2024 Le Mans GP Sprint Yarışı, Kazalar Kurtarışlar Sürprizler... Canlı Sohbet Yayını

Ойын-сауық

Motosiklet Dünyasından MotoGP ve WSBK'dan Son Haberleri Konuşuyor, Soru-Cevap Yayını Yapıyoruz.
Ayrıcalıklardan yararlanmak için MotoEtkinlik kanalına Üye olun: Özel videolar izleyin ve Milli Sporcularımızdan hediye kazanma şansını yakalayın!
/ @motoetkinlikcom
Kanala üye olarak ayrıcalıklı özel videoları izleyebilmek için tıklayın:
/ @motoetkinlikcom
Motosiklet dünyasına dair herşey: www.MotoEtkinlik.com 'da.

Пікірлер: 12

  • @canaylikci
    @canaylikciАй бұрын

    Selamlar Ahmet Abi , seni birebir de tanımayı çok isterim motorsporlari için elinden gelenin çok fazlasını yapıyorsun, eline sağlık arkandayız.

  • @rasimozturk26
    @rasimozturk26Ай бұрын

    39:34 Jorge Martin in adı Jorge Martinelli olsa, bayrağı yeşil-beyaz-kırmızı olsa, şu anda ducati birinci koltuğu bile verirlerdi. Ana takıma yükselişi de dört yılı beş yılı bulmazdı. Bütün antrenmanlarda önde, bütün sıralamalarda ön çizgide, sprint zaten tartışılmaz kralı, ana yarışta da aslında çok daha iyi geçmişe göre... Portekiz mesela, pecco marquez 5.lik mücadelesi verirken, çaylak Acosta bile henüz ikinci yarışında ikisini de pist üstünde geçmişken, Martin en önde rahat bir zafer kazanmıştı. Diğer yarışlarda da hep öndeki mücadelenin içinde. Sadece Jerez biraz şanssızlık oldu ama herkes düşebiliyor, önemli olan sık sık tekrar etmemesi. Martin bu yıl şampiyonluğun en büyük favorisi. Pecco sonra geliyor.

  • @rasimozturk26
    @rasimozturk26Ай бұрын

    Bu arada abi, seversin sevmezsin Marc Marquez... 2023 motorsikleti ile... Sıralamalarda sorunlar yaşadı, yarışlara 13. başladı... Sprint gibi kısa bir yarışta 2. oldu. Uzun yarışta bir ara öndeki ikiliye her turda 1s civarı fark kapatarak yakaladı. Peccoyu da son turda geçerek yine 2. oldu... Yetenekli ve hızlı bir arkadaşa benziyor :))

  • @rasimozturk26

    @rasimozturk26

    Ай бұрын

    Ahmet abi de cevap veriyormuş; "Ben Marquez'e motorsikleti süremezsin demedim, adam olamazsın dedim." O konuda haklı olabilirsin abi :)

  • @MotoEtkinlikcom

    @MotoEtkinlikcom

    Ай бұрын

    Marc'a yeteneksiz diyen çarpılır...

  • @rasimozturk26

    @rasimozturk26

    Ай бұрын

    @@MotoEtkinlikcom yastayız abi fena çarptı, 54 puan aldı sıra kazanmalar ile fantasyde... Antrenmanlarda pistte düşen düşene, her yer kum havuzu... İşler de yolunda gitmeyince başlarda... Hemen takımdan çıkardım. Dedim zorlayacak geride kaldım diye, kesin düşecek... Düşmemek bir yana, mükemmel sürdü.

  • @rasimozturk26
    @rasimozturk26Ай бұрын

    43:56 Burayı biraz yanlış okumuşsun abi, Rossi'nin olay tam olarak böyle değildi. Toprak Yamaha ile 2021 de büyük bir mücadele ile kawasaki Rea dominasyonunu kırıp şampiyon olmuştu. Devamında ducati'ye tüy siklet Bautista gelince düzlükte büyük dezavantaj oluştu, baktı Yamaha gidemiyor, ikinciliğe abone oldu daha fazla efor sarfetmesine rağmen, düzlükte daha hızlı olabileceğine inandığı bir markaya geçti, virajları zaten ben hallederim diyerek. Rossi ise Honda ile üç kez üst üste şampiyon oldu. Millet konuştu işte Rossi çok yetenekli değil, Honda çok iyi falan filan. Buna cevap vermek istedi, Yamaha ya geçti orda da iki yıl üst üste şampiyon olarak cevabını verdi. Rossi Honda ile şampiyon olduktan sonra yavaş kalıp, ikincilikte tıkansaydı ve bunun üzerine Rossi çareyi takım değiştirmekte bulsaydı Toprak durumuna benzer olurdu.

