#1572

Rogier van Bemmel in gesprek met Thijs Poelhekke over de wanhopige staat van het onderwijs. "Basisvaardigheden, ik dacht dat dat ging over lezen, schrijven en rekenen."
Bronnen en links bij deze uitzending:
- Een eerder gesprek tussen Rogier en Thijs: • #1213: Humor niet welk...
- Rapport De Staat van het Onderwijs 2024: www.onderwijsinspectie.nl/doc...
--
Kom op 28 juni naar De Nacht van De Nieuwe Wereld. Bestel je kaarten hier: dnw.eventgoose.com/
Steun De Nieuwe Wereld. Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld of doneer op NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld.
Alvast bedankt.
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk en Marlies Dekkers.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met de Filosofische School Nederland.
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com/

Пікірлер: 118

  • @DeNieuweWereldTV
    @DeNieuweWereldTV15 күн бұрын

    Welkom in de commentaarsectie. Voor bronnen en links, zie de beschrijving onder de video. ⚠OPGELET: Het is weer zover! Aanstaande vrijdag 28 juni, de Vierde Nacht van De Nieuwe Wereld. Koop uw kaarten op dnw.eventgoose.com. 🧢Word patroon op petjeaf.com/denieuwewereld

  • @Hallointhehouse
    @Hallointhehouse15 күн бұрын

    Ik werk zelf in het onderwijs en lig al helemaal stuk om zijn bevindingen op LinkedIn. Hij kan het zo treffend verwoorden. Huidige collega’s van mij zijn zachtende heelmeesters. Aai over de bol en weer door. Wat heeft het kind geleerd? Niks. Mijn havo 4 wist begin van het jaar niet wat woorden als “etcetera” en zinnen als “aan de ene kant en aan de andere kant”. Samen met mijn collega die hetzelfde erin staat zware onvoldoendes moeten geven, maar wel volharden ook al zeuren leerlingen. Nu 7.1 gemiddeld. Leerlingen leren maar op één manier. Vallen en opstaan. Oh en edit: Flikker op met de diversiteit. Laat papa of mama dat maar lekker propaganderen in kinderen.

  • @RopekingRopethemall

    @RopekingRopethemall

    14 күн бұрын

    Stem 6 JUNI Europese verkiezingen reken af met ze PVV en FvD

  • @Hallointhehouse

    @Hallointhehouse

    14 күн бұрын

    @@RopekingRopethemallGeen enkele partij gaat ons uit het slob halen zolang wij compleet afhankelijk zijn van de VS.

  • @ElineVeldboer-hi8ng

    @ElineVeldboer-hi8ng

    14 күн бұрын

    Precies, de LinkedIn-reacties zijn bizae. Je zou maar genoemd worden... 😅

  • @Pona1234

    @Pona1234

    13 күн бұрын

    Your fired

  • @mvv329

    @mvv329

    12 күн бұрын

    De kinderen vertegenwoordigen niet alleen hun eigen toekomst maar de toekomst van ons allemaal. Hier wordt met vuur gespeeld ..

  • @proinsiasbaiceir6580
    @proinsiasbaiceir658014 күн бұрын

    Ouderwetse lerarenvraag: “Wat leren we hieruit?” Dat ‘we’ er niets van leren! Rogier vat de toestand in één woord: ‘verwaarlozing’! En regering en parlement laten het maar gebeuren. Om nog te zwijgen van ouders alsmede vervolgopleidingen (HBO's, universiteiten enz.) en werkgevers, de “afnemers” van leerlingen met ondermaatse kennis en vaardigheden.

  • @Pona1234
    @Pona123413 күн бұрын

    Het is blijkbaar belangrijker voor de ouders dat zij lekker hip mee kunnen doen in de vriendenkring dan dat hun kinderen leren lezen en schrijven.

  • @MW-rq5do
    @MW-rq5do14 күн бұрын

    Prachtig gesprek. Dank allebei.

  • @oswaldfulcanelli471
    @oswaldfulcanelli47114 күн бұрын

    Als het zelfs de zeer beschaafde Rogier te gortig wordt ("rot op" op 24:10) dan moet het wel heel erg gesteld zijn met het onderwijs. 😄😄😄

  • @orlandofurioso357
    @orlandofurioso35714 күн бұрын

    39ste minuut: een leuk idee Rogier, maar mensen die zeer intelligent zijn, zullen niet in de Tweede Kamer gaan zitten. Daar zitten juist wat minder slimme mensen. Je zou ze kunnen typeren als sluw, omdat ze erin geslaagd zijn om veel geld te verdienen, terwijl ze niet al te slim zijn.

