай бұрын

    petg filament için kullanılır mı.. k1 de orjinalde leke bırakıyor tablada

  • @ufukdemir7283
    @ufukdemir7283 Жыл бұрын

    Merhaba hocam, cam kestirmekten kasıt sıradan pencere camı mi? Tabla sıcaklığına dayanması konusunda endişeliyim o yüzden sordum.. Allah razı olsun söylediklerin çok mantıklı denemek istiyorum.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    Жыл бұрын

    Merhaba, aynalar düzlük açısından daha başarılı. Ayna camı daha makbul yani ama bulamıyorsanız normal cam da olur tabii. Ama kalınlığı 4mm olsun en az. Diğerleri çabuk kırılıyor.

  • @u.u4819
    @u.u48192 жыл бұрын

    Camı koydum ve mandalla tutturdum. Sonrasında altında lekeler olduğunu farkettim. Su lekesi gibi. Sökmek istediğimde camın çok sıkı yapıştığını gördüm. Normal mi acaba? Bir daha nasıl çıkacak bu cam?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Normal. Su kuruyunca vakum etkisi yapıyor. Kredi kartı gibi ince bir şeyle araya girin. Cam kalkacaktır.

  • @alianildinler
    @alianildinler3 жыл бұрын

    Başkan faydalı video için teşekkür ederim, ben küçük parçalarda denedim bu yöntemi ama her seferinde "warping" ile karşılaştım. Brim ile bile kurtarmadı, brim attığım yerlerden de kalkma oldu. Belki brimin sayısını artırmak gerekebilir ben max 2 tur attım. 5 dakikada soyuyan filament, uzun süren baskılarda illaki camdan ayrılmak istiyor gibi gördüm. Bu yöntemi büyük ve uzun süre alan parçalarda tam olarak sorunsuz şekilde kullanabiliyor musun?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Merhaba, evet kullanabiliyorum. Brim sayısını parçanın büyüklüğü ile orantılayabilirsiniz. Büyük parçalarda 8mm den aşağı kullanmam ben mesela. Pla'da hiçbir sorun yaşamıyor olmanız lazım. Abs basıyor iseniz yazıcının etrafı kapalı olmalı.

  • @ezdikey
    @ezdikey3 жыл бұрын

    +1 cam kütle eklediği için ivmelenmeyi azaltarak daha kalitwli baskı verdiğine dair bir efsane var

  • @aslanmaslan3288
    @aslanmaslan32883 жыл бұрын

    çok çok teşekkürler .

  • @lustt20
    @lustt203 жыл бұрын

    Ender 3 pro 3d yazıcımda manyetik tablam artık yerine yapışmıyor sebebi ne olabilir yardım edin lütfen

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Abs basmayı denediyseniz ya da tablayı 80-90 derecelere çıkardıysanız manyetik yüzey bozulmuş olabilir. Mıknatıslar aşırı sıcakta manyetizmalarını kaybeder çünkü. Size tavsiyem ayna veya cam kestirip koymanız olur. Ben uzun süredir kullanıyorum manyetik yüzeyi.

  • @ROUTEGUIDE-sr8yb
    @ROUTEGUIDE-sr8yb2 ай бұрын

    Hocam benim makinede kendi tablası 0.1 mm bu cam 1mm aradaki kalınlılığı bi türlü ayarlayamadım makinem anycubic kobra plus yardımcı olurmusunuz

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 ай бұрын

    Merhaba, makineyi bilmiyorum ama 0.1mm tabla olmaz. Bir yanlışlık var orada. Yeni makinelerde basınç sensörü olduğu için pei tablanın yerine daja kalın bir malzeme koysanız bile sorun olmaması lazım. Nozzle çok yukarıda kalıyorsa z offset ayarını yapmal gerekir.

  • @ROUTEGUIDE-sr8yb

    @ROUTEGUIDE-sr8yb

    2 ай бұрын

    @@HEZARFENN yok hocam yukarda kalmıyor tam tersi cam tablayı görmüyor camın üzerne baskı yapıyor

  • @velioz2519
    @velioz25192 жыл бұрын

    Camcıya gittim normal bi cam istedim. Ancak ısıya dayanıklı olmayacağını söyledi patlama ihtimali var dedi. Bu camın özellikleri ne olmalı?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Normal cam kestirin. Ben uzun zamandır kullanıyorum. Patladığını görmedim.

