2022 New VW Tiguan 1.5 TSI LIFE / 1.1 MILLION C-SUV

Автокөліктер мен көлік құралдары

I'm here with the test drive video of the facelifted VW Tiguan.
Peugeot 3008, Citroen C5 Aircross, in the compact SUV segment,
such as Opel Grandland, Ford Kuga, Honda CRV, Hyundai Tucson
VW Tiguan, which is the rival of the models, has been the most curious recently.
It was one of your cars. The fact that its price has increased to 1 million TL may arouse your interest.
This is everything you need to know about the facelifted VW Tiguan.

Пікірлер: 83

  • @mertcelik3576
    @mertcelik3576 Жыл бұрын

    Öncelikle selamlar,2022 tiguan life sahibi olarak bazı görüşlerimi bildirmek mecburiyetinde bulundumki alacak arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilmek amacıyla.Videonuzda maalesef ciddi derecede kusurlar gördüm .Sırayla başlamak gerekirsek, araç birkere opsiyonlu değil sadece cam tavan var yani front assisttir kör noktadır falan hiçbiri mevcut değil.Aracın kalitesine eh işte demişsiniz ama c segmentinde en kaliteli suv olarak ilk 3 e giren suvlardan biri.Rakipleri arkada kaplama kullanmazken tiguanda kol koyma yeri ,kapı iç tarafında ve saklama gözlerinde kaplamalar mevcut.Aracın konforu ciddi derecede yüksek hatta c suvun en iyisi diyebilirim diğer araçlarla karşılaştırma videolarını izleyebilirsiniz.Yol tutuş olarak araba yatıyor baya yatıyor ama kötü tutmuyor kesinlikle bir ateca,sportage gibi performans vermiyor ama yinede tehlikeye sokmuyor.C suvda arka süspansiyonu bağımsız olan suvlardan biri tiguan dışında bağımsız kullanan c suvlar; sportage,tucson ve yeni qashqai geriye kalan tüm c suvlar torsiyon kullanıyor arkada.Yanınızdaki abimiz güc yetmiyor r line çekişi daha iyi demiş öncelikle 1.5 tsı motoru beğenmeyen ilk kişi olabilir abimiz ikincisi r line da da aynı motor kullanılıyor ve hatta daha çok donanım olduğundan daha ağır gelmekte buda çekişini life göre fizik kanunları gereğince düşürecektir, gözle anlaşılır olmasa bile.Araç life donanım araçta iq light farlar bulunmuyor sadece basic led dediğimiz farlar mevcut iq light elegamce ve üstünde geliyor.Benim tiguandan önce makyajlı xperiance atecam vardı.Ateca segmentindeki sunduğu fiyata göre en dolu c suv.Cam tavanlıydı ateca şuan kullandığım tiguan cam tavansız.O kadar dolu araçtan en boş tiguana geçtiğime gram kadar pişman değilim.Atecanın özelliklerini saysam sayfaya sığmaz o derece muazzam dolu hatta elegance tiguandan bile dolu.İşte sürüş zevkine ve kaliteye gelince işler değişiyor ateca çok sert süspansiyona sahip ve arkası torsiyon bundan ötürü sürüş konforu çok düşüyor.Malzeme kalitesi olarak tiguanın yanından geçemz kapı gözleri plastik arka kapıda kol koyma yeri plastik bagajdaki halı incecik ve göğüs kalitesi olarak çok düşük.Aynı şekilde tiguan boyut olarak ateca ve karoqdan uzun .Yalıtım olarak tiguanın yalıtımını bilen bilir segmentinin sessizlerinden rakipleride bu konuda iyi ama bir japon markasına baktığımızda lastik ve yol sesi çok geliyor tiguan yalıtımı japonlara göre ciddi derece iyi iş yapıyor,birde motor sesi çok geliyor demişsiniz 6 bin devirde ses almayacak araba varmıdır?motor yalıtımı dediğimiz ara gazlamalarda uzun yoldaki sesidir.İşin kısası tiguan zevk arabası burdan almayı düşünen abilerim ablalarım veya kardeşlerim kesinlikle vazgeçmeyin içine bir kere binmeniz benim söylediklerimi anlamaya yetecektir.Saygılar..