  • @addhoc256
    @addhoc25614 күн бұрын

    een organisatiecoach wordt betaald door de organisatie. Die zal het daarom nooit zeggen als de oorzaak van het probleem ligt op directie/ beleidsniveau.

  • @addhoc256

    @addhoc256

    14 күн бұрын

    ps ik werkte als taaltrainer in nt2 inburgering. En de enige docent vakinhoudelijke communicatie was een app (geen enkele vergadering of bijeenkomst een jaar lang). Daarin ons werd verteld dat bv we het verschil tussen hen en hun zowieso er niet meer was. En we doceerden maar 1 soort verleden tijd: de voltooide tijd. De onvoltooid verleden tijd was alleen voor vergevorderden. Een type verleden tijd was wel genoeg. Dus op de app verschenen steeds onderwerpen die we wel weg konden laten uit de les. We moesten de les inkorten omdat we de administratie moesten doen: dat moest tijdens de les zodat de leerlingen maar weer "even voor zichzelf moesten werken" . Ik was ergens anders gaan werken maar kwam een half jaar later in het zelfde gebouw iemand bezoeken. Daar kwam in mijn oud leerlingen tegen: hun Nederlands was achteruit gegaan ipv vooruit. Ze passen zich aan hun omgeving aan. Als ze altijd alleen woordjes krijgen en geen hele zinnen (kayoot spel of woorden bingo etc) dan gaan ze ook zo praten. Dus ze wijzen naar het koffieapparaat en vroegen mij "koffie ja?" terwijl ik ze een half jaar daarvoor met moeite eindelijk met hele zinnen had leren praten. Wil je koffie? dus die vraag woordvolgorde hadden ze van mij gehad. maar nu was alles weer vergeten want in hun omgeving -inclusief de school , kom je er alleen met gebroken nederlands met wijzen en woorden roepen.

  • @franek_izerski
    @franek_izerski14 күн бұрын

    Eindelij weer een interessant gesprek, is het geluid weer superzacht en dof.

  • @fokkos2442
    @fokkos244214 күн бұрын

    De cognitieve dissonantie van de onderwijsbestuurders is stuitend.

  • @thenonexistinghero

    @thenonexistinghero

    12 күн бұрын

    Vraag me af waarom pedagogie uberhaubt bestaat aangezien hier helemaal geen gebruik van wordt gemaakt in scholen en media. Alleen maar misbruik.

  • @RobBominaar
    @RobBominaar15 күн бұрын

    Fantastische uitzending!

  • @Chrisvlvp
    @Chrisvlvp14 күн бұрын

    Ad Verbrugge is natuurlijk de onderwijsdeskundige bij DNW weten de trouwe luisteraars/kijkers. Dit gesprek is luchtiger en hilarisch tegelijkertijd wat een mooie toevoeging is. Evengoed zijn deze twee sprekers deskundig op hun vakgebied. Goed gedaan DNW

  • @gimli1955giml
    @gimli1955giml14 күн бұрын

    Dit item laatt zien. Wij, als maatschappij, are so F*cked.

  • @RopekingRopethemall

    @RopekingRopethemall

    14 күн бұрын

    Stem 6 JUNI Europese verkiezingen stem PVV ontsla het establishment STEM 6 JUNI

  • @gimli1955giml

    @gimli1955giml

    14 күн бұрын

    @@RopekingRopethemall Het probleem is dat het systeem kapot is en gevuld is met incompetente theoretici, de instanties en instituten worden geleid door ideologie. In plaats van hoe school de jeugd moet leren denken, leert de school wat ze moeten denken. Of dat nu rechts of links georiënteerd is, maakt weinig uit. De ideologie is leidend en dat sloopt de jeugd en het onderwijs. Met iedere verkiezing komt er weer een ander politicus, die weer een theoretische vernieuwing wil invoeren. Het moet weer om de basis gaan, lezen schrijven en rekenen.

  • @gimli1955giml

    @gimli1955giml

    14 күн бұрын

    @@RopekingRopethemall Dat is de andere zijde van dezelfde medaille, hooguit een gewijzigde ideologie. Ik ben geïnteresseerd in de zijkant van diezelfde medaille. Leerlingen moeten hoe te leren, niet wat te leren. Burgerschap onderwijs is een ideologische invulling van wat, niet van hoe. Lezen schrijven en rekenen is het doel, dan volgt de rest vanzelf. Ontplooiing is zelf keuzes mogen en kunnen maken, daar hoort de politiek verre van te blijven. Dat geldt ook voor de zorg en de veiligheid.

