#1226

Ad Verbrugge in gesprek met Paul Bosman, alumnus van de master Filosofie van Cultuur en Bestuur aan de Vrije Universiteit en verbonden aan centrum Èthos, over diens afstudeerthese getiteld 'Voorbij narcisme'. Bosman: "Narcisme zit niet in mij en niet in jou, maar tussen ons in".
📺 Kijk reclamevrij op petje af petjeaf.com/denieuwewereld/posts
Lid worden van ons Patronaat? Meld je hier aan! petjeaf.com/denieuwewereld
In deze video leggen we uit hoe jij je kunt abonneren: • Welkom bij het DNW Pat...
Narcisme lijkt een van de psychische volksziekten van onze tijd te zijn. Bekende CEO's en politici wordt vaak deze stoornis aangewreven, maar het is doorgedrongen in alle lagen van de samenleving. Helaas komen we meestal niet veel verder dan diagnostische etiketten plakken. Aan de sociale en culturele bedding waarin narcisme kan woekeren, wordt voorbijgegaan. Maar niet door Paul Bosman, want die heeft er een scriptie over geschreven. Wat heeft narcisme te maken met het gezin waar iemand uit komt? Wat doet gebrek aan erkenning met een mens? Wat spreekt jongemannen zo aan in Andrew Tate? En hoe komen we verder? In dit gesprek met zijn promotor Ad Verbrugge doet Paul Bosman een poging een en ander te duiden.
Lees de scriptie van Bosman over narcisme hier: www.ubvu.vu.nl/pub/fulltext/s...
Lees hier meer over Centrum Èthos: vu.centrumethos.nl/
--
00:00 Introductie
04:40 Narcisme en andere psychische diagnoses in breder perspectief
13:25 Het belang van erkenning
16:53 Christopher Lasch' Amerikaanse duiding van narcisme tegenover die van Martin Altmeyer
20:59 Ouderliefde en begrenzing
28:28 Andrew Tate als rebelse puber in een gefeminiseerde wereld
32:05 Vrijheid en vorming
38:54 Virtualiteit verstoort vorming
48:21 Afronding en uitnodiging bij Centrum Èthos
--
De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van filosoof Ad Verbrugge in samenwerking met anchors Jelle van Baardewijk, Marlies Dekkers en Willem de Witte.
De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Filosofische School Nederland.
Wil je ons éénmalig steunen? Dat kan hier: www.whydonate.nl/donate/denie...
Je kunt ook direct een bedrag overmaken op het volgende rekening nummer:
NL61 RABO 0357 5828 61 t.n.v. Stichting De Nieuwe Wereld
Onze website: denieuwewereld.tv/
DNW heeft ook een Substack. Meld je hier aan: denieuwewereld.substack.com

Пікірлер: 107

  • @tombreukers5115
    @tombreukers5115 Жыл бұрын

    Het verbaast mij hoe serieus veel mensen zichzelf en al die ideetjes nemen. En al die ' opleidinkjes', mastertjes en universiteitjes.

  • @addhoc256

    @addhoc256

    Жыл бұрын

    nou meestal leer ik veel van DNW en krijg ik nieuwe inzichten. Maar wat dit onderwerp betreft iets minder omdat dit onderwerp nu juist verder ontwikkeld is in "low culture" dan "high culture". High culture en intellectuele elite zoals ze zichzelf noemen liggen soms echt achter. Dat je op youtube dieper en verdergaande info kunt vinden. Bjj de meeste onderwerpen graaft DNW het diepst en maken ze mooie links met huidige nieuwe tendensen. Maar soms niet. Narcisme komt door emotiinele verwaarlozing, vooral tussen 0 - 5 jaar. het fundament voor sense of self. Waar ze het hier over hebben is geen echt narcisme. Hier hebben ze het over de buitenwereld die ze moeten aanspreken en mensen die in een bubble leven en kjnderen die verwend zijn. Jammer. Dat is geen narcisme. Narcisme is echt verwaarlozing in ernstige vorm.