  • @hopilaylay490

    @hopilaylay490

    Жыл бұрын

    bunu alacağima tucson yada sportage alirim çok daha kaliteli konforlu ve daha ucuz

  • @mertcelik3576

    @mertcelik3576

    Жыл бұрын

    @@hopilaylay490 doğrudur hocam ama sürmenizi tavsiye ederim çünkü tiguan segment olarak en konforlu ve kaliteli araç bu kanaat benim düşüncem değil toplu düşünce ortaklığında oluşmuş bir düşüncedir.Şahsi davranmıyorum ortaklaşa söyleşi yapıyorum.Araba tiryakisi olarak şunu diyeceğim çok arabaya bindim vw grubu şuanda hatta caddy bide tiguan var tiguanı yeni aldım alma sebeplerimin başında markanın verdiği güven kalite ve konfor geliyor.Tucson ve sportage incelemelerine bakarsanız zaten usta araç yorumlayıcı kişiler tiguanın her türlü önde olduğunu belirtmektedir.Araçları kullanıp öyle yorum yapmaya davet ediyorum sizi...Porya kıran Rot kaçıran markaları tercih etmek sizin insiyatifinize kalmış birşeydir dört dönüp durursunuz sonra☺️

  • @ercanbey279

    @ercanbey279

    Жыл бұрын

    Merhaba Tiguan'in şehir içi ve şehirler arası( özellikle 110-120 km hızlarda) yakıt tüketimi hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

  • @mertcelik3576

    @mertcelik3576

    Жыл бұрын

    @@ercanbey279 Öncelikle merhaba Ercan Bey,Şehir içi 10 civarı yakıyor tabi bu fabrika verisi ne kadar doğrudur bilmem çünkü aracı çalıştırdığınız anda 40 dan başlıyor zaten 40 ı görünce ilk başta kalbim sıkışmıştı fakat düştüğünü görünce içim rahatladı.50 km yol yaptım ortalama 100 km hızla şehir içinede girdim 6.6 yaktığını gösterdi .

  • @mertcelik3576

    @mertcelik3576

    Жыл бұрын

    @@ercanbey279 Araçta 1 tane ufak kronik sıkıntı var çözülcek düzeyde detaylı bilgi isterseniz instagram adresime yazabilirsiniz araç hakkında A den Z ye tüm bilgileri aktarırım.

  • @HerTelden64
    @HerTelden64 Жыл бұрын

    güzel video olmuş emeğine sağlık

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @yasindurkal253
    @yasindurkal2536 ай бұрын

    Yaklaşık 10 yıl opel ( 8 yıl opel astra h(sıfır almıştım) 1 yıl opel astra k 1 yıl da opel grandlandx 2020 model) ve 2 yılda honda civic (2020 model) kullanan biri olarak Vw bambaşka bir seviye. Eğer aldığınız Vw düşük km Ve yıpranmamış yada sıfır ise bu farkı bindiğiniz ilk andan itibaren hissediyorsunuz. Bir kere kalite ve konfor çok üst düzey bu düzeye bahsettiğim hiç bir araçta ulaşamadım. Araç donanım olarak eksik olabilir ama kesinlikle kalite olarak üst seviyede ki bunu bir opel hayranı olarak söylüyorum . Ben çok memnun kaldım yakıt tüketimi de eğer dikkatli kullanırsanız şehir içi 8 8.5 şehir dışı 6.5 gibi tüketiyor. Tiguan tam bir aile aracı 3 4 kişilik. Konfor kalite ve performans istiyorsanız kesinlikle doğru araç.😊

  • @taygunoguzhanyurtkoru
    @taygunoguzhanyurtkoru Жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @ozan0618
    @ozan0618 Жыл бұрын

    Park edecegin zaman ayagın süreklk frende kaldırmadan önce N ,sonra elektronik el freni en sonda P ye mi alıyorsunuz

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Bunlar cift kavrama , dsg. , Eski tork konvortor lu araclarda şanzımana yuk binmemesi için dediğin sekilde yapmak lazim di bu dsg lerde zaten freni biraksanda yük binmiyor ama yinede dediğin şekilde yapmakta fayda var