  • @Alper.Kayalioglu
    @Alper.Kayalioglu2 жыл бұрын

    benim yazıcımla ilgili yaşadığım bir sorun var ender3 v2 cihazımda tabla hareket ederken diş kaçırma gibi bir ses çıkıyor ve takılıyor hareket edemiyor nedendir acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Kayış gerginliği nasıl? Kayış çok bol ise diş kaçırır.

  • @Alper.Kayalioglu

    @Alper.Kayalioglu

    2 жыл бұрын

    @@HEZARFENN kayışı kontrol ettim gerginliği her seviyede denedim artık motordan şüphelenmeye başladım acaba torkmu üretemiyor diye böyle bir sorun yaşanıda hiç göremedim internette tabla yatağını söküp taktıktan sonra oldu bu sizden ricam eğer mümkünse yatağın nasıl demonte edilip tekrar montaj yapılacağı ile ilgili video hazırlayabilirmisiniz?

  • @ata_demir
    @ata_demir Жыл бұрын

    Peki hocam ısıtıcı olmadan sadece cam kullanarak bu yöntem işliyormu yoksa camın altında ısıtıcı bir katman olmak zorundamı ?

  • @tulkasdh1740
    @tulkasdh17403 жыл бұрын

    Two trees bluer 3d yazıcı siparişi verdim üzerinde alüminyum tabla varmış isterseniz cam tabla ile değiştirelim dediler . Benim pek bilgim yok yardımcı olur musunuz hangisi daha mantıklı

  • @alpercengiz4308

    @alpercengiz4308

    3 жыл бұрын

    Hocam aynı yazıcıdan aldım ne illet bir şey çok sorun çıkardı bana sizde durum nedir

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Alüminyum tabla üzerine konuluyor cam zaten. Değiştirelim mi dediler yoksa cam tabla ekleyelim mi dediler?

  • @tulkasdh1740

    @tulkasdh1740

    3 жыл бұрын

    @@alpercengiz4308 ben uğraşamadım fazla zamanım yoktu zaten sattım

  • @mahmutserdarkeskin05
    @mahmutserdarkeskin054 жыл бұрын

    Hocam bilgiler için teşekkürler.

  • @mevlutyazar9925
    @mevlutyazar99252 жыл бұрын

    Kusura bakmada senin yaptigin taktikle tablayi kac derece isitiyorsun bilemem ama ortalama filamenti tutturmak icin 60 derece ile 90 derece arasinda isi vermen lazim. Uzun sureli baskilarda inanilmaz elektrik harcarsin. Mavi maskeleme bantina yeni gecis yaptim dunya varmis dedim. 60 dereceyle tablaya yapisan filamentlerim oldu ama 100 dereceyle zor yapisan filamentlerimde oldu. O 100 derecede zorlandigim filamenti mavi bant sayesinde 50 derecede basiyorum. Riske girmedim ama tabla isisini 0 yapsam yinede atmaz gibi geliyor

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler. Mavi bant kaç baskıya dayanabiliyor? Marka fark ediyor mu?

  • @mevlutyazar9925

    @mevlutyazar9925

    2 жыл бұрын

    @@HEZARFENN bantta yeniyim okuduklarima gore aldim 3m scotch marka aldim 50 metresini 59 tlye aldim n11 den. Ama 1 baskiyla cop olmuyor ayni bantla suana kadar 2. Baskimi aldim saglam duruyor. Ve dedigim gibi saglam bir yapisma sagliyor cesaret edemedim ama tabla isisini 0 yapsamda tutunur diye tahmin ediyorum

  • @hadibiseyleryapalm2870
    @hadibiseyleryapalm2870 Жыл бұрын

    Her sey iyi guzel. Bende camı essiz ve rakipsiz buluyorum bu konuda. Lakin yapisma o kadar iyi oluyor ki baski bittikten sonra sokerken camla birlikte baski cikiyor. Camda oyuklar olusuyor. Bunu nasil hallederiz

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    Жыл бұрын

    Tabla sıcakken baskıyı çıkarmaya çalışmayın. Cam soğuduğunda baskıyı kendi atacaktır. Aceleniz varsa ılık su altına tutabilirsiniz.