  • @PegasusysTarotClub
    @PegasusysTarotClub Жыл бұрын

    Ik groeide op in een gezin met meerdere narcistische persoonlijkheden. Het enige wat ik uit dit gesprek herken is het grenzeloze, verwende aspect. Wat ik hier totaal niet terug zie in dit gesprek is de schade die deze personen aanrichten, in persoonlijke levenssfeer maar ook (als narcisten op machtige posities zitten) de maatschappelijke schade die wordt aangericht. Met name op het gebied van gaslichting, leugens, triangulatie (en soms zelf sadisme) en het gebrek aan zelfinzicht, het vermogen verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en lerend vermogen. Het probleem met een narcistische leider is, dat alle narcisten zich gesterkt voelen, en alle niet narcisten een voorbeeld nemen aan de narcist. Iedereen ziet namelijk hoe die narcistische taktieken werken en de narcist zijn doel bereikt (ook al is dat doel enkel maar om buiten schot te blijven). Ik zie nu hoe de overheid dezelfde dingen doet die de narcisten in mijn familie deden, alleen nu zijn de gevolgen landelijk en globaal, in plaats van persoonlijk. En iedereen worst hierdoor in negatieve zin geraakt, wat ook betekend dat onze interpersoonlijke relaties niet gezond (lees:toxisch) worden, wat enorme gevolgen heeft voor de structuur van onze samenleving (of het gebrek aan structuur. )

  • @derkkeijzer6874

    @derkkeijzer6874

    Жыл бұрын

    Hoort daar ook niet het sterk manipulatieve bij?

  • @PegasusysTarotClub

    @PegasusysTarotClub

    Жыл бұрын

    @@derkkeijzer6874 ja, dat klopt.

  • @mysterion9686
    @mysterion9686 Жыл бұрын

    Ik heb (oh oh, zo moet je natuurlijk niet beginnen...) in dit gesprek het onderscheid gemist tussen narcistische persoonlijkheidsstoornis, en narcistische invloeden die leiden tot een narcistische insteek met narcistisch gedrag. Op basis van dit gesprek zou bijna iedereen wel kunnen denken "oh jee, ben ik dan een narcist?". Maar we zijn allemaal mens. Inderdaad niet los van invloeden uit de omgeving. Vanuit slachtofferschap of oppervlakkige aantrekkelijkheid weten sommige mensen veel validatie te vinden online. Ze belanden in narcistische patronen, maar hoeven zeker geen persoonlijkheidsstoornis te hebben. Het cruciale onderscheid is denk ik een axioma in het mensbeeld: kunnen mensen oprecht met goede intenties handelen, of is alles eigenlijk een vernuftig spel van manipulatie en macht? En van daaruit, of je het vermogen hebt je oprecht kwetsbaar op te stellen.

  • @taratara841

    @taratara841

    Жыл бұрын

    On the scale of Healthy and Malignant Narcisme you see a gigantic gap.

  • @hesterstronks3303
    @hesterstronks3303 Жыл бұрын

    Het gezin is bij uitstek de plek waar (verborgen) narcisten hun gang kunnen gaan. Hier komen weer nieuwe narcisten uit voort en zwarte schapen die een moeilijk leven tegemoet gaan. Er is meer voorlichting nodig over deze verwoestende persoonlijkheidsstoornis. Deze uitzending draagt daar niet aan bij.

  • @jean-louisgordijn9960

    @jean-louisgordijn9960

    Жыл бұрын

    Ja en? Dacht jij vandaag de oplossing te hebben gevonden voor je eigen probleem? Lijkt me een narcistisch trekje.

  • @derkkeijzer6874

    @derkkeijzer6874

    Жыл бұрын

    @Hester trek maar niks aan van de botte reactie op uw post. Bepaalde zaken in de DSM gids kunnen inderdaad volgende generaties erfelijk belasten. Goede voorlichting van belang en aandacht daarvoor, waar u voor pleit is zeer terecht.

  • @wildekroko

    @wildekroko

    Жыл бұрын

    ​@@jean-louisgordijn9960 😂😂

  • @hesterstronks3303

    @hesterstronks3303

    Жыл бұрын

    @@derkkeijzer6874 Dankjewel Derk, lief meegedacht!

  • @user-ll9sm5gz6h
    @user-ll9sm5gz6h Жыл бұрын

    Interessant onderwerp, volgens mij te maken met de ontsporing van onze maatschappij...precies alsof ik het laatste jaar niets anders dan narcisten ontmasker om maar te zwijgen van onze politieke leiders, dat alleen maar kan voortkomen uit onthechte, gedestabilseerde gezinnen....een must read is The myth of normal' van Gabor Mate. Niet specifiek over narcisme maar absoluut een eyeopener!!