  • @MotoEtkinlikcom

    @MotoEtkinlikcom

    Ай бұрын

    Ordaki bahsettiğim benzetme "Bizden gidersen kariyerin biter" kısmı... Yoksa tabi aynı şartlar aynı durum değil.. Bir de Ducati'ye Bau gelmeden önce de düzlükte Toprak Ducati pilotları karşısında dezavantajlıydı..

  • @rasimozturk26

    @rasimozturk26

    Ай бұрын

    @@MotoEtkinlikcom Aynen durum öyle ama Yamaha da hayal görmesin, kariyer falan bitmez. Asıl onlarda kalanın kariyeri bitiyor artık, buna Quartararo da dahil. Ducati'ye gelince hem SBK da, hem GP de 2020-2021 civarı tablo farklıydı, sonrasında her geçen yıl Ducati'nin ağırlığı biraz daha arttı. O zamanlarda düzlükte yine hızlılardı fakat virajlarda yavaşlardı. Viraj girişlerini, hız taşımayı, çıkışlardaki hızlanmayı çözünce tam bir Ducati ağırlığı oluştu iki seride de... Neyse Toprak'ın şampiyon olduğu yıl Redding ve Rinaldi vardı Ducati'de, bunlar Toprak seviyesi değiller. Haliyle motorsiklet düzde hızlı olsa da üzerinde onu süren eşek olunca çok rakip olamadılar. Bautista hem hafif, hem de kabul edelim redding rinaldiye göre çok daha iyi bir sürücü. Yamaha ile olmazdı, Honda ile hiç olmaz zaten. Ama ben eminim BMW ile de oluyor, Kawasakiye gitse orda da olurdu. Alex Lowes da iyi bu yıl, üzerine bir de Toprak farkını kattın mı Kawa da kafada olurdu gitseydik.

  • @rasimozturk26
    @rasimozturk26Ай бұрын

    18:12 Buradaki insanların itirazı pecco nun bilerek düşmesine değil, düştükten sonraki hal ve hareketlerine... Orda dört beş tane görevli var, motorsikleti bir an önce yerden kaldırıp güvenli bir yere almaya çalışıyorlar... Seninki bulmuş bir yerden yangın tüpü, geliyor bir yerlere sıkmaya çalışıyor bilmem ne... Yanındaki görevli diyor ki "ne yapıyorsun, sen iyi misin :)" ortada ateş yok, duman yok... Zaten yalandan bir fıs sıktı bıraktı. Kaçıranlar ssport plus tan geri sarıp izleyebilir sıralama turları son iki üç dakikası... Neyse benim çok umurumda olmadı ama belki bir komiklik yapmaya çalışmış olabilir, ama sonunda sprint yarışında gülemedi :))

  • @MotoEtkinlikcom

    @MotoEtkinlikcom

    Ай бұрын

    Peco benimki değil ama olsun hahaha Bu adam düştükten sonra kalkıp yürüye yürüye gidiyor.. o arada hakemler motosikleti neden kaldırmıyorlar?? Kaza yapan motosikleti kaza yerinden uzaklaştırmak kimin sorumluluğunda? 10 tane hakem motorun başında neden birşey yapmadan bekliyor? Peco neden sonra yangın tüpüyle koşup geri geliyor?

  • @rasimozturk26

    @rasimozturk26

    Ай бұрын

    @@MotoEtkinlikcom Olan bestia'nın hızlı turuna oldu ama iyi oldu, onuncu sıradan yükselmesi daha çok işime gelir. Ssport yayının 47 dakika, 30 saniyesinde gibi olay. Bastinanini pol pozisyonu için geliyordu. Koşa koşa getirdi tüpçü tüpü, bir fıs sıktı, hakem dedi ki "sıkma sıkma gerek yok". 47,50 gibi o el hareketi de var. Neyse yarış güzel olsun :)

Келесі