  • @hadibiseyleryapalm2870

    @hadibiseyleryapalm2870

    Жыл бұрын

    @@HEZARFENN ılık su ile de deniyorum. Ama cam cikartmalar devam ediyor. Sogumadan söktüm denedim. Sogumasini bekledim. Genelde buyuk yuzeylerde oluyor.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    Жыл бұрын

    Cam kaç mm?

  • @universalbeat7743
    @universalbeat77433 жыл бұрын

    bende pembe sabun var olurmu

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    :) olur olur.

  • @Efeztbk
    @Efeztbk3 жыл бұрын

    Videoyu vok beyendim tek bir ricam var Kullandığınız filamentin markasını ve türü söylermişiz mümkünse

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Teşekkürler. Hangi videodaki çıktıyı merak ettiniz acaba? Ben sürekli farklı markalar kullanıyorum çünkü.

  • @TunaAkgun
    @TunaAkgun2 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Rica ederim.

  • @BattallFPV
    @BattallFPV2 жыл бұрын

    tablayı dezenfektan ile temizlesek aynı sonucu verirmi? yanıtlarsanız sevinirim.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Kolonya işe yaramıyor. Saf alkol yarıyor ama pahalıya geliyo o zaman da.

  • @abdilyilmaz5285
    @abdilyilmaz5285 Жыл бұрын

    Teşekkürler. Yalnız ABS baskıda ne yaptıysam olmadı

  • @NG3D.STL.
    @NG3D.STL.3 жыл бұрын

    Kaç mm cam kullanmak gerekli? Temper ister mi? Ayrıca ıslak olarak zemine direkt yerleştirdiniz elektronik açıdan tehlikeli değil mi?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Merhaba, 4mm uygundur. Temperli cama gerek yok zaten onu uygun boyutlarda bulmanız zor olur. Tercihen ayna kullanmak daha iyi çünkü herhangi bir yamukluk varsa hemen belli eder kendini. Isıtıcı tablanın altında olduğu için üst yüzeyin ıslak olması sorun teşkil etmiyor.

  • @oyunlarnkafas4880
    @oyunlarnkafas48802 жыл бұрын

    Merhabalar kendi yaptığım cam tablamı kullanıyorum ve şu anda cam tabla çıkmıyor fakat ben çıkarmak istiyorum ne yapmalıyım (ısıttım olmadı)

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Cam ile tabla arasına çuvaldız iğnesi ya da ince bir bıçak sokup hafifçe kanırtın. Araya sağlam bir ip sokarak da vakum etkisini kaldırabilirsiniz. Cam bu kadar sağlam yapışmasın istiyorsanız sıcak tablaya değecek olan yüzeyi iyice kuruladıktan sonra koyun.

  • @rcprinter8218
    @rcprinter82183 жыл бұрын

    Hocam dediğin şekilde yapıyorum bende bazı filamentlerde ekstra olarak tabla sıcaklığını arttırmak gerekebiliyor bazen

  • @kadirisk1156
    @kadirisk11563 жыл бұрын

    Cam kalın olduğu için tabla sıcaklığı arttırmaya gerek duydunuz mu? Kaç derecede kullanıyorsunuz

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Hayır. Pla için hep 50 kullandım örneğin. Sıcaklık açısından bir fark olmadı. 4 milime kadar bir sorun olacağını düşünmüyorum. 5mm ve sonrasında belki daha geç ısınma söz konusu olabilir. Ama onda da sıcaklık arttırmaya gerek olacağını sanmam.

  • @ilkanakten

    @ilkanakten

    3 жыл бұрын

    Termal kamera ile ölçtüğümde cam ile manyetik olan arasında 7c fark oluşuyor. Normalde 60’a ayarlarken, cam için 67’de aynı yüzey sıcaklığına ulaşıyorum Dolayısıyla sıcaklık farkı var

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    @@ilkanakten kaç mm cam kullanıyorsunuz? Pla için yine de fark eden bir şey olacağını sanmıyorum. Ama abs için önemli bilgi tabii.