  • @naginafarida2105
    @naginafarida2105 Жыл бұрын

    Heel mooi, interessant en leerzaam gesprek. Bedankt daarvoor 👌⚘❣🙏

  • @pileofsand8756
    @pileofsand8756 Жыл бұрын

    Allemaal leuk en aardig in theorie, maar wat gebeurt er als er van bovenaf een inbreuk wordt gedaan op die institutionele omgeving waarin jij je fijn en erkend voelt door bijvoorbeeld dwaze regels die die iedereen moet volgen, ? Accepteer je dat dan en voel je je dan nog steeds zo zelfverzekerd?

  • @baskleinendorst
    @baskleinendorst Жыл бұрын

    Goed gesprek, mooie scriptie! Dank

  • @roelreijgers6765
    @roelreijgers6765 Жыл бұрын

    Heel informatief als ook zinvol om 't iets te vaak 'voorbijscherende' - en dus ook te pas en te onpas - gebruikte/misbruikte begrip "narcisme" eens goed en nader te duiden maar ... ook af te vragen : waar komt dat toch vandaan en waarom manifesteert dat zich vaak zo op 'n bijna ziekelijke verschijningsvorm ! Kortom : bedankt mannen voor de heldere analyse en 't mooie interessante en leerzame betoog zoals hieronder ook al is getypeerd !

  • @harriemunnik6977
    @harriemunnik6977 Жыл бұрын

    Interessant. Ik hoopte op nieuwe inzichten op het gebied van narcisme. Dat lukt gedeeltelijk. En daar waar dat lukt interessant. Wel jammer dat de oorzaken en gevolgen niet verder zijn toegelicht. Het blijft een beetje een gesprek over onderzoek, maar voor de veel mensen niet praktisch genoeg. De andere reacties geven dat al wel aan.

  • @user-dp6wi1xc1k
    @user-dp6wi1xc1k Жыл бұрын

    Gefeliciteerd met het behalen van de opleiding en met dit gesprek 🎉 Interessant onderwerp 🎉🥂

  • @linnewieltjes
    @linnewieltjes Жыл бұрын

    Leuk interessant gesprek. De gast kan erg prettig vertellen en uitleggen.

  • @karelhoogendoorn

    @karelhoogendoorn

    Жыл бұрын

    Helemaal mee eens.

  • @josevermeltfoort2790

    @josevermeltfoort2790

    Жыл бұрын

    Wìe, was de gast?

  • @linnewieltjes

    @linnewieltjes

    Жыл бұрын

    @@josevermeltfoort2790 Paul Bosman

  • @josevermeltfoort2790

    @josevermeltfoort2790

    Жыл бұрын

    @@linnewieltjes 😄 I know, was als grap bedoeld. Ik vond Ad nl. erg veel aan het woord.

  • @linnewieltjes

    @linnewieltjes

    Жыл бұрын

    @@josevermeltfoort2790 hahaha.. nou inderdaad. Te veel. Dat is eigenlijk altijd zo bij Ad. Beetje jammer.

  • @allahisdeenigewaregod5941
    @allahisdeenigewaregod5941 Жыл бұрын

    Een prettig weekend Ad

  • @jandobber316
    @jandobber316 Жыл бұрын

    Prof. Sam Vaknin's YT video's zijn wel interessant, heb je gelijk een grandioos voorbeeld.

  • @taratara841

    @taratara841

    Жыл бұрын

    Genie❤

  • @mathieudanielpolak
    @mathieudanielpolak Жыл бұрын

    Leuk, zie uit naar het gesprek, ik ga luisteren

  • @zinaidanourreddine7042
    @zinaidanourreddine7042 Жыл бұрын

    Heel verhelderend. Zeer herkenbaar. Dank.

