2023.05 Egri kör I, Budapest - Eger (4K)

Az alföldi kör sajnos nem oldott meg minden felszerelési problémát, sőt. A túra után rengeteg elemet lecseréltem, átalakítottam, majd ezt az állapotot is le szerettem volna tesztelni. Túl sok időm nem volt, így egy háromnapos egri túra lett belőle: hazatekertem az alföldön keresztül, utána másztam egyet a Bükkben, majd visszatekertem a Mátra lábánál, illetve később az alföldön. A túra jellegéből következően az első részben főleg a felszerelésről esik szó, az alföld eleve nem túl izgalmas, a show-t viszont egyértelműen a tárcsafék lopta el, az első száz kilométeren állandóan előtérbe nyomakodott.
Egerben még toltam egy nosztalgiakört, otthon megküzdöttem a szomszéd pálinkakínálási habitusával, aztán mélyalvás.

Пікірлер: 11

  • @andrasszarvas8848
    @andrasszarvas884811 ай бұрын

    A 31-es út sosem volt egy leányálom. Nincs az a pénz, amiért bevállalnám öreg fejjel. Szép teljesítmény. Gratulálok!

  • @vpmedia9135
    @vpmedia913511 ай бұрын

    Defektvédelem kapcsán ami nekem bevált az a Continentalnak a Contact Plus és a Contact Travel (37/42 méretek) gumijai valamint a Slime nevű folyadék ami a belsőbe töltve tömíti a kisebb lyukakat (tüske, üvegszilánk). Tárcsafékekkel én is rengeteget harcoltam, de sajnos kellenek mert csomagos túrázáshoz hegyekben nedves időben a v-fék kevés és fárasztó.

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    11 ай бұрын

    A slime egy örök dilemma. Anno végiggondoltam az előnyeit és a hátrányait és inkább nem használom. Valamikor esküdtem a Conti gumikra is, tulajdonképpen teljesen jók, viszont azt tapasztaltam, hogy relatíve hamar elkopnak, utána pedig már vadásszák a defekteket. Jelenleg a Pirelli Cinturato gumikra tettem a tétemet és eddig teljesen jók.

  • @AzenNevem
    @AzenNevem2 ай бұрын

    Az a kereszt és akvárium felvetés elég vicces és elgondolkodtató volt egyszerre (félretéve a szomorú oldalát). 23:52-nél hogy van hogy ott a kerékpárút de ugyanakkor behajtani tilos kerékpárral tábla is ott van? Ezt hogy kell értelmezni?

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    2 ай бұрын

    Lehet, hogy kismotor akart lenni.

  • @necccc111
    @necccc11111 ай бұрын

    Kedves József, Belinkelnéd a nyereg beállítós videót?. Amiből Te is tanultad.

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    11 ай бұрын

    Igazából egy konkrét videó nincs. Ha beírod a youtube keresőbe, hogy nyeregbeállítás, dőlni fognak a találatok. kzread.info?search_query=nyeregbe%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1s

  • @necccc111

    @necccc111

    11 ай бұрын

    @@jpetrenyi Köszönöm szépen! 😊

  • @andrasszarvas8848
    @andrasszarvas884811 ай бұрын

    Amit mutattál az a ferences barátok temploma, a minorita a Dobó téri Páduai Szent Antal templom. Cél a Pásztorvölgyi park.

  • @jpetrenyi

    @jpetrenyi

    11 ай бұрын

    Tényleg. Akkor ezt végig rosszul tudtam.

  • @andrasszarvas8848

    @andrasszarvas8848

    11 ай бұрын

    @@jpetrenyi Kiváncsian várom a folytatást! Nagyon megy ez neked. Ilyesmit már 40 felett nem vállaltam. Előtte viszont szinte hetente a nyári félévben....