  • @mustafaonder3289

    @mustafaonder3289

    3 жыл бұрын

    50 de pla nasıl tutunabiliyor dümdüz yüzeye anlamakta güçlük çekiyorum. ben mi yapamıyorum anlamadım ki. ilk katman hızlarım da çok yavaş olmasına rağmen neden tutunmuyor

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Yüzey temiz olursa ve tabla ayarınız da gereğince yapılmışsa sökmekte zorlanırsınız bile.

  • @BahadirDemirors
    @BahadirDemirors4 жыл бұрын

    Yeminle işe yarıyor fakat yazıcı eco modda olmaması gerek yazım bitene kadar tablanın sıcak olması gerek. Uzun baskılarda elektrik sarfiyatı nasıl olur bilemem ama max. Saatte 10 kuruş tutar :D

  • @atacaliskan3434
    @atacaliskan34343 жыл бұрын

    Hocam merhabalar ender 3 v2 kullaniyorum orjinal tablasini kullanmaktayim fakat ilk baslarda yapistigi gorulmekte daha sonra ise baskinin bir bolumune geldigimizde baski yerinden oynadigindan dolayi baskimiz yarida kaliyor sizin yaptigiz gibimi yapmaliyim yoksa yazicinin kalibrasyon ayarlariyla ilgili bir durummu soz konusu? Yada mavi bant veya sac spreyi alip sorunu cozebilirmiyiz

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Merhaba, v2 de tabla camdı zaten değil mi? Eğer tabla ayarınızın tam olduğuna eminseniz, yani ilk katmanlar sorunsuz atılıyorsa ve çıktı sonradan tabladan ayrılıyorsa videoda anlattığım gibi temiz bir yüzey kafi gelecektir. Ben hala aynı şekilde çıktı alıyorum. Bant pritt vs gerekmiyor. Tabii pla için konuşuyorum. Bir de brim eklemek çok şey fark ettiriyor.

  • @atacaliskan3434

    @atacaliskan3434

    3 жыл бұрын

    Evet cam tabla ile geliyor derecesi vs nasil olmali yada baska bir ayari varmi? Tablanin 4 kosesinden ayarlarini yaptim a4 kagidi ile kalibrasyonda sorun olmadigini dusunuyorum.Tabla sicakliginida 110 dereceye getiriyorum nozzle 220 derece print hizini ise 40-50 arasi ayarliyorum.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    @@atacaliskan3434 110 mu? naptınız siz Ata bey :) Yangın çıkar alimallah.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Pla için 50 derece yeterli. Hatta hiç ısıtmayanlar da var tablayı.

  • @atacaliskan3434

    @atacaliskan3434

    3 жыл бұрын

    Tablaya yapismasi Icin elimden geleni yapiyorum bir suru denemeden sonra sonuc degismedi baskiyi tamamlayamadik :))

  • @kaank079
    @kaank079Ай бұрын

    Cam yüksekliği kaç mm olmalı?

  • @ibrahimkeskin2930
    @ibrahimkeskin29303 жыл бұрын

    MAŞALLAH...

  • @alperen._.edits3134
    @alperen._.edits31343 жыл бұрын

    hocam ne tip marka flamet kullanıyorsun bununda rolü çok yüksek bende birflament var saç spreyi prit karişik sürdüğümde bile yapışmıyor bırak temiz cam yüzeyi

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Kesinlikle tablanız ile ilgili bir problem vardır. Pla çok zor tutunan bir madde değil çünkü. Ben her seferinde farklı marka kullanıyorum. Hiçbir vakit beni uğraştırmadı bu kadar.

  • @inanagr7871
    @inanagr78712 жыл бұрын

    Teşekkürler hocam video için. Ben ilk katmanı 0.3 mm basınca sıkıntı cozuldu.