  • @miekelecleir9774
    @miekelecleir9774 Жыл бұрын

    Wat knap dat jullie de scriptie van Paul Bosman online hebben gezet. Dankjewel voor zoveel interessante informatie. Een ander onderwerp waarover ik me, uit ervaring, heel veel zorgen maak is de verziekte manier waarop in de Belgische ziekenhuizen baby's ter wereld gebracht worden. 3 van mijn familieleden zijn vroedkundige en weigeren nog langer in een ziekenhuis te werken omwille van de risico's die daar genomen worden door de tijdsdruk die door gynaecologen wordt opgelegd. Bijna iedere bevalling wordt 's avonds ingeleid om de volgende ochtend aan de lopende band met de bevalling te starten. Vroedvrouwen moeten zich verantwoorden wanneer de vrouw nog niet voldoende ontsluiting heeft. Door tijdsdruk worden allerlei interventie's toegepast waardoor de vrouw in stress geraakt, waardoor het kind nog niet volledig 'rijp' is om geboren te worden,... er wordt getrokken aan de navelstreng om de placenta snel geboren te laten worden zodat ook daar levensgevaar voor de moeder dreigt. Het is erger dan in een veebedrijf. Ik hoor teveel informatie van jonge verloskundigen die met obstetrisch geweld geconfronteerd worden en ik begrijp niet dat deze verhalen niet in de openbaarheid komen en aangekaart worden. Is men bang om zijn werk te verliezen als men kritiek hierover naar buiten brengt of is men echt overtuigd dat de vrouw haar natuurlijk vermogen om kinderen te baren verloren heeft. Onlangs hoorde ik het verhaal over een vrouw wier baarmoeder die nog niet volledig versterken was: toch beginnen persen, hoofdje geboren, schouders zaten vast, trekken, zuigen, scheuren, blauw worden, paniek, trauma, 4 minuten lang, ultieme graaigreep, slap kindje, beademen, hersenbeschadiging ... dit is geen uitzonderlijk verhaal en het gebeurt door mensen die zeggen: gelukkig was deze vrouw in het ziekenhuis bevallen want thuis hadden moeder en kind dit niet overleefd. Wanneer kan er aan deze snelheidsmanie een einde komen en geven we het lichaam van de vrouw weer de tijd om het kind op zijn eigen tijd ter wereld te laten komen? Het is nu niet meer de vrouw die bevalt, maar de gynaecoloog die het kind ter wereld brengt met al zijn ingrepen om het zo snel mogelijk te laten verlopen, ondanks alle schade die een vrouwenlichaam daarbij oploopt. Allemaal in naam van veiligheid. Vrouwen die deze bloederige slachtpartijen hebben meegemaakt zijn voor hun leven getraumatiseerd en hebben hiervoor weinig begrip van hun omgeving.Het loopt echt grondig mis in Belgische ziekenhuizen. Gelukkig zijn er nog een handvol schaarse vroedvrouwen-praktijken, (waarop wel neergekeken wordt) die vrouwen nog laten geloven in de kracht van hun lichaam. Informatie kan je bekomen via Lieve Huybrechts, een ervaren vroedkundige. Heel erg aanbevolen in een wereld die verandering nodig heeft.

  • @erwineljoven4275
    @erwineljoven4275 Жыл бұрын

    Wat een prachtig gesprek mannen

  • @markstaddon4993
    @markstaddon4993 Жыл бұрын

    Bedankt Ad .

  • @PieterJanNotebaart
    @PieterJanNotebaart Жыл бұрын

    Heel fijn, was al langer benieuwd naar jullie visie hierop. 🦐

  • @LeukeGast
    @LeukeGast Жыл бұрын

    Mooi hoor

  • @marcelgerritsen4253
    @marcelgerritsen4253 Жыл бұрын

    Getalenteerde gast. Gaan we meer van horen.

  • @someday3178
    @someday3178 Жыл бұрын

    After in and out like 10 times, mostly by her, i not broke up but hax to end it at that time. I am the dumper so to say. But i want her back as a "dumper". I do also a NC. WILL IT WORK THE OTHER WAY AROUND TOO? I love her so much but at the time it was getting close to toxic due to her past trauma's?

  • @dutchsuperempath5494
    @dutchsuperempath5494 Жыл бұрын

    Teal Swan heeft dit onderwerp ook besproken, zowel op individueel niveau als mbt de samenleving. Ook interessant of zelfs interessanter. Zie KZread.

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    😂Die is vast specialist .."soort kent soort" zegt men

  • @karelhoogendoorn

    @karelhoogendoorn

    Жыл бұрын

    Ik ken haar werk ook. Hier komen meer de filosofische en psychoanalytische kanten naar voren i.p.v. het holistische uitgangspunt.

