2021.02.21 Vonalbejárás 49-es vonal Kabókapuszta-Mezőhídvég

▶️ Fotós oldalam: / albertdanifotok
▶️ Instagram: / a.dani0227
▶️ Paypal: paypal.me/Adani12345
▶️ Patreon: / adani12345
Bankszámla:
10404247-93423860-01440000 K&H bank
Logóért köszönet Tóth Attilának:
/ attila.toth.badwolf

Пікірлер: 18

  • @ferenczoltanvarga6939
    @ferenczoltanvarga69393 жыл бұрын

    Nagyon jó lett az "emlék videó".Sajnos,mára már csak ennyi maradt ebből a vonalból.Én még utaztam ezen a vonalon,Tamásitól,Lepsényig,Abmot,és hozzá való kályhás mellék kocsikkal.Igazi vicinális hangulata volt.Persze ez még 82-ben volt.Akkoriban még mentek 50-60-al is a vonatok,és gyönyörű volt a maga nemében,akár a tolnai,akár a somogyi dombság,a végén a mezőföld síkságával,néhol enyhe dombjaival.Nekem nagyon tetszett az a táj.Ilyen emberkék kellenének komoly vezető beosztásba a vasúthoz,mint Te.Mert még ennyire elfeledett,és felszámolt vonallal is a lehető legjobban felkészülve,a lehetőségeidhez képest maximálisan igyekszel méltó emléket készíteni az utókornak,hogy volt valaha egy szebb napokat látott,és a végén a vágóhídra küldött vasút vonala ennek az országrésznek.Sajnos akkor,amikor még élt és lehetett volna tenni érte,hogy ma is meg lehessen,ez a vonal,az akkori fejesek,még ennyire sem voltak odafigyelők,erre,és a hasonló sorsra jutott vonalak megmentésének érdekében.Elmond mindent,azokról a semmire kellő "fejesekről",amit mondtál,hogy a vonal megszüntetése előtt nem sokkal,volt 1 földcsuszamlás,vagy valami omlás,ami magával vitte,vagy maga alá temette a vonal 1 részét,de már nem is akarták helyrehozni,mert ez is 1 szeg volt a vonal koporsójában,1 újabb indok,hogy jobb ha megszüntetik,mint hogy költsenek a felújítására.Érdekes,hogy viszont amikor már elkezdték a vonal felszedését,addigra már volt pénz,amit nem sajnáltak,még arra a részre is,amire előzőleg "nem volt pénz" a helyrehozatalra.Ez mindent elmond a semmire kellő fejesek hozzá állásáról.

  • @attilapataki8030

    @attilapataki8030

    3 жыл бұрын

    A kályhás vonatra én is emlékszem. Egyszer egy munkás járattal mentem a nagymamámhoz, és összetalálkoztam a nagynéném apukájával. Ment a cseverészés, egyszer csak rádobott a tűzre - nem emlékszem hogy fát vagy szenet - és lábbal lazán becsapta a kályha ajtót. Volt egy hangulata azoknak a vonat utaknak. Emlékszem háromtengelyes motorkocsira is, de soha nem értettem, hogy hogy tud a kanyarban menni.

  • @ferenczoltanvarga6939

    @ferenczoltanvarga6939

    3 жыл бұрын

    @@attilapataki8030 Pontosan!Azt el is felejtettem megírni,hogy a motorkocsi,ahogy te is írtad,3 tengelyes volt.

  • @attilapataki8030
    @attilapataki80303 жыл бұрын

    Nah, ez szuper volt! Ezek szerint jól emlékszem, valóban volt Pusztaszentmihályfán valaha állomásépület, csak nagyon kicsi voltam még, mikor elbontották. Várom a következő szakaszt, sok nyarat eltöltöttem kiskoromban Felsőnyéken a nagymamámnál.

  • @timbearwolf
    @timbearwolf Жыл бұрын

    0:24 Nagyapám sokáig itt teljesített szolgálatot mint felvigyázó. Előtte meg Pusztaszentmihályfán. Gyerekként sokszor lementem hozzá kerékpárral. Sajnos már nem él szegény. A MÁV-os zubbonyát, télikabátját és az akkus őrlámpáját kincsként őrzöm itthon. 8:58 a fenyőfák között volt az őrház.

  • @nidsz
    @nidsz3 жыл бұрын

    ameddig lejárt a vonat Mezőhídvégre, ott kellett átszállni a pótlóbuszra az állomásnál, miután megszűnt a felső szakasz is, utána Szabadhídvég, posta megállóig jártak Lepsény felől (amelyik csak odáig ment)

  • @matyas.richard
    @matyas.richard3 жыл бұрын

    Töltés alján ott vannak a szavazók 😅🤣😂

  • @huntrain8747
    @huntrain87472 жыл бұрын

    Ha még üzemelne a 49-es és a 27-es, lehetne egy 'keleti' Győr-Pécs vonat is. Szerintem a Veszprém/Siófok - Pécs viszonylatra amúgy is lenne nagyobb igény. Nyilván tudom, hogy nem erről szól.

  • @nidsz
    @nidsz3 жыл бұрын

    a bicikliút ezen a szakaszon már nincs tervezve. Tamásitól a Sió-hídig (24.percnél) lesz kerékpárút a vasúti nyomvonal helyén. Onnan pedig a Sió jobb oldali töltésén

  • @norbertberkesdi4367
    @norbertberkesdi43672 ай бұрын

    Gyermekkorom vasútvonala. Sokat utaztunk szüleimmel Mezőkomáromba. Fáj, hogy ez már csak a múlt.

  • @szaboandras457
    @szaboandras4573 жыл бұрын

    Szia! Azert szivesen neztem volna hogy milyen busszal mentel Lepsenybe,es ott milyen vonatra,ahogy josz fel,es ahol leszalsz. Az meg bevaghato lett volna. De azert koszonom a videot.🙂

  • @Adani12345

    @Adani12345

    3 жыл бұрын

    Szia! A biszos útról van fent videó, Szabadhídvég és Lepsény között ment a busz, és ugyanaz az Ikarus volt, amivel Enyingtől mentem Kabókapusztára

  • @gaborizsaki3071
    @gaborizsaki30713 жыл бұрын

    Régi olajkályhát láthattál a vasútállomás épületben

  • @gaborizsaki3071

    @gaborizsaki3071

    3 жыл бұрын

    Valószínűleg ilyenekkel fűtőtték az állomás épületet és ott maradt mementónak

  • @matyas.richard
    @matyas.richard3 жыл бұрын

    Amúgy Mezöhídvégnél az úton dupla sínek mentek, az egyik nem a Sió-hídra, hanem amit kameráztál üzembe vezetett!

  • @lajoskormendi2323

    @lajoskormendi2323

    3 жыл бұрын

    1997 ig jártam arra jegyvízsgálóként.

  • @andrasgoofy4028
    @andrasgoofy40283 жыл бұрын

    Kár, hogy már csak emlék a vonal.

  • @ganeturomangalica1062
    @ganeturomangalica10623 жыл бұрын

    Én bele henteregtem volna a trágyába. 🐷

Келесі