  • @yalimdilmen7960
    @yalimdilmen7960 Жыл бұрын

    inceleyen arkadaş başlık dahil sürekli fiyata takılmış. ancak bu segment suv'lar 3008, tucson, qashai, CRV, grandland X, c5 aircross...fiyatları da bu mertebede zaten. ülkenin şartları piyasası bu. yol tutuşun sedan'la kıyaslaması, frene basmadan motor çalışmaması, 0-100'de motordan ses gelmesi gibi kusur olmayan kusurları belirtilmiş. tüm incelemede olumlu birşey duyamadık neredeyse. yandaki arkadaş da R-line performasnı daha iyi diyor evlere şenlik. R-Line nerden baksanız 150kg daha ağırken (cam tavan,elektrikli koltuklar) nasıl daha performanslı olabilir? çok amatör,uzun ama yüzeysel,önyargılı bir video olmuş. araç kıysaslaması olarak özetle boyuttan dolayı tiguan'ın en ciddi rakibi tucson'dur (ikisinin de kullanıcısıyım). ama tucson malzeme kalitesi tiguan'dan düşüktür. yine bu boyutta olan CRV'nin malzeme kalitesi ve performansı düşük,tüketimi yüsektir. boyuttan feragat edenler için 3008 ve qashai var. bunlar arasında 3008 kalite olarak tiguan'a en yakını. qashqai ise tucson ayarında ama daha ufak. bu modeller dışındaki araçlar zaten piyasada tutunamamış, 2inci elde de para etmeyen araçlardır. tiguan'da ise en dolu RLine paket fazla pahalı olduğunda önermem. o fiyata X1 ya da GLA almak daha mantıklıdır. hatta 2inci elde GLB fiyatına bile tiguan RLine satanlar var, sakın diyim.

  • @selimgurul3222
    @selimgurul3222 Жыл бұрын

    Alalı bir ay oldu çok güzel masallah

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Allah kaza bela vermesin dostum 😊

  • @ercanbey279

    @ercanbey279

    Жыл бұрын

    Şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketimi hakkında bilgi verirseniz memnun olurum

  • @selimgurul3222

    @selimgurul3222

    Жыл бұрын

    @@ercanbey279 şehir içinde 1.4 tsi göre daha fazla yakıyor ortalama 8-9 litre şehir dışında 120 sabit hızla 4.5 5 litre

  • @vito1683
    @vito1683 Жыл бұрын

    Vergisiz hali 493.000 TL. Vergili hali ise 1 milyon 50 bin TL :( Ocak 2023 tarihindeki verilere göre.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Walla çok sey denir de neyse :(

  • @ertugoztekin374
    @ertugoztekin374 Жыл бұрын

    Life 937 elegance 1.1 yanlış bilgi vermeyin

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    1-2 aya 1.1 milyon olur zaten de ben o zaman paket olarak farki varsa liste fiyatı farklı gördüm

  • @ustausta1726
    @ustausta1726 Жыл бұрын

    Liste fiyatı 937 bin tl 1100 değil Geçen sene eylülde 420 bin tl di, Avrupa bizi kıskaniyi

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Seneye de 1.5 milyon 2 milyon arası olur

  • @cemkaymak6218

    @cemkaymak6218

    3 ай бұрын

    @@TaygunYurtkoru 2 milyonu geçti hocam. Nice 3 milyonlara inş.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    3 ай бұрын

    @@cemkaymak6218 arkadaş 1.7 milyona satamadi bu aracı , isterse 3 milyon olsun hocam piyasa durdu

  • @cemkaymak6218

    @cemkaymak6218

    3 ай бұрын

    @@TaygunYurtkoru Haklısın hocam bende aracımı sattım üzerine biraz ekledim Tiguan alacağım. Km si yüksek değilse alabilirim şaka değil :)

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    3 ай бұрын

    @@cemkaymak6218 km düşük videoda söyledim kaç hatırlamıyorum da 9-10 bin di herhalde

  • @aabb-ro6je
    @aabb-ro6je Жыл бұрын

    C- SUVLARIN en iyisi. Donanımlar kişiseldir bana oyuncak gibi geliyor. Cam tavan ve belki geri görüş kamerası olabilir diğer donanımlar bence olmazsa olmaz değil.Her araç 0-100 yaparken dip gazda ses yapar kardeşim. Ayrıca fiyatı şu anda 984bin lira 1.1 milyon değil.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Dip gaz da neden ses yapar mıs ?

  • @aabb-ro6je

    @aabb-ro6je

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru Elektirikli motor olmadığından olmasın. İçten yanmalı motor dip gazda motor sesi yapar.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@aabb-ro6je dib gazda araba ses yapmaz gaza basınca devir yükselir pistonlar daha hizli blok içerisinde hareket ettiği için çıkan ses yükselir ama aynı motor golf ler de de var dip gaz yapınca bu sesi çıkarmıyor nornal olmayan bir ses bu yalıtım ile de alakalı olabilir

  • @yunusatak4724

    @yunusatak4724

    Жыл бұрын

    Bayilerde varmi acaba bilginiz varmi

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@yunusatak4724 hiç bilmiyorum gerçekten

  • @hopilaylay490
    @hopilaylay490 Жыл бұрын

    boş donanim olsa bile bi sis fari koymamak nedir yaaa dijital göstergede yok yani