  • @kimiace5432
    @kimiace5432 Жыл бұрын

    Het is ironisch hoe hij ervan uitgaat dat zijn manier van leven en opvoeding perfect en gebalanceerd is en hij een hele uitleg heeft over de narcist.

  • @Misterdandamanify

    @Misterdandamanify

    Жыл бұрын

    Je bent perfect met al je imperfecties?

  • @GfaDriewerf
    @GfaDriewerf Жыл бұрын

    Even een vervelende vraag. Ik heb een oud abonnement. Vervalt dit of wordt het automatisch omgezet naar het nieuwerwetse? Op dit ogenblik wordt ik om de haverklap met reclame om de oren geslagen. Het onderwerp van vandaag vind ik evenwel prima in kaart gebracht, waarvoor alweer bedankt natuurlijk

  • @DeNieuweWereldTV

    @DeNieuweWereldTV

    Жыл бұрын

    Helemaal geen vervelende vraag, gfaDriewerf. Mail even met onze redactie op redactie@denieuwewereld.tv. Dan helpen zij je verder.

  • @GfaDriewerf

    @GfaDriewerf

    Жыл бұрын

    @@DeNieuweWereldTV hartelijk dank. Doe ik

  • @Misterdandamanify
    @Misterdandamanify Жыл бұрын

    Wat hoor ik nou op de achtergrond, een radio?

  • @user-dp6wi1xc1k
    @user-dp6wi1xc1k Жыл бұрын

    Zin in!😁

  • @daviddeeder
    @daviddeeder Жыл бұрын

    Interessant thema, naast Christopher Lasch zou ik ook ook zeker de canadees filosoof Charles Taylor alhier willen benoemen en meer specifiek zijn werk in betreffende De malaise van de Moderniteit en Bronnen van het zelf.

  • @yessyloos
    @yessyloos Жыл бұрын

    Het gezin , de familie als veilig nest,? Dat laat toch heel vaak te wensen over ?

  • @michelvandepol1485
    @michelvandepol1485 Жыл бұрын

    deze uitzendinng maakt op mijn een hele saaie narcistishe indruk

  • @magnolialeaf8705
    @magnolialeaf8705 Жыл бұрын

    Wat zijn de subtiele gedragskenmerken die een uiterst intelligente en manipulatieve narcist kan vertonen om anderen te beïnvloeden en controleren zonder dat ze zich bewust worden van zijn/haar ware aard?

  • @Misterdandamanify

    @Misterdandamanify

    Жыл бұрын

    Kijk even naar Mark Rutte. Machtswellusteling met overmatig vriendelijk overdreven houding maar ondertussen enkel om macht geeft.

  • @huibgeertsema6195
    @huibgeertsema6195 Жыл бұрын

    Weer heel erg boeiend, je ziet wel dat het juist de politiek is die ons beperkt in het vrij zijn, van het zelf keuzes maken. Steeds meer en vaker is er een politieke dwang tot een mening, een opvatting t.a.v. diverse onderwerpen. Hoe ik moet denken over LGBTQ, islam, verschillende rassen in een land, over de oorlog, digitaal geld en zelfs, wel of geen vaccinatie. Verder merk ik dat bij het spreken over narcisme je een overlap ziet met autisme. Het in een bubbel zitten, is dat iets wat typisch is voor een narcist of komt dan bv ook voor bij een autist, wat wel iets heel anders is.

  • @PartySpock
    @PartySpock Жыл бұрын

    Waarom krijg ik geen meldingen meer. Ik ben toch geabonneerd?

  • @DeNieuweWereldTV

    @DeNieuweWereldTV

    Жыл бұрын

    Even het belletje aanzetten (naast de abonneer knop), mocht je dat nog niet gedaan hebben. Hopelijk werkt dat!

  • @gerardagrapendaal837
    @gerardagrapendaal837 Жыл бұрын

    Narcisme the art off war

  • @edwinschaap5532
    @edwinschaap5532 Жыл бұрын

    En ik maar denken dat een narcist een kweker is die is gespecialiseerd in telen van narcissen. 😂

  • @LucasHagemans
    @LucasHagemans Жыл бұрын

    30:28 VGNP

  • @benbontjer
    @benbontjer Жыл бұрын

    Best wel leuk onderwerp, maar het was een beetje een teveel een meer van hetzelfde.

