2017 December 17. Vasárnap De. - 1Thessz 4:1-18

Igehely: 1Thessz 4:1-18
"4:1 - Továbbá pedig kérünk titeket, atyámfiai, és intünk az Úr Jézusban, hogy aszerint, amint tőlünk tanultátok, mimódon kell forgolódnotok és Istennek tetszenetek: mindinkább gyarapodjatok.
4:2 - Mert tudjátok, milyen parancsolatokat adtunk néktek az Úr Jézus által.
4:3 - Mert ez az Isten akaratja, a ti szentté lételetek, hogy magatokat a paráznaságtól megtartóztassátok;
4:4 - Hogy mindenitek szentségben és tisztességben tudja bírni a maga edényét,
4:5 - Nem kívánság gerjedelmével, mint a pogányok, akik nem ismerik az Istent;
4:6 - Hogy senki túl ne lépjen és meg ne károsítsa valamely dologban az ő atyjafiát: mert bosszút áll az Úr mindezekért, amint elébb is mondottuk néktek és bizonyságot tettünk.
4:7 - Mert nem tisztátalanságra, hanem szentségre hívott el minket az Isten.
4:8 - Aki azért megveti ezeket, nem embert vet meg, hanem az Istent, aki Szent Lelkét is közlé velünk.
4:9 - Az atyafiúi szeretetről pedig nem is szükség írnom néktek: mert titeket Isten maga tanított meg arra, hogy egymást szeressétek;
4:10 - Sőt gyakoroljátok is azt mindamaz atyafiak iránt, akik egész Macedóniában vannak. Kérünk azonban titeket atyámfiai, hogy mindinkább gyarapodjatok;
4:11 - És becsületbeli dolognak tartsátok, hogy csendes életet folytassatok, saját dolgaitoknak utána lássatok, és tulajdon kezeitekkel munkálkodjatok, amiként rendeltük néktek;
4:12 - Hogy a kívülvalók iránt tisztességesen viselkedjetek, és semmi szükséget ne érezzetek.
4:13 - Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, akiknek nincsen reménységök.
4:14 - Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott, azonképpen az Isten is előhozza azokat, akik elaludtak, a Jézus által ő vele együtt.
4:15 - Mert ezt mondjuk néktek az Úr szavával, hogy mi, akik élünk, akik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, akik elaludtak.
4:16 - Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak először akik meghaltak volt a Krisztusban;
4:17 - Azután mi, akik élünk, akik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt a felhőkön az Úr elébe a levegőbe; és ekképpen mindenkor az Úrral leszünk.
4:18 - Annakokáért vígasztaljátok egymást e beszédekkel."
A gyülekezet facebook oldala: / krasznaibaptista
A gyülekezetünk weboldala: kramaba.ro/

Пікірлер: 1

  • @AndreaVaradi-dj2ui
    @AndreaVaradi-dj2uiАй бұрын

    Ámen ❤❤ .

Келесі