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Kesinlikle katılıyorum 👍

  • @DanteXE
    @DanteXE Жыл бұрын

    Almayı düşünüyordum bu fiyata bu kadar kötü olamaz ya. İnternette herkes R Linr paketini çekmiş bu bol pakete bakana kadar anlamamıştım. Arabanın dış görünüşü bile bambaşka bi şey olmuş. Boş paketi her manada bayağı kötüymüş. Hayalet gösterge falan bile yok T-Roc'da standart şeyler en boş pakette bile var ya bunlar şaka mı

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Walla ne dim çok yorum yapmıyorum ben pahali boş deyince aksine 50 yorum geliyor görüyorsun araç bu paket bu fiyat bu

  • @nsgamingomer
    @nsgamingomer Жыл бұрын

    Boş paket alınmaz demiş:) iyi o zaman satışa çıkarmakta hata etmiş firma

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Türkiye de çöp yapsan satarsın:)

  • @redpyro_
    @redpyro_ Жыл бұрын

    Arabanın daha liste fiyatını bilmiyor. Opsiyonlu fiyatına en boş diyor. Arabanın videosunu çekerken dolu versiyon elegance ı 1097 ydi. Videosunu .çektiği araçta 130 bin tl opsiyon var. Yani araba yine 1.1 falan değil. Güvenlik paketleri ve cam tavan var. Bu güvenlik paketleri aracın dolu versiyonunda bile yok. En boşu 1.1 diyip duruyor. Malzeme kalitesine eh iyi işte diyor. Bunun eh dediği diğer rakiplerinin hepsinden çok daha kaliteli. Ötekilere ne diyor acaba . Frene basmadan çalışmıyor diyor, bu frene basmadan çalışan araba var mı acaba ? İlk kez mi araba kullanıyorsun :)) Videoyu izledikçe bi şey çıkıyor. Yanındaki adam R-Line modeli alınmalı çekişi daha iyi diyor. Halbuki motor seçeği hepsinde aynı :))) Videoyu çeken de R paket ile arasında 400 bin lira var diyor :)) nereden alıyor bu bilgileri çok komik bi kanalmış bu . İzledikçe bi şey yazyorum :))

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Yaz yaz sıkıntı yok :) ya wv sitesine en boş ile dolu arası 400 bin tl ben sitenin yalanciyisim😊😅

  • @redpyro_

    @redpyro_

    Жыл бұрын

    ​@@TaygunYurtkoru . Bütün modellere 50 bin tl zam geldi. Şuan Life 984 bin , R-Line 1.229 Bin Tl. Sen toplama çıkarma yapamıyor musun ? Bu cevabı verdiğine göre sitenin yalancısı değil direkt yalancısın demekki.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@redpyro_ yok yapamıyorum toplama çıkarma 9 yillik bankaci olarak bir onu öğrenemedim 😅 direk yalanciyim.wv ile anlasma yaptım 😅 bu arada şuan life en boşu 984 tl opsiyonsuz en dolu motor dahil 2.0 tdi olan da 1.852.100.00 tl yani ayni araba sadece donanım ve motor farklı biri digerinin iki kati yuh 400 dedim şuan 868 bin tl fark çıktı ayni arabanin motor ve donanim farklısına :)))

  • @redpyro_

    @redpyro_

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru o donanım farkı değil motor farkı, vergiden dolayı. Video çekeceğine azıcık bu işi yapanları izle bari. Sen baya baya Türkçe zor anlıyorsun bence. Videonu izledim, arabanın dolusu ile arasında 400 bin lira var diyorsun. Arabanın dolusu 2.0 TDI motor olmuyor. Millet salak değil. Üstüne üstlük arabanın dolu versiyonu Elegance donanımdır, R-line en dolusu demek doğru değil. O spor versiyonu. Arabanın en boşu şuan bile 984 iken , sen cam tavanlı, güvenlik paketli, ekstra 130 bin tl opsiyonu olan arabaya en boşu 1.1 diyip duruyorsun. Ve bunu cahilliğinden diyorsun . Sen videoyu çekerken bu arabanın dolu versiyonu elegance bile 1.1 değildi. Bom boş bi yorum ve video.