  • @huibgeertsema6195
    @huibgeertsema6195 Жыл бұрын

    Als christen vind ik het jammer dat juist het aspect van relationeel niet ook vanuit Genesis is geduid. Wanneer God Adam schept zegt Hij, naar Ons beeld geschapen. Verder dient Adam de dieren namen te geven de hof te onderhouden. Adam wordt in relatie tot God geschapen en tot relatie en verantwoordelijkheid voor de schepping. Vervolgens zegt God, het is niet goed dat de mens alleen is, Hij schept Eva. Wanneer zij eten vd verbonden boom komt er een verandering in de relationele verhoudingen. De mens heeft wetten nodig en meer duiding om te kunnen leven. De mens gaat door de tijd heen allerlei gebreken vertonen en gaat verder loskomen van God en daarmee van wat goed is voor die mens. Door daar niet te beginnen, maar wel te spreken over relatie en hoe die moet zijn wil je geen narcist krijgen, is als een voetbalwedstrijd waar je begint te analyseren een kwartier voor tijd.

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    😂 toch altijd amusant dat toppunt van narcisme..die uitvinding van de 1 god religies. Ps de default staat van de mens is xx. Wat betreft de vergelijking Als het universum 1 dag oud was kwam de mens 1 minuut voor middernacht aanzetten en je god idee paar seconden voor middernacht.over narcisme gesproken dus🤔🤣

  • @luxaflexdick
    @luxaflexdick Жыл бұрын

    Na zoveel duizenden jaren mensen, zoveel problemen. Je zou zeggen, we moeten na zo'n periode van het mensbestaan met z'n allen in een sprookjeswereld verkeren.

  • @Misterdandamanify

    @Misterdandamanify

    Жыл бұрын

    Leider nicht. Wenig gelernt.

  • @alexandervicero
    @alexandervicero Жыл бұрын

    Misschien eerst nieuwe microfoons voordat er weer om geld gevraagd wordt. Dit is 2 jaar geleden al beloofd. Het klinkt veel te hol. De reverb in de kamer is vervelend. Neem een voorbeeld aan Jorn Luka, Joe Rogan, Lex Fridman etc etc.

  • @esengersma5391
    @esengersma5391 Жыл бұрын

    Patriarchaat als nieuwe sociale orde?

  • @derkkeijzer6874

    @derkkeijzer6874

    Жыл бұрын

    Wat heeft dat te maken met patronaat?

  • @henkmeerema4796
    @henkmeerema4796 Жыл бұрын

    Tate is wel "a man of God" zoals hij zelf stelt. Nederigheid t.o.v. God staat centraal.

  • @Misterdandamanify
    @Misterdandamanify Жыл бұрын

    24:50 ook tegen kinderen van 5 praat je niet zo.. Doe normaal, blijf jezelf en laat zien dat je je niet tot hun "niveau" "verlaagt". Toon lieve stevigheid.

  • @ricostolk1224
    @ricostolk1224 Жыл бұрын

    Dit soort dingen vind ik af en toe zo wazig, want zo een Andrew Tate zegt toch ook tegen heel veel mensen van joh ga is bijvoorbeeld sporten in plaats van chips eten op de bank heel de dag. Dus hij bedoelt daar dan toch ook iets goeds mee voor anderen. Dus is dan tegen anderen zeggen ga is sporten of ga wat leren dat de dynamiek dan narcistischer wordt of andersom. En daarom vind ik dit soort dingen heel vaak tegenstrijdig en begrijp ik het niet meer 😅.

  • @laluna221

    @laluna221

    Жыл бұрын

    🤑

  • @hesterstronks3303

    @hesterstronks3303

    Жыл бұрын

    Het gezin is bij uitstek de plek waar (verborgen) narcisten hun gang kunnen gaan, daar komen weer nieuwe Narcisten uit voort en zwarte schapen die een moeilijk leven tegemoet gaan. Narslcisten zijn een gevaar voor de samenleving en wij moeten beter voorgelicht worden over deze verwoestende persoonlijkheidsstoornis. Deze uitzending draagt hier niet aan bij.