  • @RopekingRopethemall

    @RopekingRopethemall

    14 күн бұрын

    @@gimli1955giml Dankuwel

  • @gimli1955giml

    @gimli1955giml

    14 күн бұрын

    @@RopekingRopethemall Ik gruwel van die ideologische eenzijdige strijd tussen goed en kwaad, waar beide zijden het eeuwige gelijk claimen en de tunnelvisie, die daaraan vast zit. Juist de twijfel en de mogelijkheid om keuzes te maken, zijn een bewijs van een echte democratie. Hoe zeker je iets weet en hoe meer overtuigd je bent, hoe vaster je zit in je leven. Hoe minder ruimte er is om keuzes te maken. Prettig weekend

  • @user-tr5hz8cl9f
    @user-tr5hz8cl9f15 күн бұрын

    Goeie kerel dit en het bewijs dat wanneer je net iets anders bent dan de standaard leraar er geen plek voor je is binnen het onderwijs. Terwijl het onderwijs dit soort excentrieke figuren juist nodig heeft.

  • @python8704

    @python8704

    14 күн бұрын

    Nee waarde lichtgelovige. Het onderwijs heeft goede docenten nodig. Excentriciteit is geen voorwaarde. Misschien kunt u op internet eens een antecedentenonderzoek doen naar deze figuur en u dan afvragen of u zou willen dat uw kinderen, mits dat u ouder bent uiteraard, les krijgen van deze docent.

  • @mardelmare9424
    @mardelmare942414 күн бұрын

    Héél jammer van het geluid! Zonde want had het graag willen volgen!

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    14 күн бұрын

    Dan moet je’m iets harder zetten.

  • @mardelmare9424

    @mardelmare9424

    14 күн бұрын

    @@mabusestestament Oh jee, wat zijn we lekker scherp🙄

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    14 күн бұрын

    @@mardelmare9424 ‘t Is een gave 👍

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    13 күн бұрын

    @@mardelmare9424 Dank je, t’ is een gave 🍻

  • @Krasbin
    @Krasbin14 күн бұрын

    Ik vind de ironische toon erg vermakelijk, dit maakt het toch nogal zware thema wel dragelijk.

  • @ruudkuiper9727
    @ruudkuiper972714 күн бұрын

    Zegt een hoog IQ iets over wijsheid? Mijn stelling is dat een hoog IQ handig is bij het oplossen van problemen. Met wijsheid voorkom je problemen!

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    14 күн бұрын

    Je hebt allebei nodig om het land te besturen.

  • @thenonexistinghero

    @thenonexistinghero

    12 күн бұрын

    Nee. Hoog IQ kan op intelligentie en wijsheid wijzen, maar dat is geen zekerheid.

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    12 күн бұрын

    @@thenonexistinghero IQ - intelligentie quotiënt - is een uitdrukking van intelligentie, dus ja een hoog IQ wijst op intelligentie 🍻

  • @thenonexistinghero

    @thenonexistinghero

    11 күн бұрын

    @@mabusestestament Zo laat je zien dat je weinig intelligentie hebt. Nee, een IQ test zegt niet veel over intelligentie. Misschien moet je ze 's bestuderen. IQ tests testen je academische vaardigheden, niet je intelligentie. Het is slechts een klein deel van intelligentie, maar verre van alomvattend.

  • @zeventje
    @zeventje15 күн бұрын

    Leuk gehalte van kooten en de bie

  • @herpaderp1219
    @herpaderp121914 күн бұрын

    Bij mij is het geluid prima te beluisteren via koptelefoon

  • @morskisrle
    @morskisrle14 күн бұрын

    Dochter vd assistente van mij had dit jaar 2 manden geen wiskundeonderwijs op haar havo 3 maar met "sexuele orientering" geen gebrek hoor. NL overheid is verre van normaal en daar neem ik afstand van.

  • @jmjrademakers
    @jmjrademakers15 күн бұрын

    Geluid is te zacht.

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    14 күн бұрын

    Dan moet je’m iets harder zetten.

  • @addhoc256

    @addhoc256

    14 күн бұрын

    ja ik ook. heb hem maximaal hard staan maar nog steeds te zacht

  • @robertvermeer5951

    @robertvermeer5951

    14 күн бұрын

    Ja, hier ook. Staat volluit en 't klinkt nog als gefluister.