  • @borabozmaoglu1588
    @borabozmaoglu15883 жыл бұрын

    Merhablar , ender 3 pro ürünümü yeni aldım 1 haftalık ürünle birlikte gelen tablayı ne zaman kullanmayı bırakabilirim ? Ayrıca kestirdiğimiz cam boyutlarını hatırlıyor musunuz ?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Hemen bırakabilirsiniz. 235*235 diye hatırlıyorum ölçüyü. Siz cetvelle ölçün yine de.

  • @borabozmaoglu1588

    @borabozmaoglu1588

    3 жыл бұрын

    @@HEZARFENN çok teşekkür ederim

  • @caneryazar5240
    @caneryazar52402 жыл бұрын

    Bu cam için ısıya dayanıklı cam olması gerekiyor mu ?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Hayır gerekmez.

  • @velierengogebakan3352
    @velierengogebakan3352 Жыл бұрын

    Valla ben onu bile yapmadım ender ile birlikte gelen tablayı ters çevirdim arkası full camdı bide bl touch çektim eskiye nazaran daha iyi gibi .

  • @TFORVendetta51
    @TFORVendetta51Ай бұрын

    abi iyi günler sana nasıl ulaşabilirim

  • @sezginaltun9486
    @sezginaltun94863 жыл бұрын

    Size nasıl ulaşabilirim 3d printer hakkında yardıma ihtiyacım var

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    mahirselimkeskin@gmail.com

  • @Srtcoz
    @Srtcoz3 жыл бұрын

    Merhaba.. Ben de ender3 pro kullanıyorum. söylediklerini harfiyen yaptım. camı sabunla yıkadıktan sonra hiçbir şekilde yüzeyine elle temas etmeden yerleştirdim fakat deneme baskısı aldığımda hiç yapışmadı. Ben abs flament kullanıyorum. Daha önce deneme yanılma yolu ile manyetik ped üzerinde 230 derece nozul sıcaklığı ve 90 derece tabla sıcaklığı ile yapışmada çok fazla sorun yaşamıyordum bazen yapışmadığı oluyordu. fakar bu sefer aynı ayarlarla flamentin ucunda kalanı eritmek için hazırlık aşamasında sol tarafta çektiği düz hattı dahi yapıştırmadı. nozul ve tabla sıcaklıklarını 5 er derece arttırıp denedim yine aynı sonuç oldu. bunun sebebi ne olabilir neyi eksik yapıyorum acaba?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Merhaba Sertaç bey, abs ile çıktı alabilmeniz için yazıcınızı bir kabine koymanız şart gibi bir şey. Ben ne denediysem de yazıcının etrafını kapamadan abs ile çıktı alamadım.

  • @Srtcoz

    @Srtcoz

    3 жыл бұрын

    Peki pla da bu sekilde bir sorun yasanmiyor mu? Sizin kullandiginiz flament pla mi gorseldeki?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Pla için mükemmel yöntemdir. Sizin için de sorun olacağını sanmam deneyiniz.

  • @y.c23
    @y.c233 жыл бұрын

    Tüm filament markalarında aynı yapışmayı alabiliyor musunuz? Veya bu konuda markaları karşılaştıra bilir misin ? Genel baskı ayarlarınız nedir?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Yapışmadan kastınız nedir? Tabla ile ürün arasındaki yapışma mı?

  • @y.c23

    @y.c23

    3 жыл бұрын

    @@HEZARFENN evet onu kasdetmeye çalıştım :)

  • @furkanunutur601
    @furkanunutur6012 жыл бұрын

    Z prob kullanmayı düşünüyorum ama cam ısıtıcı tablaya %100 yapışmadığı için yüksekliği her yerde aynı algılayamayabilir. Acaba camın altına folyo bant yapıştırsam etkili olur mu?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Soruyu anlamadım. Probun amacı düz olmayan yüzeyi tespit etmektir zaten. Ayrıca cam ısıtıcı dediğiniz nedir?