  • @ricostolk1224

    @ricostolk1224

    Жыл бұрын

    @@laluna221 bedankt voor jouw bijdrage haha

  • @mustafaalitopbas8967

    @mustafaalitopbas8967

    Жыл бұрын

    Gesprekken voeren zonder dat die gene erbij zit is zeer makkelijk.. de enige echte journalist die de uitdaging durfte aan te gaan is Piers Morgen de engelste journalist. Die nodigte Tate 2x echt uit en is de discussie aangegaan en heeft uiteindelijk toegegeven dat die anders is gaan denken over Tate. De journalisten hier zijn net zo narcistisch vinden zoch zelf ook heel wat, en beter en wijzen met de vinger na alles wat niet in hun plaatje past.

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    ​@@mustafaalitopbas8967Dit zijn geen journalisten noch pogen zij journalisten te zijn.🙄

  • @worldcitizen5175
    @worldcitizen5175 Жыл бұрын

    Ik ben een liefhebber van dit kanaal. Maar niemand is heilig behalve de Almachtige God. Een heel denigrerende uitspraak jammergenoeg en bij uitstek een narcistische uitspraak ten top: " met name de lagere opgeleide deel van de bevolking die opkijkt naar Andrew Tate". Andrew Tate is voor velen, een broer, een vaderfiguur, een trouwe kameraad of liefhebbende oom. Waar vind je die nog in de wereld van de (a)sociale media?

  • @EricDeVette
    @EricDeVette Жыл бұрын

    “Laagopgeleiden” Ik weet al weer genoeg van deze mensen. En die praten over narcisme. Hoe cynisch.

  • @derkkeijzer6874

    @derkkeijzer6874

    Жыл бұрын

    Hoe je het ook omschrijft, de situatie blijft hetzelfde. Dat sugarcoating van begrippen voegt niks toe, behalve lastige, op de tenen lopende communicatie, om niemand maar te bezeren. Die kenmerkende gevoeligheden voor de huidige tijd maken mensen echt niet weerbaarder, of zelfverzekerder. Dat krijgen hopelijk mensen mee in hun opvoeding, ongeacht opleiding ouders en fatsoenlijke manieren bij al de rest.

  • @eelco9547
    @eelco95478 ай бұрын

    Wat is dit een ongelooflijk theoretisch gesprek zeg 🧐 Er wordt uiteindelijk ook heel weinig gezegd... En Andrew Tate? Die heeft een uiterst lucratief verdienmodel gevonden in bange en onzekers jongens of mannen die niet goed weten wat ze met hun leven aanmoeten en een soort van tribe leader zoeken om achter aan te rennen. Zelfde geldt overigens voor Peterson.

  • @connectedonline1060
    @connectedonline1060 Жыл бұрын

    Andrew een een pooier van webcamgirls en niet beter dan de neo-feministen waarop hij kritiek heeft

  • @CriticalThinker78
    @CriticalThinker78 Жыл бұрын

    Andrew tate is a boss

  • @jediobi6268

    @jediobi6268

    Жыл бұрын

    Voor deze aandoening kan je een TRT preparaat bij je huisarts aanvragen, of telefoon bij de groepsleiding inleveren!

  • @agverita5137
    @agverita5137 Жыл бұрын

    Twee narcisten praten over narcisme

  • @reinduhr

    @reinduhr

    Жыл бұрын

    Kun je uitleggen hoe je daarbij komt?

  • @mustafaalitopbas8967

    @mustafaalitopbas8967

    Жыл бұрын

    @@yardengali en wij passen ons niet aan hun wensen, en hoe zij hun mening hebben.. hebben wij ons mening ook. Het is zeker makkelijk achter iemand te praten die er niet bij is. De enige echte journalist die het aan durfte te gaan was Piers Morgan engelse journalist die miljoenen bekijk heeft. Uiteindelijk gaf die Tate gelijk. Ik raad je aan om die interviews te kijken. Dit zijn 2 narcisten die zichzelf ook heel goed vinden en denken dst ze de hele wereld en alle peroonlijke mensne kennen. Denken dat ze alle kennis hebben. Je moet niet vergeten dat de wereld niet 1 kant heeft. Niet 1 ideologie is goed maar meerdere… elke ideologie heeft goeie en slechte kanten en bij deze mannen net zo.