  • @sunavanbekkum
    @sunavanbekkum14 күн бұрын

    Genoten, maar wat een treurigheid.

  • @kiekiek
    @kiekiek12 күн бұрын

    Kerndoel onderwijs 2024: Leerlingen zo bewerken dat ze op D66 stemmen.

  • @ruudkuiper9727
    @ruudkuiper972714 күн бұрын

    Ik las ook iets over het functioneren binnen ons politie apparaat. Men ondervindt in die beroepsgroep overwegend trots en tevredenheid en de tevredenheid over het functioneren onder burgers is goed en stabiel...tuurlijk!

  • @Dennis-xj8nh

    @Dennis-xj8nh

    14 күн бұрын

    LOL

  • @user-yw3um8zj5i
    @user-yw3um8zj5i14 күн бұрын

    Ik heb een paar in het onderwijs gewerkt als onderwijsassistent tijdens een introductie van competentie onderwijs. En dat met een team van 12 leraren waarvan er maar 2 competent waren😅 Het is uiteindelijk een flop geworden en een hele dure grap.

  • @robertvermeer5951

    @robertvermeer5951

    14 күн бұрын

    Een paar wat? Dagen? Weken?

  • @RopekingRopethemall

    @RopekingRopethemall

    14 күн бұрын

    Cultuur marxisme sloopt de maatschappij stem 6 juni Europese verkiezingen FvD of PVV

  • @michieleldering5307
    @michieleldering530714 күн бұрын

    Thijs zou de perfecte leeraar maatschappij zijn... Op de MTS waar ik op zat had ik zo'n leeraar... Toen der tijd botste het wel eens tussen hem en mij maar in retrospectief was en is hij geniaal en snap ik achteraf niet wat hij op een MTS deed... Mensen van wat ouder dan ik ben kennen hem waarschijnlijk als Jaap Fischer (zijn artiestennaam). Thijs is zo'n zelfde type leeraar... Destijds wist Jaap Fischer het bloed onder m'n nagels te halen, nu ben ik hem meer dan dankbaar les van hem gehad te mogen hebben... (Naast tekstschrijver en cabaretier was hij maatschappij leeraar op het toenmalige ijmond college vandaar de link met Thijs) Thijs verwoord op een humoristische wijze de gidzwarte problemen in het onderwijs en eigenlijk de hele bestuurscultuur op een geniale wijze....

  • @B0K1T0

    @B0K1T0

    14 күн бұрын

    Mijn vader draaide zijn muziek regelmatig, die gekke liedjes :) Lijkt me een prachtige vent om als leraar te hebben (net als Thijs overigens inderdaad).

  • @orlandofurioso357
    @orlandofurioso35714 күн бұрын

    Volgens mij is het geluid niet goed. Mijn koptelefoon staat op 100 % en ik ben gelukkig nog niet doof.

  • @coronawappie4049
    @coronawappie404914 күн бұрын

    Het is niet te doen, heel zacht het geluid!

  • @RevVolt22
    @RevVolt2213 күн бұрын

    Een heel prettig humorvol en noodzakelijk gesprek over de staat van het onderwijs … echter het heilige geloof in het hoge IQ als enige meetlat van de intelligentie voor degene die ons vertegenwoordigen (hiermee bedoel ik de politici, als zij het ueberhaupt nog weten) van Rogier van Bommel gaf mij een behoorlijke schrikmoment …

  • @DeNieuweWereldTV

    @DeNieuweWereldTV

    13 күн бұрын

    Heilig geloof? Zeg ik dat? Ik noem het en passant. Uiteraard is er ook wijsheid voor nodig! Maar intelligentie lijkt me een pré ja. Mvg, Rogier

  • @HubertLR

    @HubertLR

    13 күн бұрын

    ​​​@@DeNieuweWereldTV Intelligentie is inderdaad een pré, maar staat helaas domheid niet in de weg. 😊

  • @RevVolt22

    @RevVolt22

    12 күн бұрын

    @@DeNieuweWereldTV intelligentie mag een pre zijn maar intelligentie koppelen aan de huidige IQ normering ? Dit lijkt mij heel ver weg van een volledige waardevolle intelligentie (‘as a whole’) … Wellicht interessant om deze kwestie anders te belichten: ‘the Matter with things’ van Iain McGilchrist en onze huidige ‘linkse brein gestuurde’ denken en handelen ?