  • @furkanunutur601

    @furkanunutur601

    2 жыл бұрын

    ​@@HEZARFENN Noktalama hatası yaptığım için soru anlaşılmamış :) Betimleyerek anlatayım. Isıtıcı tabla %100 dümdüz bir zemine sahip olmuyor. Ben üstünde cam kullanıyorum ve probe kullanmıyorum. Mesh bed leveling ile baskı alıyorum. Şimdi aynı teçhizat ile probe kullanmak istiyorum ama, malumunuz prboe camı algılamıyor. Altındaki metal içerikli ısıtıcı tablayı algılıyor. Bu durumda kalibrasyonu dalgalı yüzeyi olan ısıtıcı tablaya göre yapıp, düz yüzeyi olan cam üstünde yazdırmaya çalışacak. Camın alt yüzeyine folyo bant yapıştırarak. Probun camı algılamasını sağlayabilir miyim?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    2 жыл бұрын

    Cam kalınlığı kadar Z offset değeri vermek işe yarayabilir sanki.

  • @wersinozturk
    @wersinozturk Жыл бұрын

    🤔👍👍

  • @yunuscankaran
    @yunuscankaran3 жыл бұрын

    abi benim çıktılarımda alt 3,4 karman dışarı doğru çıkıntı yapıyor ve baskılar güzel durmuyor neden olabilir . curadan özelik açmadım yapışmasını sağlaması için

  • @mertcancakal6084

    @mertcancakal6084

    3 жыл бұрын

    Tabla ayarınız hatalı. Tablanız nozule çok yakın. Aynı zamanda bu şekildeyken baskı sonrası tabladan ayırmak da zor oluyordur sizin için.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Mertcan beyin de dediği gibi tabla ayarınızı kalibre edin. Soğutma da yetersiz kalıyor olabilir. "Elephants foot" terimiyle aratma yaparsanız çözüme yönelik pek çok yöntem çıkacaktır karşınıza.

  • @mehmetakifcuruk5526
    @mehmetakifcuruk55264 жыл бұрын

    Hocam baştaki test baskısı hangi filament hangi renk

  • @mehmetakifcuruk5526

    @mehmetakifcuruk5526

    4 жыл бұрын

    Birde uzaras ve microzey inceler misiniz?

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    4 жыл бұрын

    Fk filament olması lazım. Microzey elime ulaştı. Bir sonraki inceleme o olacak.

  • @mehmetakifcuruk5526

    @mehmetakifcuruk5526

    4 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @savasyildirim8567
    @savasyildirim85673 жыл бұрын

    Hocam eyvallah sabırla izledik fakat ABS ve PLA erime dereceleri farklı bunlarla test yaptınız m?ı sonuçlar nasıl ?ben test ettim cam yüzeye PLA iyi yapışıyor ama ABS filament ile 260 derece Tabla ise 95 derece malesef iyi yapılmıyor varmı çözüm ??

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Hangi yazıcıda deniyorsunuz?

  • @savasyildirim8567

    @savasyildirim8567

    2 жыл бұрын

    Merhaba prusai3 steel modelinde denedim çözüm ise cam yüzeye saç spreyi sıkıyorum yapışmayı sağlıyor bu şekilde 1 flement bitirdim cam ve saç spreyi ABS flement 255 derece tabla 68 derce iş görüyor

  • @onuryazc8300
    @onuryazc83003 жыл бұрын

    abi şeyi nasıl yapıyoruz peki? 4mm cam kestim ama yüksek oluyor z değerini nasıl ayarlayacağım

  • @emrekaratas1511

    @emrekaratas1511

    3 жыл бұрын

    Stop switch i az birsey yukari al auto home yap deneyerek bulursun

  • @sefabakrc7047
    @sefabakrc70473 жыл бұрын

    abi camı ısıya dayanırmı yoksa özel bir cammı lazım yoksa normal camlarda olurmu lütfen cevap verirmisin filament tablaya yapışmıyor o yüzden cam kestircem ama cam ısıdan kırılır diye korkuyorum ??

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Normal cam da olur. Ama tabladan sökerken dikkatli olmalısın. 4mm den aşağı olmasın normal cam kestirecekseniz. Hatta ayna camı kestirirsen daha iyi olur.

  • @HEZARFENN

    @HEZARFENN

    3 жыл бұрын

    Isıdan kırılma olmaz korkma.