  • @mubb2493
    @mubb2493 Жыл бұрын

    1.5 tsi 1 tonluk araçta nerde var acaba. orda kapattm

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Kantara sokmadim kendi sitesinde fabrikası Ağırlık1466 Kg3231.98 lbs. Diyor

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    1 dakka 46 saniye 1.5 tonluk araca demişim :))

  • @mubb2493

    @mubb2493

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru 2.50 ile 3.00 arası 1.5 motordan için 1 tonluk araçlarda da kullaniyorlar dediginiz için dedim.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@mubb2493 orada kapattım demişsin de Saniye olarak 2. Dk da doğru Bilgi verilince yorum yapma kapama agiz alışkanlığı 1 ton denince yorum yap kapa :) turk milleti böyle başarı yi alkislamaz tebrik etmek hata arar kotulemeye ezmeryr horlamaya yer arar o yüzden ilerleyemiyoruz işte

  • @mubb2493

    @mubb2493

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru ne uzattın kardeş ya. işin özü beğenmedim, hangi başarıyı alkışlıcam hayatımda bir videona denk geldim istiyorsan sileriz yorumları sakin ol bence

  • @muhammetali8530
    @muhammetali8530 Жыл бұрын

    abi sen 1.1m tl arabaya vermiyorsun vergi ödüyorsun

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Biliyorum tabi ama Sonuçta cepten çıkıyor

  • @muhammetali8530

    @muhammetali8530

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru bizden çıkıp malum yere gidiyor araba ile başlayan hayalime motor bile alamadan son verdim o yüzden gerginim yorum yazarken haklısınız ne olursa adı bizden çıkıyor

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@muhammetali8530 malesef tartisdakta.birsy olmuyor konussakta tr nin yüzde 80 i kafa çalışmıyor oraya girersek çıkamayız sonuç cebimizden çıkıyor

  • @gebesgablumbaa
    @gebesgablumbaa Жыл бұрын

    daha 1m değil eleganceler 1.1

  • @ucgensogutma1140
    @ucgensogutma1140 Жыл бұрын

    bu fiyata cok boş bir araba ,kokpit olsun göstergeler koltuklar vasat. hala eski teknoloji.biraz tarzını değiştir vw.parasını geçtim markaya yazık ediyorlar

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Kesinlikle öyle

  • @tahaatess
    @tahaatess Жыл бұрын

    Yandaki abi çok kasıntı olmuş. Sürekli uyarıyor bir sey soruyorsun cevap vermiyor. Sonlara dogru yaptığı yorumların da altında bi bilgi birikimi yok tamamen boş söylenmiş sözler.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Bazen insanlar kamera kayda başlayınca böyle far görmüş tavsan gibi oluyor :)

  • @berkakgul2507
    @berkakgul2507 Жыл бұрын

    Bu araç gerçekten boş paraya satılıyor bence

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Walla bende arabayı eleştirmek istemezdim de abi en boşu 1.1 milyon ya eski parayla 1 trilyon yani ufak para değil bunlar bence

  • @redpyro_

    @redpyro_

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru Sen video çekerken arabanın en boşu 937 bin tl idi. Üstüne güvenlik paketleri ve cam tavan ekli haline en boş modeli 1.1 diyip duruyorsun. Çok komik video nerden denk geldiysem. Arabanın özelliklerinden fiyatını kadar söylediğin bütün bilgiler baştan aşağı yanlış. İşin ilginci arabanın sahibinin de hiçbir bilgisi yok.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@redpyro_ walla ben kafamdan sallamadim int yazan fiyat oydu liste fiyati doluluğu göre opsiyona göre değişiyor bilgi ne yanlış yanlissada canim sağolsun ya , kimse al su parayı düzgün video cek.demedi bana ? Veya farkli kanallarda var ayni aracın videosunu çeken alternatifi çok izlemesi bedava 😊 fiyat haricindeki baska neler yanlış ti ki

  • @redpyro_

    @redpyro_

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoruHala internette yazan fiyat diyor ya . Bu vesileyle herkese şunu da demiş oluyorsun. Ben bi araba videosu çekiyorum, fiyat bilgisinden teknik bilgilye kadar bütün her şey yanlış, ona göre izleyin.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@redpyro_ teknik bilgi de yanlisy yok fiyatta var ama nasıl olmasın her gün zam geliyor ben 14 bin tl.ye aldığım önceliğim 2. El araç şuan 2 eli 250 bin tl 😅

  • @kenankanbur9672
    @kenankanbur9672 Жыл бұрын

    Adam anlatıyor iken bunaltiyor.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    Herkesin huyu farklı

  • @kenankanbur9672

    @kenankanbur9672

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru var ol. Allah razı olsun. Bunca emeğinden ötürü.

  • @TaygunYurtkoru

    @TaygunYurtkoru

    Жыл бұрын

    @@kenankanbur9672 :) sende sağol her ne kadar bunaltsakta :)

  • @kenankanbur9672

    @kenankanbur9672

    Жыл бұрын

    @@TaygunYurtkoru 😁🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️

Келесі