  • @mollywonderway6672
    @mollywonderway667214 күн бұрын

    slecht geluid, jammer

  • @MarieJoseO
    @MarieJoseO14 күн бұрын

    De meeste gasten in DNW zijn oud en grijs, dus veel levenservaring. Sommigen in de reacties zien de kwaliteiten van Thijs niet, hij is nog hartstikke jong, en heeft al jarenlang zo'n kritische blik op de maatschappij, geweldig! Hij durft het te zeggen, waar anderen bang zijn voor hun carriëre en dus de mond niet opendoen. Thijs kómt er wel... (Afgestudeerd op universiteit als Neerlandicus)

  • @ElineVeldboer-hi8ng
    @ElineVeldboer-hi8ng14 күн бұрын

    Bijzonder grappige uitzending, maar ook ronduit triest natuurlijk! Na 44 minuten blijkt dus wat het verschil is tussen de huidige praktijk (externe partijen roepen hoe het beter kan) en onderwijs met autonome, betrokken en bekwame docenten.

  • @petramaas8574
    @petramaas857413 күн бұрын

    Het lijkt erop dat burgerschapskunde vooral een brede opleiding tot politiek activist is. Wie wordt daar beter van? Niet de leerling, die grote moeite zal hebben om zich aan te passen aan, bijvoorbeeld, een werkomgeving. Niet de maatschappij, want dit zijn vooral maatschappij-ontwrichtende vaardigheden. Is het niet eens tijd om de ambtenaren die dit soort dingen bekokstoven een te leren wat de echte basisvaardigheden zijn?

  • @ruudkuiper9727
    @ruudkuiper972714 күн бұрын

    Ik zou als ik in het onderwijs zat de leerlingen stimuleren op kritisch denken en omgaan met informatie

  • @mbart

    @mbart

    14 күн бұрын

    Ik zit in het onderwijs. Voordat iemand 'kritisch' kan denken, moet hij eerst leren 'denken' (secuur, consistent, volledig (dwz binnen de grenzen van een bestudeerd onderwerp).

  • @johanzijlstra7435
    @johanzijlstra743514 күн бұрын

    Zouden we iets missen als het ministerie van Onderwijs niet zou bestaan?

  • @marjoleinkemper
    @marjoleinkemper14 күн бұрын

    Socrates: Zelfkennis is het begin van alle wijsheid Volgens mij heb je dus beide nodig (iq en eq). Zitten deze eigenschappen in 1 persoon is dat prachtig. Echter, het is niet zo dat beide eigenschappen “hand in hand samengaan”. Daarom vind ik de uitspraak van Rogier om mensen met een hoog Iq “de problemen te laten oplossen” niet passend. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden, en niet enkel de weg van mensen met een hoog iq. Dan nog een vraag: Is dit ook de gedachte vanuit de Nieuwe Wereld? Ook hier vrijwel alleen hoogopgeleiden (met hoog iq?) Vrijwel geen mensen met hoog eq en/of innerlijke wijsheid. Dat vind ik jammer en daarom die opmerking van Rogier te eenzijdig.

  • @vrijbuiterspartei2715
    @vrijbuiterspartei271514 күн бұрын

    Hij stottert behoorlijk voor een leraar Neederlandtsch, maar daar zall het niet aan liggen. Nog twee kanttekeningen: kzread.info/dash/bejne/ZoR3w9uGdJbZaZM.htmlsi=oeIGwqagMMtOVIj7 En: kzread.info/dash/bejne/f4qMlKSjmZi2ec4.htmlsi=Y9kYnps4khBdUwec

  • @Willowheli

    @Willowheli

    14 күн бұрын

    Hij stottert werkelijk nergens. Trol!

  • @vrijbuiterspartei2715

    @vrijbuiterspartei2715

    14 күн бұрын

    @@Willowheli beeter luisteren. Trutt !!

  • @Willowheli

    @Willowheli

    14 күн бұрын

    @@vrijbuiterspartei2715 Leer Nederlands!

  • @vrijbuiterspartei2715

    @vrijbuiterspartei2715

    14 күн бұрын

    @@Willowheli leer modern Dietsch !! ✒️

  • @Danilo44

    @Danilo44

    14 күн бұрын

    😂😂

  • @ric3380
    @ric338014 күн бұрын

    Niet te doen met zn zacht geluid

  • @Willowheli

    @Willowheli

    14 күн бұрын

    En de volgende aansteller meldt zich.

