2024 TESLA NEW MODEL 3 READY TO GO

Sevgili dostum Arda ve Nesli'nin yeni aldıkları 2024 Tesla Yeni Model 3ile Florida Tampa'dan Orlando'ya ilk sürüş deneyimlerimizi sizlerle paylaştık.
Sevgili müdavimler daha farklı içerikler görmek ve bunları da sizinle paylaşmamı istiyorsanız kanalı beğenmeyi ve abone olmayı unutmayın.
Sosyal Medya:
Instagram ► @emrreko
Mail (contact) ► emrreko@gmail.com

Пікірлер: 4

  • @Yasingungorr58
    @Yasingungorr584 ай бұрын

    Şu hayatı yaşayabilcek miyiz be 😊

  • @OsmanAkgul19
    @OsmanAkgul194 ай бұрын

    Merhaba Amerika'da elektrikli araba kullananların baş agrisi çektiklerini söylüyordu bugün izlediğim bir doktor videosunda.Gelecegin hibrit ve hidrojenli araçlarda olduğunu soyluyordu ayrıca.Yakinda geldiğimde hibrit otomobil almayı düşünüyorum .sizin fikriniz nedir.

  • @EMRREKO

    @EMRREKO

    4 ай бұрын

    Ortalama gidiş dönüş 3 saat arabada zaman geçirdik. Herhangi bir baş ağrısı olmadı ama daha uzun saatler olur mu denemek lazım. Ben içten yanmalı motor bakımları vs ile uğraşmamak için elektrikli araç alacagim zaten bir içten yanmalı motorlu aracımız var 2.arac da elektrikli olacak. Tamamen tercih meselesi.

  • @sfsdfsdfgsdfsdf4246

    @sfsdfsdfgsdfsdf4246

    4 ай бұрын

    Hibrit işi koca bir hikaye şarjlılar sektörü ele geçirecekler. 1. neden menzilleri hızla artıyor. Şuan birçok firma 600-1000 km arası testlerde başarılı hatta 3 firma direk 800 km üstü piyasaya bile sürdü. 2. Şarj süreleri düşüyor. Batarya mimarisi 800V ye geçiyor. 3.Yüksek tork ve beygir 20-25 bin dolarlık bir araçta en üst düzeyde oluyor. Aynı fiyata 4 saniye 100 km yapan araçlar varken 11 saniyede 100 yapanları tercih edenler düşecektir. 4. Yakıt masrafı tam 3 te 1 e düşüyor. Ama şuan alınır mı dersen beklemeni tavsiye ederim. Çünkü müstakil bir ev şart ayrıca fiyatları hala daha düşüyor. Üretim teknolojisi daha seri üretime tam geçmedi. 2 Yıl sonra çıkan araçların tam oturaklı olacağını düşünüyorum. Şuan piyasada olan araçlar batarya ömürlerinin genelde evde şarj edildiğinde 100 bin km de sadece %3 düştüğünü gösteriyor. Kışları ısı pompaları olan araçlarda menzil kayıpları En çok %10-15 birde aşırı soğukta şarj olmama sorunları da yok. Bataryalarda denildiği gibi hızla ölmüyor. Büyük firmalar elektrikliye geçemediği için hibriti süslüyorlar. Ama hepsi elektrikliye geçmek zorunda kalacaklar.