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    ​​​@@mustafaalitopbas8967jij bent werkelijk clueloos waar dit kanaal over gaat. Het is juist de bedoeling dat je naar aanleiding van de gesprekken zelf dieper nadenkt over het onderwerp. Dit zijn geen journalisten noch vragen zij jou een ideologie over te nemen. In tegenstelling tot Andrew Tate. Heb net 20 minuten naar dat interview zitten luisteren en tot nu toe lijkt Tate mij gewoon een moderne conman. En wanneer je tijdens een interview zo duidelijk bewust steeds recht de camera in kijkt wordt het wel heel duidelijk dat je een verkooppraatje aan het houden bent. Een verschrikkelijk leeg mens is mijn indruk.

  • @T.v.d.V
    @T.v.d.V Жыл бұрын

    Met name in de lagere delen van de bevolking..... Beste Ad, jou intellect en omgang met intellectuelen heeft jou brein geen goed gedaan.... Je kan dingen onthouden, visualiseren, koppelen en combineren... Dat maakt jou helemaal niks hoger... jezelf hoogleraar noemen en al honderden jaren in hetzelfde potje roeren.... is geen prestatie. Eigenlijk klinkt in door jou uitgesproken worden... en volgorde van woorden met intonaties ... eigenlijk toch wel een beetje de klankt van een elitaire bal door. Dat is je goed recht... je eigen zelfverheerlijking is nogal triest. Hoewel niet zeer storend, wel aardig wuft. Intellectuele kennis draagt minder bij aan het welzijn van de aarde als de meeste intellectuelen wel denken... Intellect word tegenwoordig steeds vaker toegepast om wat volstrekt krom en fout is recht en goed te praten. Met het lafste argument van experthokjesdenken als summuum van de ontsnappingtechniek. "de intellectuelen zijn vanwege meritusdenken eigenlijk persoonlijk verantwoordelijk te houden voor het reilen en zijlen van de samenleving".... Maar zodra de keper word beschouwd van de weeffout, gebruikt men intellect overmatig veel om eigen ego en straatje te poetsen.

  • @yardengali

    @yardengali

    Жыл бұрын

    Dus...jij gaat je niet abboneren😂

  • @jean-louisgordijn9960

    @jean-louisgordijn9960

    Жыл бұрын

    Je kennis van grammatica geeft voldoende inzicht in JOUW intellect.

  • @T.v.d.V

    @T.v.d.V

    Жыл бұрын

    @@jean-louisgordijn9960 goed man.... jij weet hoe je woordjes en lettertjes in goede volgorde kan zetten. Harstikke slim van je. Ben er trots op dat je iets beter weet... het zal je werkelijk bewondering opleveren... Ik ben slimmer.. nah nah nah nana... Gefeliciteerd... Jou narcisme over je "ik ben beter met grammatica" is heel intelligent.... Zelf kan je niets zinnigs bedenken... daarom heb je jezelf gespecialiseerd in alles in de goede volgorde zetten.... en je conformeren aan wat anderen zeggen en opdragen... Je hoort zeker tot de hogere lagen van de sanenleving omdat je grammatica kennelijk begrijpt... Gefeliciteerd... ga door. Je bent het beste en slimste.

  • @T.v.d.V

    @T.v.d.V

    Жыл бұрын

    @@jean-louisgordijn9960 zeg eens..... is JOUW wel grammaticaal juist??? Vraag ik me serieus af...

  • @jean-louisgordijn9960

    @jean-louisgordijn9960

    Жыл бұрын

    @@yardengali Abonneren. Gohnondeju, zijn jullie hier allemaal analfabeten?

  • @louisejonkmanvanhaastrecht8710
    @louisejonkmanvanhaastrecht8710 Жыл бұрын

    Niet zo moeilijk doen...als je wilt weten wat de kenmerken zijn van ern Narcist.....kijk naar Mark Rutte en je weet genoeg. Jammer dat deze zieke man al 12 jaar Nederland leid.

  • @luxaflexdick
    @luxaflexdick Жыл бұрын

    '' Een zwak ego''? Een zwak zelf bedoel je? Een sterk ''zelf'' heeft geen ego nodig.

  • @LucasHagemans
    @LucasHagemans Жыл бұрын

    34:18 VGNP