1915: Anlatılmayan Geçmişin İzinde - BBC TÜRKÇE

24 Nisan 1915 yılında Osmanlı hükümeti yaklaşık 200 Ermeni aydını İstanbul'da tutukladı.
BBC Türkçe internet sayfası: www.bbc.co.uk/turkce
Facebook: / bbcturkceservisi
Twitter: / bbcturkce
Bu, aynı zamanda Anadolu'daki Ermenilerin kadim topraklarından sürülmesiyle devam edecek birkaç yılın başlangıcıydı.
24 Nisan 1915'in üzerinden 100 yıl geçti. Bu yıldönümünde BBC'den iki gazeteci kendi kişisel yolculuklarına çıktı.
BBC Farsça'dan Lara Petrossians kendi büyük büyükdedesinin izinden Van'a gitti ve 1915'te terk ettikleri bu yerde onlardan geriye ne kaldığını bulmaya çalıştı.
BBC Türkçe'den Rengin Arslan ise memleketi Eskişehir'in anlatılmayan tarihini ve 1915'ten önce burada yaşayan Ermenilerin geçmişini araştırdı.

Пікірлер: 21

  • @tanerkurt0133
    @tanerkurt01334 жыл бұрын

    While your grandparents are sitting in the most beautiful houses in Van, Muş, Eskişehir and Istandul, while you are silly, silversmiths, antiques or merchants, while doing your prayers in churches. My grandfathers died on many fronts with torn shoes on their feet, left their arms and legs, and paid the debt of the country. This reminded me of this; On one of his trips to Mersin, Atatürk pointed to the big buildings he saw in the city: "Who is this mansion?" "Kirkor." “And who's that big building? "The George." "And who's this apartment?" "He's also Salomon." Ataturk asked with a little anger: "Where were you when they were doing these?" Behind the gathered, an old peasant's voice was heard: "We were fighting in Yemen, the Danube tribes, the Balkans, the mountains of Albania, the Caucasus, Çanakkale, and Sakarya!" While Atatürk conveys this memory: "The only person I can't answer in life has become this old ol man."

  • @ugurkrac387
    @ugurkrac3879 жыл бұрын

    daha çok tahminler üzerine açıklamalar yapılmış ve tarafsızlık yok.Gerçekler tarafsız bir şekilde ortaya konmadan kimse bir şey alamaz.

  • 9 жыл бұрын

    1915 olaylarıyla ilgili bir ciddi çalışmanız yok zannedersem.bunun bir ortak acı olduğunu bu meselenin tek taraflı çözülemeyeceğini kayıpların her iki taraftan da olduğunu vurgulamak gerek. bizler olaylara objekltif bakmak istiyoruz ama aynı şekilde karşı tarafında bakması gerekiyor ki sorunlar çözülsün.dış basından sürekli probaganda şeklinde yayınlar var bunlara dur demek gerekmiyormu?.bizler yaşadığımız toplumun zenginliğini biliyoruz.yabancı basının tek taraflı yayınlarını istemiyorum,bu mesele önemli bir meseledir.bunu bir yarışma formatına sokmak yanlıştır. ayrıca videonuz da ermenilere ait toprakların geri verilmesi gerektiğini söylediniz. bu yanlış bir söylem. mal ve mülklerinin iade edilmesi gerektiği bence daha iyi ayrıca biz toplum olarak zaten farklılıklarla yaşıyoruz büyük bir hoş görü içinde ermeniler bu ülkeye ait olarak kendilerini hissedebilirler. saygılar,

  • @aliaktas68400
    @aliaktas684009 жыл бұрын

    BBC gorevini hakkiyla yerine getirmis... baskada birsey beklemiyordum

  • @bbcnewsturkce
    @bbcnewsturkce9 жыл бұрын

    24 Nisan 1915 yılında Osmanlı hükümeti yaklaşık 200 Ermeni aydını İstanbul'da tutukladı. Bu, aynı zamanda Anadolu'daki Ermenilerin kadim topraklarından sürülmesiyle devam edecek birkaç yılın başlangıcıydı. 24 Nisan 1915'in üzerinden 100 yıl geçti. Bu yıldönümünde BBC'den iki gazeteci kendi kişisel yolculuklarına çıktı. BBC Farsça'dan Lara Petrossians kendi büyük büyükdedesinin izinden Van'a gitti ve 1915'te terk ettikleri bu yerde onlardan geriye ne kaldığını bulmaya çalıştı. BBC Türkçe'den Rengin Arslan ise memleketi Eskişehir'in anlatılmayan tarihini ve 1915'ten önce burada yaşayan Ermenilerin geçmişini araştırdı.