1969: Huisvuilinzameling in Amsterdam in de jaren '60 - met Stadsreiniging - oude filmbeelden

Фильм және анимация

Het inzamelen/ophalen van huishoudelijk afval en de afvalverwerking in Amsterdam zoals dat in 1969 gebeurde. Tevens beelden van vervuilde grachten en fietswrakken in de straten van Amsterdam.
0:36 - de Govert Flinckstraat is te zien met links garage Oud Zuid op nummer 194-196.
Wie herkent nog meer straten en/of grachten in dit filmpje?
Filmbeelden zijn geproduceerd door Polygoon-Profilti en worden beheerd door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De filmbeelden zijn aangevuld met een intro en een aftiteling, beide inclusief muziek.
Met verder o.a.: Gemeentereiniging, Stadsreiniging, vuilnis, vuilniszakken, vuilnisauto's, vuilnisinzameling, straatvegers, afvalinzameling, afvalverwerking, Amstel, Magere Brug, het IJ, huisvuil, vuilnisbakken, vuilnisemmers, containers, vuilcontainers, stortplaatsen langs de gracht, vuilnismannen, vuilniswagens / vuilnisauto's, duwbakken, huisvuilverbranding, vuilverbranding, huisvuilverwerking, Gemeente Reiniging, oldtimers / oude / klassieke / antieke auto's / klassiekers / classic cars, jaren '60 / zestig, Zestiger jaren.

Пікірлер: 4

  • @janpeek6295
    @janpeek6295 Жыл бұрын

    Ik ben nu dik 38 jaar geleden als schuiten voerder begonnen bij de stadsrekeningen,en dit filmpje en het werk kan ik dromen,geweldig... alleen het vliegas aftappen bij de vuilverbraning vond ik verdacht. Voor de rest was het een top tijd. Leuk.

  • @TheVincent0268
    @TheVincent02684 жыл бұрын

    2:20 schakellessenaar. prachtig

Келесі