  • @ric3380

    @ric3380

    14 күн бұрын

    Beter een beklag doen over geluid dan als volwassen vent met speelgoed vliegtuigjes spelen 😂

  • @NelsinhoNL
    @NelsinhoNL14 күн бұрын

    Hoe is het mogelijk. Vd week dacht ik toevallig aan deze man, en nu zit hij er.

  • @PimVree

    @PimVree

    14 күн бұрын

    Het is dus mogelijk.

  • @DeNieuweWereldTV

    @DeNieuweWereldTV

    14 күн бұрын

    De vraag is hoe.

  • @PimVree

    @PimVree

    14 күн бұрын

    @@DeNieuweWereldTV Heel simpel Jelle: doordat toeval bestaat. Sterker nog, een overgroot deel van de evolutie is gebaseerd op toeval, denk ik.

  • @MarieJoseO

    @MarieJoseO

    14 күн бұрын

    Volgens mij zei Rogier vorige week in een uitzending, dat hij Thijs Poelhekke had gesproken... 🧐

  • @DeNieuweWereldTV

    @DeNieuweWereldTV

    14 күн бұрын

    Jelle reageert onder z'n eigen naam.

  • @dnaindex
    @dnaindex14 күн бұрын

    doe eens opnieuw uitbrengen met ongedempte geluidskanalen. Er is iets mis gegaan bij de productie.

  • @PimVree
    @PimVree14 күн бұрын

    Kan iemand me zeggen waar op de tijdslijn over het onderwerp 'lentekriebels' wordt gesproken?

  • @mabusestestament

    @mabusestestament

    14 күн бұрын

    Rond’t einde wordt’t nog even aangehaald.

  • @B0K1T0

    @B0K1T0

    14 күн бұрын

    Doorgaans rond het einde van Maart

  • @sparky60ful
    @sparky60ful14 күн бұрын

    Het gesprek had wel beter gekund. Helaas was Thijs soms niet helemaal bij de les. Een gemiste kans, of nog een keer een reprise?

  • @python8704
    @python870414 күн бұрын

    Kijk eens aan. Het expertisegehalte van de gesprekspartners op dit kanaaltje is nu toch wel ernstig aan devaluatie onderhevig. Ook hier heeft dnw het antecedentenonderzoek weer achterwege gelaten?

  • @Willowheli

    @Willowheli

    14 күн бұрын

    Een andere uitleg is dat het te moeilijk is voor je.

  • @python8704

    @python8704

    14 күн бұрын

    @@Willowheli Dat zou idd een uitleg kunnen zijn, maar ik kan u geruststellen. Daar is geenszins sprake van. Een docent Nederlands met een paar jaar werkervaring die hier zijn (gefrustreerde?) gram komt halen, lijkt mij eerder aan de orde. Als het gaat over lentekriebels, kwaliteit van het onderwijs, oplossingen voor het verbeteren ervan etc.etc. zijn er personen uit te nodigen die hiervan veel meer(eufemisme) verstand hebben. Dit kanaal begint steeds meer te lijken op andere kanaaltjes die in mijn optiek alleen maar als doel hebben de samenleving te ondermijnen door alleen maar klagers/tegenstanders en zelfs desinformatieverstrekkers aan het woord te laten.

  • @Gafpa2000

    @Gafpa2000

    14 күн бұрын

    @@python8704 Dat er mensen zijn met veel waardevoller inzichten dan hijzelf is voor Poelhekke toch juist aanleiding voor deze uitzending? In de eerste plaats wordt hier letterlijk geïnformeerd - dat het voelt alsof iemand zijn gram komt halen, ligt aan de bizarre werkelijkheid.

  • @michieleldering5307

    @michieleldering5307

    14 күн бұрын

    Ze weten heel goed wie ze hebben uitgenodigd... Dit 'kanaaltje' stelt vrijdenken als hoog goed... Dat Thijs niet één of andere zogenaamde 'expert' is doet totaal niets af aan zijn betoog. Thijs is nogal uitgesproken over zijn vak en is werkelijk betrokken bij wat hij zijn leerlingen als gereedschap in hun verdere leven meegeeft.... Dat lijkt me de kerntaak van een leeraar. Dat er geen proefschrift of wetenschappelijke publicatie aan ten grondslag ligt maakt het niets minder in mijn ogen...

  • @Willowheli

    @Willowheli

    14 күн бұрын

    @@michieleldering5307 Het is simpelweg te hoog gegrepen voor d66er python. Die vindt gender les belangrijker dan taal. De regenboog deuger toch.

Келесі